AZ Voetbalschool Seminar

De AZ Voetbalschool organiseert jaarlijks het AZ Voetbalschool Seminar. Beleidsbepalers en trainers van verschillende Noord-Hollandse clubs schuiven aan in het AFAS Stadion. Door kennis te delen brengen de verenigingen gezamenlijk het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan.

HEAD_AZSeminar

2018
VI PRO-aanvoerder Pieter Zwart had in 2018 de eer het AZ Seminar af te trappen. De datajournalist gaf een uitgebreide presentatie over trends in de voetbalwereld. Zo sprak hij over de opkomst van de driemansdefensie, zone-aanval en waarom voorzetten vanaf de flank statistisch gezien weinig aantrekkelijk zijn. Na de pauze werd het programma vervolgd door Arne Slot en jeugdtrainers Kelvin Duffree, Robert Franssen en Michael van Zijtveld. Aan de hand van wedstrijd- en trainingsbeelden van AZ 1 en verschillende jeugdteams deden zij de spelprincipes en spelintenties van de club uit de doeken. Lees hier het verslag.

2017
Het AZ Voetbalschool Seminar stond in 2017 in het teken van motorisch leren. Prof. Dr. Peter Beek van de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit deelde praktische en relevante inzichten in techniektraining. Een panel met Wout Weghorst, assistent-trainer Dennis Haar, Marijn Beuker (Hoofd Prestatie & Ontwikkeling) en Michael van Zijtveld (coördinator AZ Voetbalschool en trainer AZ Onder 12) ging dieper in op de materie. Lees hier het verslag.

2016
‘Hoe haal je het beste uit je spelers?’, was de vraag die centraal stond tijdens het AZ Voetbalschool Seminar in 2016. Onder anderen Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg, Hoofd Prestatie & Ontwikkeling Marijn Beuker, AZ-speler Ron Vlaar, coach Martin Haar en jeugdtrainer Jeroen Peetoom gaven acte de présence. Lees hier het verslag van de geslaagde avond.

2015
Op 14 januari 2015 vond de vijfde editie van het AZ Voetbalschool Seminar plaats. Oud-speler Henk van Rijnsoever, hoofdtrainer John van den Brom en Directeur Algemene Zaken Robert Eenhoorn namen deel aan een gesprek onder leiding van toenmalig Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker. Lees hier het volledige verslag van het AZ Voetbalschool Seminar 2015.

2014
Op 14 januari 2014 namen in de Georg Kessler Lounge van het AFAS Stadion toenmalig Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart, voormalig AZ-trainer Dick Advocaat, oud-jeugdtrainer Job Dragtsma en Ontwikkelingscoördinator Marijn Beuker het woord. Gezamenlijk bespraken zij het thema: 'Hoe behouden wij als Nederland onze leidende rol in het mondiale voetbal?'. Lees hier het complete verslag.

2013
Na het openingswoord van toenmalig Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker, nam Berend Rubingh op 16 januari 2013 het woord. De expert op het gebied organisatiemanagement gaf een presentatie over de manieren waarop men een vereniging vorm kan geven. Vervolgens nam oud-trainer Gertjan Verbeek de microfoon om over teamontwikkeling en zijn manier van werken te praten. Alles over de derde editie van het AZ Voetbalschool Seminar lees je hier.

2012
De tweede editie van het het jaarlijkse AZ Voetbalschool Seminar vond plaats op 18 januari 2012. Het evenement stond die avond in het teken van ‘De jeugdopleiding en de club in de toekomst.’ Toenmalig Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands, Technisch Coördinator (huidige Directeur Voetbalzaken) Max Huiberts en voormalig AZ-jeugdtrainer Michael Buskermolen namen het woord.

2011
De allereerste editie van het AZ Voetbalschool Seminar vond plaats op 20 januari 2011. Voorzitters, bestuursleden en trainers van Noord-Hollandse amateurverenigingen namen plaats in de Georg Kessler Lounge, waar toenmalig Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart het spits afbeet. Na Stewart was het de beurt aan Wim van Zwam, destijds trainer van Oranje Onder 19. Onder leiding van voormalig Hoofd Jeugdopleiding van AZ Aloys Wijnker werden diverse aan voetbalgerelateerde onderwerpen besproken. Lees hier het complete verslag.