1
Eredivisie
zaterdag, 20 februari 2021
20:00
4

WEDSTRIJD: VVV Venlo - AZ

VENLO- AZ heeft zaterdag op bezoek bij VVV-Venlo met 1-4 gewonnen. De Alkmaarders kwamen lang moeilijk tot kansen, maar maakten na rust het verschil tegen een tiental Venloërs. Jesper Karlsson, Håkon Evjen en Myron Boadu (2x) waren trefzeker. Dani de Wit maakte na lang blessureleed zijn rentree.  

De formatie van Pascal Jansen kende twee wijzigingen ten opzichte van het gewonnen duel met sc Heerenveen. Timo Letschert verving achterin de geschorste Pantelis Hatzidiakos, terwijl Evjen aan de aftrap verscheen in plaats van de wegens ziekte afwezige Calvin Stengs.

Flinke kansen
De Alkmaarders begonnen sterk in stadion De Koel en kregen al na een paar minuten flinke kansen. Zo waren Teun Koopmeiners en Karlsson in de openingsfase al dicht bij een goal. Boadu schoot niet veel later snoeihard op de paal en doelman Thorsten Kirschbaum moest redden op afstandspogingen van Evjen en Karlsson.

Artistieke aanname
Laatstgenoemde opende in de vijftiende minuut op fantastische wijze de score. De Zweed dribbelde na een artistieke aanname naar binnen en krulde de bal in de verre hoek: 1-0.

Langszij
AZ was dominant en dwong VVV ver terug op eigen helft. In de 25e minuut kwam de thuisploeg echter langszij uit een standaardsituatie. Christios Donis kreeg zijn hoofd tegen een vrije trap.

Gevaarlijk
De tegengoal was het begin van een sterke fase van de Venloërs. Zo was Torino Hunte twee keer gevaarlijk als eindstation van een lage voorzet, waarna Georgios Giakoumakis in een vergelijkbare situatie over de bal maaide.

Roeren
AZ had het even lastig, maar roerde zich vlak voor rust weer in aanvallend opzicht. Albert Gudmundsson en Boadu kwamen in kansrijke positie beiden niet tot een schot, waarna de spits uit eigen opleiding even later bij de tweede paal over kopte.  

Enig fortuin
Ook na de pauze had AZ moeite om door de verdedigende stellingen van VVV te komen. In de 54e minuut was het toch raak. Na een goede dribbel bereikte Gudmundsson – met enig fortuin – Evjen, die de bal langs Kirschbaum schoof: 1-2.

Rode kaart
Twee minuten later kwam VVV met tien man te staan. Christian Kum zat mis, waardoor Boadu kon doorbreken. De verdediger trok de spits echter naar de grond en kreeg een rode kaart. Koopmeiners schoot de daaropvolgende vrije trap goed in de hoek, maar Kirschbaum kreeg zijn handen erachter.

Wedstrijd beslist
Kort nadat VVV met tien man kwam te staan sloeg AZ zijn slag. Evjen zette voor op Boadu en de spits scoorde in twee instanties. In de slotfase was hij opnieuw trefzeker en besliste daarmee de wedstrijd. Dit keer werkte hij een rebound – nadat Owen Wijndal hard op Kirschbaum schoot – tegen de touwen: 1-4.

Rentree
Vlak voor tijd maakte De Wit zijn rentree. De middenvelder viel op 6 december geblesseerd uit en zat in Venlo voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Hij kwam in de 87e minuut binnen de lijnen. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VVV-Venlo - AZ 1-4 (1-1)

Eredivisie

Opstelling VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum; Tobias Pachonik, Christian Kum, Arjan Swinkels, Leon Guwara (69. Steffen Schäfer); Danny Post, Zinedine Machach, Christios Donis (60. Kristopher da Graca); Vito van Crooij, Georgios Giakoumakis, Torino Hunte (Meritan Shabani). 
Opstelling AZ: Marco Bizot; Yukinari Sugawara, Timo Letschert, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Håkon Evjen (82. Kenzo Goudmijn), Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson, Myron Boadu, Jesper Karlsson (87. Dani de Wit). 

Scoreverloop: 15. Karlsson 0-1, 25. Donis 1-1, 56. Evjen 1-2, 64. Boadu 1-3, 85. Boadu 1-4. 
Gele kaarten: Wijndal (AZ). 
Rode kaarten: 58. Kum (VVV-Venlo). 
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl

VENLO- AZ heeft zaterdagavond het uitduel met VVV-Venlo winnend afgesloten (1-4). Een terugblik op het duel in Limburg.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl