2
Eredivisie
zondag, 20 maart 2022
20:00
2

WEDSTRIJD: Willem II - AZ

Voor deze uitwedstrijd zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus of autocombi en een geldig legitimatiebewijs.

Vouchers voor deze wedstrijd zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Er zijn maximaal 600 plaatsen beschikbaar.Busvervoer

Het is verplicht tijdens de busreis een mondkapje te dragen*.

* =onder voorbehoud van wijzigingen in het overheidsbeleid.

  • Busvoucher 1 per geverifieerde AZ Seizoen- of Clubkaarthouder
  • Persoonsgebonden en niet overdraagbaar
  • t/m 18-03-2022 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    € 28 niet-leden

* = na dinsdag 15-03-2022 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 20-03-2022 vanaf 16:45u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Autocombi

Voor deze wedstrijd geldt een autocombi met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Je kunt alleen een bestelling plaatsen als je minimaal 3 en maximaal 5 autocombivouchers selecteert en vervolgens 1 parkeervoucher toevoegt.

Let op; het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in je bestelling, zoals passagiers in de auto toevoegen. Zorg dan ook dat je bestelling compleet is voor je deze afrekent.

  • Voucher autocombi 1 per geverifieerde AZ Seizoen- of Clubkaarthouder 
  • Persoonsgebonden en niet overdraagbaar
  • t/m 18-03-2022 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 11

Er dient verplicht geparkeerd te worden op het parkeerterrein van het bezoekersvak, dit kan vanaf 19:00u. De vouchers autocombi kunnen op 20-03-2022 tussen 19:00u en 20:00u worden omgewisseld bij de ingang van het bezoekersvak van het Koning Willem II Stadion te Tilburg. Het bezoeken van de binnenstad en reizen met ander vervoer dan de auto is niet toegestaan.

ZAANSTAD- Na de Europese uitschakeling richt AZ alle pijlen op de vaderlandse competitie. Zondagavond wacht daarin vlak voor de interlandbreak een bezoek aan Willem II. Pascal Jansen over het behouden van de juiste focus, de trainerswissel in Tilburg en de Oranje-oproep van Jordy Clasie en Owen Wijndal.

AZ kreeg donderdag een flinke tik. De ploeg sleepte een verlenging uit het vuur tegen Bodø/Glimt, maar werd uiteindelijk toch uitgeschakeld. "We moeten met elkaar goed analyseren wat we gisteren goed hebben gedaan en waar we ons niveau hebben gehaald. Dat willen we meenemen naar de volgende wedstrijd. Ongeacht het resultaat blijft het proces van beter willen worden namelijk altijd doorgaan."

Eigen identiteit
Met name de eerste helft was sterk, zag Jansen. "Daarin hebben we vanuit onze eigen identiteit gespeeld, met een hoge intensiteit, goed spel aan de bal en behoorlijk wat mogelijkheden. Je doet jezelf tekort met het incasseren van een goal, maar de mentale weerbaarheid die we de hele wedstrijd toonden was positief. Dat zijn zaken die in de beslissende fase van de competitie heel belangrijk zijn."

Rechtgezet
In de competitie wacht dus Willem II, dat eerder dit seizoen in Alkmaar met 4-1 werd verslagen. "Dat was een wedstrijd die toen ietwat gelukkig onze kant uitviel, want we hadden het in het begin lastig. We incasseerden een onnodige goal, maar wisten dat ook recht te zetten en daarna liepen we uit met een paar prima goals. Uiteindelijk begonnen we die wedstrijd verdiend."

Trainerswissel
Destijds zat bij Willem II Fred Grim nog op de bank. Hij werd recent aan de kant gezet en deze week vervangen door Kevin Hofland. "Na de trainerswissel zal ongetwijfeld iets gaan gebeuren bij Willem II. Dat is ook belangrijk voor hen gezien de positie waarin ze verkeren. Maar wat er gaat gebeuren is voor mij ook afwachten. Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor op basis van wat we wel weten. Verder wordt het vooral anticiperen op het dingen die eventueel anders zijn."

Succes
Willem II begon nog sterk aan het seizoen, maar zakte daarna weg tot net boven de directe degradatieplaatsen. Van de laatste negentien wedstrijden werd er maar één gewonnen. "Dat betekent dat het moment van een succes steeds dichterbij komt, maar laat dat succes dan maar na de interlandbreak komen. Ik gun Kevin en Willem II het beste, maar niet komende zondag."

Pavlidis
Vangelis Pavlidis, donderdagavond nog tweemaal trefzeker, wacht een weerzien met zijn vorige club. "Ik denk dat hij daar naar uitkijkt. Hij heeft daar een goede tijd gehad en kent nog veel mensen daar. Maar inmiddels ontwikkelt hij zich hartstikke goed in het shirt van AZ en ik ga ervan uit dat hij daar mee bezig is dan het weerzien met de mensen in Tilburg."

Karakter
Jansen ziet de Griekse spits - die deze week net als Pantelis Hatizidiakos werd opgeroepen voor het nationale team - stappen maken in Alkmaar. "Volgens mij spreken de cijfers voor zich, als het gaat om goals en assists. Ook fysiek is hij enorm gegroeid als het gaat om de eisen die bij ons worden gesteld in de manier van trainen en spelen. Ik ben dus uitermate tevreden over Pavli en hoop dat hij richting het einde van het seizoen nóg belangrijker wordt. De wil om dat te worden zit in zijn karakter, dus daar heb ik vertrouwen in."

Oranje-duo
Vrijdag werd ook bekend dat Wijndal samen met Jordy Clasie in de definitieve Oranje-selectie zit. "Dat hebben zij zelf afgedwongen, met behulp van het team. Dit zegt iets over hoe we ons ontwikkeld hebben als team en hoe zij zich daarin hebben geprofileerd. Voor allebei ben ik heel blij, want ik weet hoe hard ze ervoor werken. Het is fantastisch dat de bondscoach ze een kans geeft om zich op het hoogste niveau weer te laten zien en zich in de kijker te spelen richting het WK in Qatar."

Fitheid
AZ moet het zondag in Tilburg nog zeker stellen zonder Yusuf Barasi en Jelle Duin. Fredrik Midtsjø zit dichter tegen een rentree aan, maar ook voor de Noorse middenvelder lijkt het uitduel nog te vroeg te komen.


Live
In het Koning Willem II Stadion wordt zondag om 20:00 uur afgetrapt. De wedstrijd is live te volgen via AZ Radio, het Twitter-kanaal van AZ en ESPN.

TILBURG- AZ heeft zondagavond genoegen moeten nemen met een punt bij Willem II. In Tilburg kenden de Alkmaarders een ronduit beroerde start, maar werd een nederlaag op de valreep voorkomen: 2-2.

Tegen Willem II hoopte AZ de zure nasmaak van Europese uitschakeling weg te spoelen. De Tilburgers, die volop strijden tegen degradatie, stelden begin van afgelopen week Kevin Hofland aan als opvolger van de ontslagen hoofdtrainer Fred Grim.

Paal
In het Koning Willem II Stadion noteerde Jesper Karlsson het eerste gevaar van de wedstrijd. De buitenspeler kwam naar binnen en haalde uit. Willem II-doelman Timon Wellenreuther kon de bal ternauwernood toucheren, waardoor de paal een treffer voorkwam.

Willem II op voorsprong
In de zevende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Waar Bruno Martins Indi eerst nog een schot blokte, was het daaropvolgende moment wel raak. Ché Nunnely toucheerde een voorzet vanaf rechts en bracht Willem II op voorsprong: 1-0.

Opnieuw Willem II
Nadat Karlsson opnieuw met een afstandsschot voor gevaar zorgde - deze keer ging zijn poging rakelings naast - verdubbelde Willem II de score. Elton Kabangu ontsnapte aan buitenspel, omspeelde Peter Vindahl en schoof eenvoudig raak: 2-0.

Aansluitingstreffer
Na de tweede dreun nam AZ het heft meer in handen. In de 26e minuut won Dani de Wit een kopduel, maar zag hij de bal over gaan. In de 35e minuut werd de aansluitingstreffer wel gemaakt. Een corner belandde voor de voeten van Martins Indi, die van dichtbij voor 2-1 zorgde.

Kansen
Het doelpunt leidde een fase van AZ in waarin volop mogelijkheden werden gecreëerd. Zo ging een schot van Jordy Clasie over en een hakbal van Vangelis Pavlidis miste de juiste richting. Ook had Martins Indi zijn tweede treffer op zijn schoen. De centrale verdediger dook op in de doelmond van de Tilburgers en een voorzet van Yukinari Sugawara kwam ook bij Martins Indi, maar zijn schuiver werd gekeerd door Wellenreuther.

Strafschop geannuleerd
Op slag van rust kwam AZ goed weg. In de blessuretijd wees scheidsrechter Rob Dieperink naar de penaltystip nadat Willem II-aanvoerder Freek Heerkens ogenschijnlijk werd gehinderd. De VAR oordeelde echter dat Dieperink nog eens naar de beelden moest komen kijken. Daaropvolgend besliste Dieperink dat de bal niet op de stip moest.

AZ dringt aan
Na de theepauze drong AZ verder aan. Een kopbal van Pavlidis, uit een voorzet van Sugawara, ging over. Tien minuten na rust stuurde Owen Wijndal met een afgemeten lange pass Sugawara diep. De Japanner haalde uit, maar zag de bal via Wellenreuther en de lat over gaan. Een minuut later verlengde De Wit een voorzet, maar ook die poging ging naast.

Paal
De grootste kans na rust was voor De Wit. Na ruim een uur spelen ging een AZ-aanval over diverse schijven. Het leverde een behendige voetbeweging op van Tijjani Reijnders, die daarmee De Wit vrij voor Wellenreuther zette. De
nummer 10 van AZ wipte de bal behendig voorbij de doelman, maar de paal stond een goal in de weg

Op de valreep
In het laatste halfuur waren uitgespeelde kansen schaars, maar bleef AZ wel knokken om langszij te komen. Loon naar werken kreeg de ploeg van Pascal Jansen uiteindelijk in blessuretijd. Invaller Zakaria Aboukhlal maakte uit een corner de 2-2.

Punt
Dankzij de late gelijkmaker gaat AZ met een punt de interlandbreak in. De Eredivisie wordt op zaterdag 2 april hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Klik hier voor tickets voor de wedstrijd die om 20:00 uur begint in het AFAS Stadion.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Willem II - AZ 2-2 (2-1)
Eredivisie

Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther; Leeroy Owusu, Wessel Dammers, Derrick Köhn, Mats Köhlert (78. Miquel Nelom); Driess Saddiki, Freek Heerkens, Daniel Crowley; Ché Nunnely (90. Emil Bergström), Jizz Hornkamp (67. Max Svensson), Elton Kabangu.
Opstelling AZ: Peter Vindahl; Aslak Witry (68. Zakaria Aboukhlal), Pantelis Hatzidiakos (87. Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Tijjani Reijnders (68. Håkon Evjen), Dani de Wit, Jordy Clasie; Yukinari Sugawara, Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson.

Scoreverloop: 7. Nunnely 1-0, 17. Kabangu 2-0, 35. Martins Indi 2-1, 90+1. Aboukhlal 2-2.
Gele kaarten: Martins Indi, Clasie, Karlsson (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Rob Dieperink.

TILBURG- Op veerkracht pakte AZ zondag een punt in het Koning Willem II Stadion. Toch overheerste de teleurstelling na het 2-2 gelijkspel in Tilburg. Een hectisch duel in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl