AZ - NEC

zondag 28 augustus 2016 16:45

AFAS Stadion

  2 0  

Von Haacke (33)
Dabney dos Santos Souza (43)
Dabney dos Santos Souza (52)
Von Haacke (53)
Alireza Jahanbakhsh (73)

AZ - NEC

Vrije verkoop AZ-NEC
Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum onbeperkt kaarten kopen. Een clubkaart is niet nodig.

Het thuisduel van AZ tegen NEC op zondag 28 augustus staat volledig in het teken van families. Zo zijn er voor jong en oud vanaf 14:45 uur diverse voetbalactiviteiten op het sfeerplein bij de ingang van het AFAS Stadion.

Tot 20% stapelkorting bij AZ
Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten uiterlijk 30 september 2016 in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en profiteer t/m 30 september optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven AZ-NEC

Vak Ouder dan 17 jaar Tot en met 17 jaar
K,M € 20 € 14
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 21 € 15
A,G,H,T,U,Z € 24 € 17
B1,F2 € 24 € 24
O,S € 27 € 19
P,Q,R € 30 € 21
B2,F1 € 30 € 30
C,E € 35 € 35
D € 37,50 € 37,50

Stazone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (à € 5,-) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

‘We hebben echt stappen gemaakt’

ZAANSTAD — Na de loting voor de groepsfase van de Europa League schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Over de tegenstanders in Groep D en het duel van zondag met NEC. “Ze gokken op hun snelheid voorin.”

‘We hebben echt stappen gemaakt’

“Zenit ken ik nog uit mijn tijd als trainer van Anderlecht”, zei Van den Brom. “Maar dat is al weer een paar jaar geleden. Het is een club met financieel enorme mogelijkheden. Maccabi kennen we van het korte verblijf van Peter Bosz als trainer. En Jordi Cruijff zit daar als technisch directeur.”

Interessant
“Van Dundalk weet ik nog niet veel”, vervolgde Van den Brom. “Al met al is het een interessante loting geworden. Sportief gezien mogen we niet klagen, maar we moeten het eerst nog even laten zien. Wij willen het in de groepsfase in ieder geval beter doen dan vorig jaar. ”

Ervaring
Van den Brom over het nog prille seizoen. “We zijn aan een goede serie bezig. Donderdag haperde de motor qua uitvoering even tegen Vojvodina, maar over het algemeen vind ik ons verder dan vorig jaar. We hebben echt stappen gemaakt. Er is meer ervaring in de ploeg en we hebben het achterin wat anders neergezet waardoor we minder goals tegen krijgen. Vorig seizoen hebben we tot aan de kerst veel punten laten liggen in de Eredivisie. Daar moeten we nu voor waken als we aan het eind van het seizoen nog bovenin mee willen doen.”

NEC
Over de opponent van zondag zei de oefenmeester: “NEC is verrassend goed aan het seizoen begonnen. Ze hebben veel nieuwe spelers waar al snel een leuke ploeg van is gemaakt. NEC speelt wat afwachtend: ze laten zich terugzakken en gokken op hun snelheid voorin. Wij zullen ten opzichte van afgelopen duels juist wat verder naar voren spelen? Of ik de basisformatie ga veranderen? Zou kunnen, dat weet ik nog niet. Iedereen is in ieder geval fit uit de strijd gekomen.”

Live
AZ - NEC begint zondag om 16:45 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, zónder clubkaartverplichting. Dit duel is live te volgen via FOX Sports, de AZ Twitter en AZ Radio. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

AZ TV
Bekijk ook het gesprek dat AZ TV met Van den Brom voerde over de loting en NEC.

Dominant AZ verslaat NEC

ALKMAAR — Een dominant AZ heeft zondag het thuisduel met NEC gewonnen: 2-0. Op slag van rust kwam de ploeg van John van den Brom via Dabney dos Santos op voorsprong. In de tweede helft bepaalde Alireza Jahanbakhsh de eindstand op 2-0.

Dominant AZ verslaat NEC

Dos Santos keerde tegen de Nijmegenaren ten koste van Levi Garcia weer terug in de basis. Daarnaast had Van den Brom een basisplaats ingeruimd voor Joris van Overeem. De middenvelder nam de plek over van Markus Henriksen, die voor onderhandelingen met Hull City in Engeland verbleef.

Nijmeegse muur
NEC zakte ver in en mede daardoor kon AZ de bal rustig rondspelen in de openingsfase. Met tien minuten op de klok vond Van Overeem voor het eerst een gaatje in de Nijmeegse muur. De middenvelder passte de bal met een hakje naar Fred Friday, die uiteindelijk voorlangs schoot. Niet veel later was het aanvoerder Ron Vlaar die een indraaiende corner van Dos Santos over kopte.

Jahanbakhsh
Met amper een kwartier gespeeld, diende de volgende AZ-kans zich aan. Ditmaal dribbelde Jahanbakhsh vanaf rechts naar binnen en schoot met links naast. Vijf minuten later belandde een voorzet van Luckassen via de kluts voor de voeten van de Iraniër en opnieuw ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Bovenliggende partij
De thuisploeg bleef met continu meer dan 55 procent balbezit de bovenliggende partij. Pas in de 34e minuut leverde dat de volgende mogelijkheid op voor de Alkmaarders. Stijn Wuytens legde de bal met een mooie boog op het hoofd van Van Overeem, maar hij kopt in de handen van NEC-doelman Joris Delle.

Voorsprong
Op slag van rust zette AZ de dominantie eindelijk om in een voorsprong. Van Overeem gaf vanaf de rechterkant een voorzet richting de tweede paal. Daar stond Dos Santos vrij en de jonge aanvaller kopte raak: 1-0.

Rood
De tweede helft was nog maar net begonnen toen NEC met tien man verder moest. Julian von Haacke trok Friday net over de middenlijn aan zijn shirt en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart.

Combinaties
De bezoekers werden daardoor nog verder teruggedrongen en het trio Van Overeem, Friday en Jahanbakhsh ging met fraaie combinaties op zoek naar de 2-0. Eerder schoot laatstgenoemde hoog over, niet veel later kon Delle redding brengen op een rollertje van de aanvaller.

Friday
In de 67e minuut leek Friday de voorsprong dan eindelijk te verdubbelen. Na slecht uitverdedigen kon Dos Santos over links opkomen en lepelde de bal voor de goal. Terwijl hij achteruit sprong, kopte Friday de bal met een boog over de NEC-keeper. De Nigeriaan deed dat echter in buitenspelpositie en dus keurde scheidsrechter Kevin Blom de treffer af.

Jahanbakhsh: 2-0
De ruimere marge kwam zo’n zes minuten later alsnog. NEC kreeg een corner, maar Dos Santos kreeg de afvallende bal voor zijn voeten en stuurde Friday alleen op Delle af. De spits had oog voor de mee opgekomen Jahanbakhsh en tegen zijn oude club maakte de rechtsbuiten er 2-0 van.

Seuntjens
AZ maakte de wedstrijd uiteindelijk af met Mats Seuntjens binnen de lijnen. In de 87e minuut maakte de middenvelder zijn Eredivisie-debuut voor de Alkmaarders. In diezelfde minuut viel er ook een andere mijlpaal te noteren. NEC-invaller Ferdi Kadioglu werd met 16 jaar en 326 dagen de jongste Eredivisie-speler ooit.

Van den Brom: ‘2-0 werkte bevrijdend’
“Ik ben blij met de overwinning”, reageerde Van den Brom na afloop op de persconferentie. “Ik vind dat we vandaag vanaf het begin onze intenties duidelijk hebben gemaakt en op jacht zijn gegaan naar de goal. Dat viel niet mee, want NEC verdedigde compact en gaf weinig ruimte weg. Toch zijn we dat blijven proberen. De 2-0 werkte uiteindelijk bevrijdend voor ons.”

Dos Santos kopt de 1-0 binnen.
Dos Santos kopt de 1-0 binnen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - NEC 2-0 (1-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Rens van Eijden, Ron Vlaar, Ridgeciano Haps; Derrick Luckassen, Joris van Overeem (87. Mats Seuntjens), Stijn Wuytens; Alireza Jahanbakhsh, Fred Friday (76. Wout Weghorst), Dabney dos Santos (78. Levi Garcia).
Opstelling NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Dario Dumic, Wojciech Golla, Robin Buwalda; Janio Bikel, Julian von Haacke, Gregor Breinburg; Reagy Ofosu (87. Ferdi Kadioglu), Kevin Mayi, Quincy Owusu-Abeyie (62. Sam Lundholm).

Scoreverloop: 43. Dos Santos 1-0, 73. Jahanbakhsh 2-0.
Gele kaarten: Dos Santos (AZ), Von Haacke, Mayi (NEC).
Rode kaarten: 53. Von Haacke (2x geel)
Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 13.412
Uniglobe THL Travel Man of the Match: Fred Friday

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

AZ - NEC in beeld

ALKMAAR — AZ versloeg zondag op overtuigende wijze NEC (2-0). AZ Media legde deze Eredivisie-wedstrijd - waarbij Vincent Janssen afscheid nam van het publiek - vast in een fotoverslag.

AZ - NEC in beeld

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

 • az-nec-280816-161659-0001.jpg
 • az-nec-280816-162515-0005.jpg
 • az-nec-280816-162923-0080.jpg
 • az-nec-280816-162957-0082.jpg
 • az-nec-280816-163304-0008.jpg
 • az-nec-280816-163503-0846.jpg
 • az-nec-280816-163532-0850.jpg
 • az-nec-280816-163532-0853.jpg
 • az-nec-280816-163742-0012.jpg
 • az-nec-280816-163758-0013.jpg
 • az-nec-280816-164109-0023.jpg
 • az-nec-280816-164127-0025.jpg
 • az-nec-280816-164141-0859.jpg
 • az-nec-280816-164602-0032.jpg
 • az-nec-280816-164630-0033.jpg
 • az-nec-280816-165230-0034.jpg
 • az-nec-280816-165523-0039.jpg
 • az-nec-280816-165554-0041.jpg
 • az-nec-280816-165814-0047.jpg
 • az-nec-280816-170238-0050.jpg
 • az-nec-280816-170307-0052.jpg
 • az-nec-280816-170628-0972.jpg
 • az-nec-280816-170635-0976.jpg
 • az-nec-280816-171011-0886.jpg
 • az-nec-280816-171111-0053.jpg
 • az-nec-280816-171344-0057.jpg
 • az-nec-280816-171347-0058.jpg
 • az-nec-280816-171631-0061.jpg
 • az-nec-280816-171922-0069.jpg
 • az-nec-280816-171931-0897.jpg
 • az-nec-280816-172114-0900.jpg
 • az-nec-280816-172611-0105.jpg
 • az-nec-280816-172752-0980.jpg
 • az-nec-280816-172752-0981.jpg
 • az-nec-280816-172916-0983.jpg
 • az-nec-280816-172917-0088.jpg
 • az-nec-280816-172917-0089.jpg
 • az-nec-280816-172917-0985.jpg
 • az-nec-280816-172919-0090.jpg
 • az-nec-280816-172924-0091.jpg
 • az-nec-280816-172925-0093.jpg
 • az-nec-280816-172932-0991.jpg
 • az-nec-280816-172938-0098.jpg
 • az-nec-280816-172940-0099.jpg
 • az-nec-280816-173741-0367.jpg
 • az-nec-280816-173822-0141.jpg
 • az-nec-280816-173838-0399.jpg
 • az-nec-280816-173931-0400.jpg
 • az-nec-280816-173949-0403.jpg
 • az-nec-280816-174042-0424.jpg
 • az-nec-280816-174044-0144.jpg
 • az-nec-280816-174319-0149.jpg
 • az-nec-280816-174913-0997.jpg
 • az-nec-280816-175059-0108.jpg
 • az-nec-280816-175101-0113.jpg
 • az-nec-280816-175111-0114.jpg
 • az-nec-280816-175409-0923.jpg
 • az-nec-280816-175418-0175.jpg
 • az-nec-280816-175433-0176.jpg
 • az-nec-280816-175507-0929.jpg
 • az-nec-280816-180722-1001.jpg
 • az-nec-280816-181440-0936.jpg
 • az-nec-280816-181446-0122.jpg
 • az-nec-280816-181450-0124.jpg
 • az-nec-280816-181453-0128.jpg
 • az-nec-280816-181501-0134.jpg
 • az-nec-280816-182106-0151.jpg
 • az-nec-280816-182750-0155.jpg
 • az-nec-280816-183015-0189.jpg
 • az-nec-280816-183225-0949.jpg
 • az-nec-280816-183227-0951.jpg
 • az-nec-280816-183515-0952.jpg
 • az-nec-280816-183835-0196.jpg
 • az-nec-280816-183939-0827.jpg
 • az-nec-280816-184115-0163.jpg
 • az-nec-280816-191109-0839.jpg

AZ in de media (AZ - NEC)

ALKMAAR — 'AZ sluit topweek passend af met overwinning op NEC’, kopt VI.nl bij het verslag van de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd van zondagmiddag. Lees meer opinies in de vaste rubriek AZ in de media.

AZ in de media (AZ - NEC)

Het AD over Fred Friday: ‘De Nigeriaan speelde goed en was belangrijk bij de treffer van Jahanbakhsh. Janssens erfenis is zwaar, maar de nieuwe spitsen Friday en Weghorst kunnen zich nu nog verschuilen achter het feit dat de Oranje-international aanvankelijk maar moeilijk het net vond in Alkmaar.’

‘AZ heeft zondag aansluiting gevonden bij de subtop in de Eredivisie. John van den Brom kon zijn team slechts verwijten dat het bij 2-0 bleef’, schrijft de Volkskrant. ‘AZ begon, niet vermoeid of gehavend door het Europese duel met Vojvodina, vol zelfvertrouwen aan de klus. Dabney Dos Santos kopte voor rust vallend raak, Alireza Jahanbakhsh besliste het duel met zijn oude club halverwege de tweede helft.’

‘AZ liet bij vlagen het voetbal zien waarvoor het publiek naar het stadion komt. Bij de beslissende pass ontbrak het echter voortdurend aan zorgvuldigheid, waardoor NEC lang mocht blijven hopen op een punt. Maar een kwartier voor tijd kón het niet fout gaan, toen de sterk spelende Fred Friday een uitbraak forceerde’, aldus De Telegraaf.

VI.nl: ‘Bij AZ ontbrak Markus Henriksen. De 24-jarige middenvelder uit Noorwegen vertrok zondag richting Engeland, waar hij zal onderhandelen met Premier League-club Hull City over een transfer nadat de clubs al akkoord zijn.’

« Terug