AZ - Almere City FC

zaterdag 16 juli 2016 14:30

AFAS Trainingscomplex

  4 0  

Jeugdig AZ verslaat Almere City

ZAANSTAD — Een jeugdig AZ heeft zaterdagmiddag het oefenduel met Almere City FC ruim gewonnen: 4-0. Op het AFAS Trainingscomplex was Jeremy Helmer met drie doelpunten de opvallendste naam. Levi Garcia was verantwoordelijk voor de andere treffer.

Jeugdig AZ verslaat Almere City

Het was een jong team dat op het AFAS Trainingscomplex startte tegen Almere City. Zo stond Justin Bakker links centraal achterin, vormden Jeremy Helmer en Thomas Ouwejan (met gelegenheidsaanvoerder Robert Mühren) het middenveld en begon Ferdy Druijf in de spits.

Opening
De opening was voor AZ, dat al snel op voorsprong kwam. Een vrije trap van Ouwejan strandde in de muur, waarna de bal in het vervolg voor de voeten van Garcia belandde. De linksbuiten stifte de bal van dichtbij over Almere City-doelman Roy Pistoor: 1-0.

Noemenswaardig
Een krap half uur ging voorbij, waarin beide ploegen nauwelijks kansen creëerden. Slechts een schot van Fernando Lewis (over) en een vrije trap van Rajko Brezancic (over) waren noemenswaardig. Aan de andere kant had doelman Nick Olij al helemaal nauwelijks iets te doen.

Helmer
Na een half uur was het plotseling twee keer raak in een tijdspanne van drie minuten. Mühren stelde Helmer twee keer in staat om van dichtbij te scoren: 2-0 en 3-0. Bij de 3-0 speelde Mattias Johansson een belangrijke rol door de bal te veroveren op Paul Quasten.

Wissels
Op slag van rust was Mühren zelf nog twee keer dichtbij een treffer, maar de tweede helft werd afgetrapt met een 3-0 voorsprong voor AZ. John van den Brom bracht twee wissels aan in zijn team: Jan Wuytens en Owen Wijndal vervingen Justin Bakker en Thomas Ouwejan.

Hattrick
Na een uur spelen in de wedstrijd beleefde Helmer zijn hoogtepunt. Zijn hoekschop vanaf links werd door iedereen gemist en verdween in één keer in het doel van de tegenstander: 4-0. Het betekende een hattrick voor de 19-jarige middenvelder.

Stijlvol
In het resterende deel van de wedstrijd maakten de jongelingen Jelle Duin, Zia Sakirovski en Nick Doodeman nog hun opwachting, maar het leidde niet meer tot doelpunten. En doordat Olij stijlvol redde op een harde volley van Tom Overtoom, bleef de 4-0 stand gehandhaafd tot en met het eindsignaal.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN
AZ – Almere City FC 4-0 (3-0)
Oefenduel

Opstelling AZ: Nick Olij; Mattias Johansson, Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker (46. Jan Wuytens), Rajko Brezancic; Jeremy Helmer, Robert Mühren (62. Jelle Duin), Thomas Ouwejan (46. Owen Wijndal); Fernando Lewis (62. Nick Doodeman), Ferdy Druijf, Levi Garcia (62. Zia Sakirovski).
Opstelling Almere City FC: Roy Pistoor (60. Chiel Kramer); Kees van Buuren, Kaj Ramsteijn, Lars Nieuwpoort (46. Damon Mirani), Paul Quasten (60. Dyllan Lanser); Jeffrey Rijsdijk, Tom Overtoom, Gaston Salasiwa Soufyane Ahannach; Jasper Waalkens (46. Sylvester van de Water), Rick ten Voorde.

Scoreverloop: 3. Garcia 1-0, 30. Helmer 2-0, 33. Helmer 3-0, 61. Helmer 4-0.
Gele kaarten: Wijndal (AZ), Van de Water (Almere City FC)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Steven van der Vrande
Toeschouwers: 1.500

Garcia maakte de openingstreffer.
Garcia maakte de openingstreffer.
Helmer scoorde drie keer.
Helmer scoorde drie keer.
« Terug