sc Heerenveen - AZ

zaterdag 2 april 2016 11:00

  1 5  

Driepunter voor AZ Onder 13 in Heerenveen

HEERENVEEN — AZ Onder 13 heeft de volle drie punten gepakt in de ontmoeting met sc Heerenveen. In Friesland boekte de equipe van coach Jeroen Peetoom een 1-5 overwinning. Rein Elings, Jay Enem (2), Yusuf Barasi en Nick Twisk namen de Alkmaarse treffers voor hun rekening.

Driepunter voor AZ Onder 13 in Heerenveen

Hoewel de eindstand doet vermoeden dat AZ een makkelijke middag op Fries grondgebied kende, lag de waarheid anders. De gasten uit Alkmaar hadden weliswaar de overhand, maar tot tien minuten voor tijd was de stand nog volledig in balans.

Duidelijk boodschap
Omdat beide ploegen eind vorige maand in het bekertoernooi ook al tegenover elkaar stonden, wist Peetoom dat zijn ploeg het via de vleugels moest gaan zoeken. Een boodschap die back Jurre van Aken maar wat goed begreep. In de tweede minuut kwam hij op over de zijkant om vervolgens een prima bal af te leveren op ploegmaat Rein Elings. Laatstgenoemde wist wel raad met de geboden kans en opende de score dan ook.

"Na onze voorsprong had ik echt niet het gevoel dat sc Heerenveen ons iets kon maken", vertelde Peetoom na afloop. "Toch maakten wij verdedigend een fout waardoor zij een gevaarlijk vrije trap konden nemen die uiteindelijk via een kopbal in ons doel belandde. Dan staat het zomaar weer gelijk."

Op de been
En die gelijke stand bleef vervolgens geruime tijd op het scorebord staan. AZ was duidelijk de bovenliggende partij, maar tot Peetooms grote spijt wisten zijn spelers het net maar niet te vinden. Het waren zelfs nog de gastheren die in de buurt van een geniepige 2-1 voorsprong kwamen, maar doelman DaniŽl Deen bewees scherp te zijn en hield zijn ploeg op de been. "Was dat doelpunt gevallen, dan waren wij niet meer over sc Heerenveen heengegaan", verzekerde de Alkmaarder coach.

Twee keer in twee minuten
Op het moment dat de klok minuut 50 aangaf, kreeg AZ echter toch nog waar het zo vurig op hoopte. In een tijdsbestek van twee minuten wist Kian Fitz-Jim teamgenoot Enem twee keer met een splijtende pass vrij voor de keeper te zetten. De aanvaller bleef ijzig koud, verzilverde beide kansen en schonk zijn ploeg daarmee de zege. Middels een benutte strafschop van Barasi en een goal van Nick Twisk in de laatste minuut ging AZ uiteindelijk met een mooie maar geflatteerde driepunter naar huis.  

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
sc Heerenveen D1 - AZ Onder 13 1-5 (1-1)

Opstelling AZ Onder 13: DaniŽl Deen; Gillermo Kuling (43. Nigel Owusu), Rio Hillen, Loek Postma, Jurre van Aken; Kian Fitz-Jim, Nick Twisk, Rein Elings (30. Chť Steutel); Yusuf Barasi, Levi de Wilde (49.Jay Enem), Damienus Reverson.

Scoreverloop: 2. Elings 0-1, 28. Van 't Loo 1-1, 50. Enem 1-2, 52. Enem 1-3, 58. Barasi (pen) 1-4, 60. Twisk 1-5. 

« Terug