0
Oefenwedstrijden
zaterdag, 16 juli 2022
16:00
1

WEDSTRIJD: Westerlo - AZ

Geen verkoop alcoholhoudende drank bij uitwedstrijden

Het afgelopen seizoen hebben zich herhaaldelijk vervelende incidenten voorgedaan, waarbij het gebruik van alcoholhoudende drank in veel gevallen duidelijk van invloed is geweest. AZ heeft aan deze incidenten steeds, zo veel mogelijk door middel van een persoonsgerichte aanpak, een einde proberen te maken. Dit heeft niet tot het beoogde resultaat geleid waardoor AZ helaas het besluit heeft genomen om bij uitwedstrijden geen verkoop van alcoholhoudende drank op het bezoekers vak meer toe te staan. 

Vouchers voor deze wedstrijd zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Voucher eigen vervoer

  • Voucher eigen vervoer 1 per geverifieerde AZ Seizoen- of Clubkaarthouder
  • t/m 14-07-2022 (11:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 15

De vouchers voor eigen vervoer kunnen 16-07-2022 tussen 14:30u en 16:00u worden omgewisseld bij de ingang van het gastenvak.

Op de wedstrijddag is er géén kaartverkoop.
Aanrijroute:

Komende uit richting Antwerpen :

E313 afrit 23 GEEL WEST - N19 richting AARSCHOT/DIEST - tweede verkeerslichten ZAMMEL (café Tet\'s Café) rechts richting AARSCHOT - stadion wat verder aan rechterkant - parkeren op aanwijzen politie

Komende uit de richting Brussel :

Bussen: E40 afrit LEUVEN - E314 afrit AARSCHOT - N19 richting HERSELT/WESTERLO/GEEL - N.19 blijven volgen richting Westerlo - op grondgebied Westerlo :  rechtdoor aan drie verkeerslichten vervolgens vindt u het stadion aan linkerzijde - parkeren op aanwijzen politie


WESTERLO- AZ won onder zomerse omstandigheden dankzij een late goal van Håkon Evjen van KVC Westerlo. De laatste oefenwedstrijd tot de Europese campagne losbarst eindigde daardoor in 0-1.

Met nog een kleine week te gaan tot de Europese wedstrijd tegen FK Tuzla City, speelde AZ een oefenwedstrijd op bezoek bij KVC Westerlo. De oefenpot tegen de promovendus uit België betekende de vierde krachtmeting van de voorbereiding. Eerder wist de ploeg te winnen van PEC Zwolle (3-1), speelde het gelijk tegen PAOK Saloniki (2-2) en verloor het nipt op bezoek bij Olympiakos (1-0).

Eerste minuten Martins Indi en Clasie
In het stadion van Westerlo verschenen aanvoerder Bruno Martins Indi en Jordy Clasie aan de aftrap. Beiden maakten zo hun eerste speelminuten in de voorbereiding. Omdat Vangelis Pavlidis vanwege ziekte in Nederland achterbleef, was Yusuf Barasi in de spits geposteerd. Ook linksbuiten Myron van Brederode maakte zijn opwachting in de basis. Hobie Verhulst stond, net zoals vorige week tegen Olympiakos, onder de lat.

Schot Reijnders
AZ begon fel en bedrijvig aan de wedstrijd. Hoewel de druk direct werd opgevoerd, bleven grote kansen uit. Tijjani Reijnders kwam nog het dichtste in de buurt, maar zijn schot werd in de kiem gesmoord. Aan de andere kant pakte Verhulst een kopbal van Pietro Perdichizzi klemvast.

Reijnders opnieuw
In de tweede helft kwam de eerste mogelijkheid ook op naam van Reijnders, maar opnieuw werd zijn schot gekeerd. Het bleek niet de laatste poging van de middenvelder. Ook de volgende twee pogingen waren sierlijk en kansrijk, maar werden niet gepromoveerd tot openingstreffer.

Van Brederode laat van zich spreken
Twintig minuten voor tijd krulde Van Brederode de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied naar de bovenhoek. KVC Westerlo-doelman Sinan Bolat moest gestrekt naar de bovenhoek, maar wist zijn doel schoon te houden.

Evjen met slotakkoord
Kort voor tijd besliste invaller Evjen het duel. Mayckel Lahdo stuurde met een bekeken pass Evjen diep. De Noor bleef koel oog-in-oog met doelman Bolat en schoof de 0-1 beheerst tegen de touwen. Dankzij de late treffer won AZ met 0-1 in stadion ’t Kuipje.

UEFA Europa Conference League
Volgende week staat de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2022-2023 op het programma. In de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League treft AZ het Bosnische FK Tuzla City. AZ speelt donderdag 21 juli eerst thuis (aanvang 20.30 uur). Kaarten voor dit duel zijn hier te koop.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
KVC Westerlo - AZ 0-1 (0-0)
Vriendschappelijk

Opstelling AZ: Hobie Verhulst, Aslak Witry (83. Fedde de Jong), Sam Beukema (78. Maxim Dekker), Bruno Martins Indi (c) (46. Pantelis Hatzidiakos), Milos Kerkez (46. Mees de Wit), Jordy Clasie (46. Fredrik Midtsjø), Tijjani Reijnders, Dani de Wit, Jens Odgaard (46. Mayckel Lahdo), Yusuf Barasi (65. Peer Koopmeiners), Myron van Brederode (74. Håkon Evjen)

Scoreverloop: 87. 0-1 Evjen

Gele kaart: 35. Barasi, 50. Van den Keybus, 81. M. de Wit

Scheidsrechter: Kevin van Damme