AZ - SC Telstar

zaterdag 16 juli 2016 19:00

AFAS Stadion

  3 0  

AZ ook te sterk voor Telstar

ALKMAAR — AZ heeft zaterdag ook het oefenduel met SC Telstar winnend afgesloten: 3-0. Nadat een deel van de selectie 's middags met 4-0 had gewonnen van Almere City, zorgden Alireza Jahanbakhsh (2x) en Stijn Wuytens 's avonds voor de tweede dagzege.

AZ ook te sterk voor Telstar

De opvallendste naam in de basisopstelling van AZ tegen Telstar was die van de 18-jarige Guus Til. Bij het ontbreken van Joris van Overeem en Ben Rienstra was voor hem op het middenveld een plekje ingeruimd naast Mats Seuntjens en Stijn Wuytens.

Spektakel
Pas na ruim een half uur barste het spektakel een beetje los in het AFAS Stadion toen een hard schot van Jahanbakhsh werd gepareerd door Telstar-doelman Wesley Zonneveld. Tot die tijd waren een geblokt schot van Seuntjens en een schot naast van Dabney dos Santos de schaarse hoogtepunten geweest.

Mogelijkheden
Naarmate de rust dichterbij kwam, namen de mogelijkheden voor AZ tegen het stugge Telstar toe. Een tweede schot van Jahanbakhsh werd door Zonneveld tot hoekschop verwerkt, Toine van Huizen tikte een inzet van Wout Weghorst bijna in eigen doel en Weghorst stuitte ook eens op de keeper nadat hij was weggestuurd door Dos Santos.

Raak
In de 43e minuut was het dan raak. Ridgeciano Haps legde voor, Jahanbakhsh stond op de juiste plaats om de score te openen: 1-0. Twee minuten later stuurde Seuntjens Wuytens weg, die beheerst de score verdubbelde: 2-0.

Tandem
De tandem Haps-Jahanbakhsh was na rust vrijwel direct opnieuw succesvol. Haps stoomde naar voren, legde de bal voor en Jahanbakhsh tikte bij de eerste paal binnen: 3-0. AZ had snel kunnen uitlopen, maar schoten van Weghorst en Wuytens misten de juiste richting.

Slotfase
Later in de tweede helft maakten Thomas Ouwejan, Jelle Duin en Owen Wijndal – ’s middags speelden ze al gedeeltelijk mee tegen Almere City – nog hun opwachting in het AFAS Stadion. Meer doelpunten waren er echter niet te zien, waardoor dezelfde uitslag op het scorebord belandde als in het onderlinge duel van afgelopen jaar.

Van den Brom: ‘Goede dingen gezien’
“We hebben voor het eerst in de geschiedenis op één dag twee complete wedstrijden gespeeld”, zei John van den Brom. “Het was voor mij interessant om te zien hoe we daar invulling aan hebben kunnen geven. We hebben een grote selectie en wilden voor de meesten twee volwaardige wedstrijden hebben. Daar zijn we in geslaagd. In beide wedstrijden heb ik goede dingen gezien, zowel vanmiddag als hier vanavond tegen Telstar, dus dat is prima.”

Jahanbakhsh en Til (r).
Jahanbakhsh en Til (r).

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN
AZ - SC Telstar 3-0 (2-0)

Oefenduel

Opstelling AZ: Gino Coutinho; Derrick Luckassen, Ron Vlaar, Rens van Eijden, Ridgeciano Haps; Guus Til (61. Thomas Ouwejan), Mats Seuntjens (77. Owen Wijndal), Stijn Wuytens; Alireza Jahanbakhsh (68. Jelle Duin), Wout Weghorst, Dabney dos Santos.
Opstelling SC Telstar: Wesley Zonneveld; Toine van Huizen (68. Oussama Zamouri), Donny van Iperen (46. Edo Knol), Bryan Ottenhoff, Thomas van den Houten (46. Liban Abdulahi); Frank Korpershoek (80. Cagri Kodalak), Benjamin van den Broek (68. Soufiane Laghmouchi), Jordy Tutuarima; Stefano Lilipaly (68. Tom Beissel), Fabian Serrarens (46. Mohammed Ajnane), Denis Mahmudov (68. Naoyuki Yamakazi).

Scoreverloop: 43. Jahanbakhsh 1-0, 45. Wuytens 2-0, 53. Jahanbakhsh 3-0.
Gele kaarten: Ajnane (SC Telstar)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Toeschouwers: 3.500

Van Eijden.
Van Eijden.
Seuntjens.
Seuntjens.
Wijndal.
Wijndal.
« Terug