0
Eredivisie
zaterdag, 03 april 2021
20:00
1

WEDSTRIJD: Willem II - AZ

ZAANSTAD- In de aanloop naar het bezoek aan Willem II schoof Pascal Jansen vrijdag aan voor een digitaal persmoment. Daarbij ging het uiteraard niet alleen over de hervatting van de competitie, maar vooral ook over Jansens contractverlenging. "Prachtige club om voor te werken."

“Maandag heb ik voor het eerst met Robert Eenhoorn en Max Huiberts gezeten over mijn toekomst", zegt Jansen. "We bespraken de periode sinds mijn aanstelling in december, waarna ik de vraag kreeg of ik na de zomer wil aanblijven. Na een paar dagen heb ik de knoop doorgehakt en donderdag was er witte rook."

Droom
Jansen ligt nu tot medio 2023 vast in Alkmaar. "Of dit een droom is die uitkomt? Dat kun je gerust stellen. AZ is een prachtige club om voor te werken. Een goede organisatie met geweldige spelers en bovenal een sterke visie op voetbal en hoe je samen tot resultaten komt."

Interessant proces
Sinds Jansen in december hoofdtrainer werd, stoomde AZ op naar de top van de Eredivisie. “Een heel interessant proces. Als hoofdcoach heb je met veel meer zaken te dealen en vang je alle wind op. Ik richt me vooral op de ontwikkeling van het elftal en het individu, en op dat we beter moesten presteren dan we tot dan toe hadden gedaan. Dat is tot nu toe behoorlijk goed gelukt."


'Komt op je pad'
Desgevraagd ging Jansen ook in op de vraag of hij niet eerder in zijn loopbaan hoofdcoach had willen zijn. “Ik geloof in tijd, plaats en omstandigheid en heb genoten van alle functies die ik tot nu toe heb mogen uitoefenen in de voetballerij. Nu krijg ik deze kans en dat is niet te plannen, zoiets komt op je pad. Ik geloof wel in heel hard werken en alles uit jezelf en de mensen om je heen halen. Dan krijg je wat je toekomt.”

Focus
De 48-jarige oefenmeester kreeg van zijn ploeg de felicitaties voor zijn contractverlenging, maar richt de blik nu direct op het treffen met Willem II. "Dit seizoen is nog volop gaande, we hebben nog helemaal niets. We jagen nog vol op de tweede plaats en de focus moet dus heel snel op de wedstrijd tegen Willem II."

Internationals
De AZ-selectie trainde vrijdag voor het eerst weer met de volledige groep. De ploeg lijkt de interlandperiode ongeschonden te zijn doorgekomen. "Onze internationals zijn vrij aardig teruggekomen van hun land. We hebben net pas weer een eerste gezamenlijke training gehad. We moeten de balans qua fitheid nog opmaken, maar het ziet er goed uit."


Live
Willem II - AZ begint zaterdag om 20:00 uur. De wedstrijd in het Koning Willem II Stadion is live te zien op ESPN 3 en te volgen via het Twitter-account van AZ.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl