Fortuna Sittard - AZ

zaterdag 11 juli 2015 16:00

Fortuna Sittard Stadion

  0 5  

AZ oefent zaterdag in Sittard

ALKMAAR — AZ speelt zaterdagmiddag op bezoek bij Fortuna Sittard de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dit duel met de Limburgse Jupiler League-club wordt om 16:00 uur afgetrapt in het stadion van Fortuna.

AZ oefent zaterdag in Sittard

Nadat AZ vorig weekend in Dirkshorn haar eerste oefenduel met 2-7 won van een Noord-Hollandse Regioselectie, volgde midweeks een ruime 1-8 zege op buurman AFC '34. In beide wedstrijden maakte nieuwkomer Vincent Janssen binnen 45 minuten een hattrick.

Trainers
In Sittard treft AZ de nummer 19 van afgelopen seizoen in de Jupiler League. De geel-groene club wordt getraind door oud-international Peter van Vossen, voormalig ploeggenoot van John van den Brom. Bij AZ zit Marco van Basten voor het laatst op de bank als assistent.

Kaartverkoop
De entreekaarten voor de wedstrijd zijn € 5 voor kinderen t/m 17 jaar en € 8 voor volwassenen. Bekijk hier alle kaartverkoopinformatie.

Janssen scoorde al zes keer in twee duels.
Janssen scoorde al zes keer in twee duels.

Twitter
Niet naar Sittard? Dit oefenduel is ook live te volgen via de AZ Twitter.

Wedstrijdschema
Bekijk hier het wedstrijdschema van AZ.AZ haalt uit in Sittard

SITTARD — AZ heeft zaterdag uitgehaald in het oefenduel met Fortuna Sittard: 0-5. In het Offermans Joosten Stadion schoten Vincent Janssen (2x), Dabney dos Santos, Joris van Overeem en Derrick Luckassen raak. Steven Berghuis en Markus Henriksen maakten hun eerste minuten.

AZ haalt uit in Sittard

Zonder Jop van der Linden, die met lichte bovenbeenklachten preventief aan de kant werd gehouden, begon AZ aan de wedstrijd in Limburg. Jan Wuytens nam zijn plaats in. Ook Steven Berghuis en Markus Henriksen begonnen gelijk aan de wedstrijd.

Spectaculair
Nadat Roel Janssen in de eerste tien minuten een grote kans voor de thuisclub onbenut liet en Henriksen datzelfde deed voor AZ, duurde het tot de 35ste minuut voordat er weer eens iets spectaculairs gebeurde in Sittard. Het was Janssen die de openingstreffer maakte, op aangeven met het hoofd van Henriksen.

Henriksen
De Noor stond op slag van rust ook aan de basis van de 0-2. Een lange voorzet van zijn voet belandde bij Dos Santos, die de bal eenvoudig binnenliep langs keeper Ferhat Kaya. Henriksen en Berghuis maakten na rust plaats voor Van Overeem en Guus Hupperts.

Scorebord
Niet lang na de thee maakte Janssen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd (assist Van Overeem) en alweer zijn achtste in drie wedstrijden. Ook Van Overeem zag zijn naam kort daarna terug op het scorebord, nadat hij een combinatie met Janssen en Hupperts succesvol afrondde. Voor Van Overeem zijn derde doelpunt van deze voorbereiding.

Jeugdopleiding
Na zestig minuten vond bij AZ de grote wisselronde plaats, waarna de Alkmaarders op het veld stonden met zeven spelers afkomstig uit de AZ Jeugdopleiding: Nick Olij, Derrick Luckassen, Pantelis Hatzidiakos, Joris Kramer, Jeremy Helmer, Achille Vaarnold en Van Overeem.

Slotakkoord
Het slotakkoord van deze wedstrijd viel uit een countermoment. Robert Mühren en Luckassen gingen gezamenlijk in grote passen af op het Fortunese doel, waar Luckassen de assist van de Volendammer makkelijk kon binnentikken: 0-5.

Van den Brom: ‘Uitvoering goed gedaan’
“Als je met 5-0 wint, geeft dat altijd een goed gevoel”, zei Van den Brom na afloop. “We zijn aan het einde van week twee en ik heb steeds gezegd dat resultaat in de voorbereiding helemaal niet belangrijk is. Het gaat om de uitvoering en dat hebben we goed gedaan. We hebben vandaag veel kansen gecreëerd en gelukkig weinig weggegeven. Dat zijn goede uitgangspunten om deze week af te sluiten en maandag weer verder te gaan.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Fortuna Sittard – AZ 0-5 (0-2)
Oefenduel

Opstelling Fortuna Sittard: Ferhat Kaya (45. Glenn Daniëls); Dennis Dengering, Ted de Man, Roel Janssen (30. Redzo Kovacevic), Joeri Schroyen; Jordi Briels, Youri Loen, Bob Vankan (23. Muhammed Mert); Göhkan Lezesiz, Lars Hutten, Souhail Belkassem (45. Donny de Groot).
Opstelling AZ: Sergio Rochet (60. Nick Olij); Mattias Johansson (60. Djavan Anderson), Jeffrey Gouweleeuw (60. Derrick Luckassen), Jan Wuytens (60. Pantelis Hatzidiakos); Ridgeciano Haps (60. Joris Kramer); Thom Haye (60. Jeremy Helmer), Markus Henriksen (45. Joris van Overeem), Celso Ortiz (60. Achille Vaarnold); Steven Berghuis (45. Guus Hupperts), Vincent Janssen (60. Robert Mühren), Dabney dos Santos (60. Muamer Tankovic).

Doelpunten: 35. Janssen 0-1, 44. Dos Santos 0-2, 52. Janssen 0-3, 55. Van Overeem 0-4, 79. Luckassen 0-5.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jeroen Sanders

  • Fortuna-AZ2.jpg
  • Fortuna-AZ3.jpg
  • Fortuna-AZ4.jpg
  • Fortuna-AZ5.jpg
  • Fortuna-AZ6.jpg
  • Fortuna-AZ.jpg

Foto's: Fortuna Sittard

« Terug