AZ Voetbalschool Seminar

De AZ Voetbalschool organiseert jaarlijks het AZ Voetbalschool Seminar. Beleidsbepalers en trainers van verschillende Noord-Hollandse clubs schuiven aan in het AFAS Stadion. Door kennis te delen brengen de verenigingen gezamenlijk het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan.

HEAD_AZSeminar

2017
De meest recente editie van het AZ Voetbalschool Seminar stond in het teken van motorisch leren. Prof. Dr. Peter Beek van de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit deelde op 9 februari 2017 praktische en relevante inzichten in techniektraining. Een panel met Wout Weghorst, assistent-trainer Dennis Haar, Marijn Beuker (Hoofd Prestatie & Ontwikkeling) en Michael van Zijtveld (coördinator AZ Voetbalschool en trainer AZ Onder 12) ging dieper in op de materie. Lees hier het verslag.

2016
‘Hoe haal je het beste uit je spelers?’, was de vraag die centraal stond tijdens het AZ Voetbalschool Seminar in 2016. Onder anderen Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg, Hoofd Prestatie en Ontwikkeling Marijn Beuker, AZ-speler Ron Vlaar, coach Martin Haar en jeugdtrainer Jeroen Peetoom gaven acte de présence. Lees hier het verslag van de geslaagde avond.

2015
Op 14 januari 2015 vond de vijfde editie van de AZ Voetbalschool Seminar plaats. Oud-speler Henk van Rijnsoever, hoofdtrainer John van den Brom en Directeur Algemene Zaken Robert Eenhoorn beantwoordden vragen van toenmalig Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker. Lees hier het volledige verslag van het AZ Voetbalschool Seminar 2015.

2014
14 januari 2014 stroomde de Georg Kessler Lounge van het AFAS Stadion vol voor de vierde editie van het AZ Voetbalschool Seminar. Toenmalig Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker opende de avond voor afgevaardigden van amateurverenigingen uit Noord-Holland. Vervolgens namen toenmalig Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart, voormalig AZ-trainer Dick Advocaat, oud-jeugdtrainer Job Dragtsma en Ontwikkelingscoördinator Marijn Beuker het stokje over. Gezamenlijk bespraken zij het thema: 'Hoe behouden wij als Nederland onze leidende rol in het mondiale voetbal?'. Lees hier het complete verslag.

2013
Na het openingswoord van toenmalig Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker, nam Berend Rubingh op 16 januari 2013 het woord. De expert op het gebied organisatiemanagement gaf een presentatie over de manieren waarop men een vereniging vorm kan geven. Vervolgens nam oud-trainer Gertjan Verbeek de microfoon om over teamontwikkeling en zijn manier van werken te praten. Alles over de derde editie van het AZ Voetbalschool Seminar lees je hier.

2012
De tweede editie van het het jaarlijkse AZ Voetbalschool Seminar vond plaats op 18 januari 2012. Het evenement stond die avond in het teken van ‘De jeugdopleiding en de club in de toekomst.’ Toenmalig Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands, Technisch Coördinator (huidige Directeur Voetbalzaken) Max Huiberts en ex-jeugdtrainer Michael Buskermolen namen tijdens die avond het woord.

2011
De allereerste editie van het AZ Voetbalschool Seminar vond plaats op 20 januari 2011. Na te zijn verwelkomd met koffie, broodjes en een heuse goodiebag namen de voorzitters, bestuursleden en trainers van Noord-Hollandse amateurverenigingen plaats aan de tafels in de Georg Kessler Lounge. Toenmalig Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart beet het spits af. Na Stewart was het de beurt aan Wim van Zwam, destijds trainer van Oranje Onder 19. Onder leiding van voormalig Hoofd Jeugdopleiding van AZ Aloys Wijnker werden diverse aan voetbalgerelateerde onderwerpen besproken. Lees hier het complete verslag.