1
Keuken Kampioen Divisie
vrijdag, 28 oktober 2022
20:00
2

WEDSTRIJD: VVV Venlo - Jong AZ

VENLO- Jong AZ is vrijdag met het volle pond teruggekeerd van een verre uitwedstrijd in Limburg. Op bezoek bij VVV-Venlo won de ploeg van trainer Maarten Martens met 1-2. Iman Griffith en Yusuf Barasi maakten de Alkmaarse doelpunten. 

De Alkmaarders begonnen sterk in het uitverkochte Covebo Stadion – De Koel. De Limburgse opponent werd vanaf de eerste minuut teruggedrongen en stond zelfs geregeld vast in het eigen strafschopgebied.

Diagonaal raak
In de zesde minuut leverde dat al de eerste kans op. Barasi mocht ver komen en speelde zich na een kapbeweging vrij. Het daaropvolgende schot ging rakelings voorlangs. In de 28e minuut was het wel raak. Griffith werd op de rechterflank vrijgespeeld door Soulyman Allouch en schoot diagonaal raak: 0-1.

Zwabberschot
Kort daarna kreeg VVV twee goede kansen. Eerst probeerde verdediger Rick Ketting het van grote afstand. Rome-Jayden Owusu-Oduro had moeite met het zwabberschot, maar bracht redding. Enkele minuten later belandde een inzet van Thijme Verheijen op de lat.

Hard naast
Jong AZ liet in het eerste bedrijf ook nogmaals van zich horen. Na een combinatie met Allouch haalde linksback Sem Dekkers de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij Barasi, die hard naast schoot.

Gelijkmaker Braken
Vlak voor rust viel de gelijkmaker. VVV mocht halverwege de Jong AZ-helft aanleggen voor een vrije trap, die op het hoofd van Sven Braken kwam: 1-1. Jong AZ kreeg hierna nog drie enorme kansen om alsnog met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Ennio van der Gouw keerde een inzet van Griffith, waarna rebounds van Barasi en nogmaals Griffith van de lijn werden gehaald.

Handig hakje
Na de pauze hield Jong AZ de druk hoog. De ploeg uit Venlo kwam moeilijk van de eigen helft en moest opnieuw een kans voor de Alkmaarders toestaan. Fedde de Jong kon – na een handig hakje van Allouch – uithalen van randje zestien. Van der Gouw moest gestrekt en bracht redding. 

Kansloos
Barasi zette Jong AZ in de 64e minuut weer op voorsprong. Een teruggetrokken voorzet van Griffith werd half weggewerkt door de VVV-defensie, waardoor de bal voor de voeten van de spits kwam. Hij haalde verwoestend uit en liet Van der Gouw kansloos: 1-2. 

Steekpass Buurmeester
Een paar minuten later kreeg Allouch al een kans de wedstrijd in het slot te gooien. Na een heerlijke steekpass van Zico Buurmeester kwam de aanvaller vrij voor Van der Gouw, maar schoot op het lichaam van de doelman.

Cruciale redding
In de slotfase waren er ook voor VVV nog goede kansen. Invaller Kristofer Kristinsson kon koppen, maar Owusu-Oduro had een belangrijke redding in huis. In de slotseconden moest de doelman opnieuw optreden. Een voorzet kwam bij de tweede paal, waar Yachuroo Roemer dacht te scoren. Owusu-Oduro redde opnieuw. Vrijwel direct daarna floot arbiter Robin Vereijken af, waardoor Jong AZ drie punten mocht bijschrijven. 

Griffith: 'Erop gebrand te winnen'
"We waren vandaag erop gebrand te winnen", vertelde aanvoerder Griffith na afloop. "Afgelopen maandag was het tegen SC Telstar niet erg overtuigend. Dat moest beter en mede daardoor waren we nu erg scherp. De tweede ballen waren vaker voor ons, we wonnen de duels en scoren goede goals." Bij de treffer van Barasi was Griffith de aangever. "We spelen al lang samen, dus we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Hij schoot hem goed binnen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VVV-Venlo - Jong AZ 1-2 (1-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling VVV-Venlo: Ennio van der Gouw; Tristan Dekker, Rick Ketting, Bryan Koglin, Simon Janssen; Mitchell van Rooijen (46. Kees de Boer), Daan Huisman (64. Levi Smans), Robert Klaasen (73. Kristoffer Kristinssón); Carl Johansson (64. Yachuroo Roemer), Sven Braken, Thijme Verheijen (73. Richard Sedláček).
Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Robin Lathouwers, Wouter Goes, Misha Engel, Sem Dekkers; Peer Koopmeiners (64. Lewis Schouten), Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Iman Griffith (90+3. Joshua Pynadath), Yusuf Barasi (64. Damienus Reverson), Soulyman Allouch (90. Loek Postma). 

Scoreverloop: 28. Griffith 0-1, 41. Braken 1-1, 64. Barasi 1-2.
Gele kaarten: Dekker, De Boer (VVV-Venlo), Goes, Schouten (Jong AZ). 
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Robin Vereijken. 

Foto: Orange Pictures