2
Eredivisie
zondag, 25 november 2018
16:45
2

WEDSTRIJD: VVV Venlo - AZ

Maximaal 550 plaatsen beschikbaar.


Eigen vervoer met beperkingen

Voucher eigen vervoer 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart.

t/m 23-11 (12:00 uur) online of AZ Fancentrum

€ 11

De omwisselbiljetten kunnen 25 november vanaf 15.45 uur worden omgewisseld op P2 bij het Seacon stadion. P2 is toegankelijk vanaf 15.45 uur. Het is niet toegestaan de binnenstad van Venlo te bezoeken en/of met openbaar vervoer te reizen. Er zijn maximaal 75 parkeerplaatsen beschikbaar. Je dient met minimaal 3 personen per auto te reizen.

Adviesroute naar P 2 Seacon Stadion De Koel:

- blijf de A67 volgen tot afrit 41;
- bovenaan deze afrit slaat u rechtsaf (Weselseweg);
- bij de eerste rotonde neemt neemt u de derde afslag (Klagenfurtlaan);
- bij de volgende rotonde neemt u de tweede afslag (Klagenfurtlaan);
- bij de dan volgende rotonde neemt u weer de tweede afslag (Klagenfurtlaan);
- aan het einde van de Klagenfurtlaan neemt u de tweede afslag (Kaldenkerkerweg);
- na 600 meter is links het Seacon Stadion De Koel gelegen.

Buscombi

Buscombikaarten 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart

t/m 23-11 (12:00 uur) via onlineof AZ Fancentrum

€ 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ

€ 28 niet-leden

* Na woensdag 21 november 16:00 uur worden uitsluitend nog buscombikaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Bus

De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd.

De bussen vertrekken om 12:45 uur. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

ZAANSTAD- Na de koude vrijdagtraining schoof John van den Brom aan bij de media om vooruit en terug te blikken. Over de afgelopen interlandperiode, de fitheid van zijn selectie en de opponent van zondag: VVV. “Is aan ons om daar doorheen te spelen.”

“We hebben er tijdens de interlandperiode bewust voor gekozen om twee oefenwedstrijden te regelen”, opende Van den Brom. “Tegen FC Groningen hadden we afgesproken om het eerste uur met volle bezetting te spelen. En het duel met Koninklijke HFC was goed om jongens als Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Ondrej Mihálik voor het eerst op kunstgras te laten spelen. Die ondergrond hadden ze na hun revalidatie nog niet gehad. Beide duels zijn goed bevallen.”

Johnsen
Zondag kan Van den Brom geen beroep doen op Bjørn Johnsen. “Hij is tijdens de eerste van de twee interlands geblesseerd uitgevallen. Die wedstrijd scoorde hij overigens ook. Hoe ernstig zijn blessure is, kan ik nog niet zeggen. Maar zondag in Venlo is Bjørn er sowieso niet bij.”

Van Rhijn
Ricardo van Rhijn ontpopte zich tijdens genoemde oefenduels met goals en een assist tot een productieve verdediger. Van den Brom: “Ricardo had de laatste weken minder gespeeld in het eerste elftal, maar heeft zich nu goed getoond. Nee, hij staat tegen VVV niet in de spits, haha.”

Vlaar
Ron Vlaar trainde apart van de groep. “Hij is qua fitheid een twijfelgeval. Zaterdag maken we voor de hele selectie definitief de balans op en weet ik wie er zondag kunnen spelen.”

VVV
De aanstaande tegenstander presteert goed dit seizoen, getuige de huidige vijfde plaats in de Eredivisie. “Met hun verdedigende manier van spelen, halen ze goede resultaten”, zei Van den Brom. “Het is hun goed recht dat ze voor zo’n tactiek kiezen. Het is aan ons om daar doorheen te spelen. Kansen gaan we altijd krijgen, maar het is de kunst om tegen VVV zo min mogelijk weg te geven uit counters. Want daar ligt hun gevaar. We moeten dus goed op onze restverdediging letten.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
VVV-Venlo - AZ begint zondag om 16:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZAZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en 

VENLO- AZ heeft zondagmiddag slechts een punt overgehouden aan het uitduel met VVV-Venlo. In De Koel kwam de thuisploeg in de blessuretijd terug tot 2-2. Door dit puntenverlies laat AZ de vierde plek in de Eredivisie glippen.

Vanwege de afwezigheid van Ron Vlaar zakte Teun Koopmeiners een linie naar achteren en begon Adam Maher opnieuw op het middenveld. Mats Seuntjens stond in de punt van de aanval. Albert Gudmundsson en Oussama Idrissi bestreken de Alkmaarse flanken.

Strafschop
AZ begon voortvarend aan het duel. Al na twee minuten kreeg Gudmundsson een enorme kans nadat de verdediging van VVV-Venlo mistastte. Het schot van de rechtsbuiten trof echter de paal. Drie minuten later werd de IJslander door Jerold Promes onderuit getrokken in het strafschopgebied. Op aanwijzing van de VAR legde scheidsrechter Jeroen Manschot de bal op de stip. Koopmeiners benutte de penalty feilloos: 0-1.

Idrissi
Na een kwartier verdubbelde Idrissi de score. De aanvaller zette twee verdedigers van VVV op het verkeerde been en schoot beheerst binnen: 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar na een half uur kon Peniel Mlapa uit het niets op Marco Bizot af. De spits van de Venlonaren schoof de bal in de rechterhoek: 1-2. Kort na de aansluitingstreffer kreeg AZ grote kansen via Idrissi en Guus Til, maar Lars Unnerstall en de lat stonden de 1-3 in de weg.

Slordig
In de tweede helft liep het minder gesmeerd bij de ploeg van John van den Brom. Slordigheden zorgden ervoor dat VVV zich in de wedstrijd knokte. Na een foute pass van Pantelis Hatzidiakos schoot Jay-Roy Grot naast het doel van Marco Bizot. Aan de andere kant kreeg AZ kansen op de 1-3 via Gudmundsson en Idrissi, maar de sterk keepende Unnerstall hield zijn ploeg op de been.

Blessuretijd
In het laatste kwartier wisselde VVV aanvallend en bleven de Limburgers stevig op de deur bonzen. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd sloegen de stoppen door bij Peter van Ooijen. De middenvelder ging met gestrekt been richting de achillespezen van Adam Maher en moest met direct rood het veld verlaten. Diep in blessuretijd ging het toch nog mis voor AZ. Invaller Patrick Joosten bleef erg kalm in het strafschopgebied en schoot de Venlonaren naar een punt: 2-2.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VVV-Venlo - AZ 2-2 (1-2)

Eredivisie

Opstelling VVV-Venlo: Lars Unnerstall; Moreno Rutten, Jerold Promes (78. Patrick Joosten), Nils Rösseler, Axel Borgmann (86. Christian Kum); Ralf Seuntjens, Danny Post (14. Peter van Ooijen), Tino-Sven Susic; Johnatan Opoku, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot.
Opstelling AZ: Marco Bizot: Jonas Svensson (90+2. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til. Adam Maher; Albert Gudmundsson (72. Stengs), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 7. Koopmeiners (pen.) 0-1, 15. Idrissi 0-2, 30. Mlapa 1-2, 90+3. Joosten 2-2.
Gele kaarten: Rösseler, Promes, Grot, Unnerstall (VVV-Venlo), Midtsjø (AZ).
Rode kaarten: Van Ooijen
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Toeschouwers: 8.000AZ stevende na een goede eerste helft af op een driepunter in Venlo maar moest genoegen nemen met één punt: 2-2. AZ Media was erbij in De Koel en legde het duel vast in een fotoverslag, met extra aandacht voor de zieke AZ-supporter Marco Bellis.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl


ALKMAAR- ‘Ongekende blessuretijd nekt AZ in Venlo’, kopt VI.nl na het 2-2 gelijkspel van de club uit Alkmaar in Limburg. Wat schreven andere media na aanleiding van de puntendeling? Je leest het in AZ in de Media.

AD.nl zag: ‘De Alkmaarders nemen al vroeg een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Teun Koopmeiners (strafschop) en smaakmaker Oussama Idrissi.'

‘We hielpen ze alleen met een goed gevoel de rust in door de 1-2 weg te geven’, vertelde aanvoerder Guus Til tegen het NHD.

De Telegraaf schrijft: ‘Ook na de onverwachte aansluitingstreffer van Peniel Mlapa kreeg VVV werkelijk alle hoeken van het veld te zien. Alleen vergat AZ de voorsprong uit te bouwen.'

'AZ kreeg tijdens het Limburgse slotoffensief de rekening voor de onbenutte kansen gepresenteerd. De rode kaart voor invaller Peter van Ooijen in de blessuretijd na een veel te grove en te late sliding op Adam Maher bleek niet de voorbode van een Alkmaars succes’, aldus VI.nl.

‘Dat we ‘m uiteindelijk toch tegen kregen, kunnen we alleen onszelf aanrekenen’, besluit Van den Brom bij het NHD.

VVV Venlo
# Speler
Wissels
AZ
# Speler
Wissels