AZ - Go Ahead Eagles

zaterdag 24 september 2016 20:45

AFAS Stadion

  2 2  

Lambooij (36)
Wout Weghorst (36)
Derrick Luckassen (38)
Wout Weghorst (52)
Duits (66)
Hendriks (87)

AZ - Go Ahead Eagles

Vrije verkoop AZ-Go Ahead Eagles
Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum onbeperkt kaarten kopen. Een clubkaart is niet nodig.

Tot 20% stapelkorting bij AZ
Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten uiterlijk 30 september 2016 in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en profiteer t/m 30 september optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven AZ-Go Ahead Eagles

Vak Ouder dan 17 jaar Tot en met 17 jaar
K,M € 20 € 14
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 21 € 15
A,G,H,T,U,Z € 24 € 17
B1,F2 € 24 € 24
O,S € 27 € 19
P,Q,R € 30 € 21
B2,F1 € 30 € 30
C,E € 35 € 35
D € 37,50 € 37,50

Stazone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (à € 5,-) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

Van den Brom: ‘Echte wedstrijd’

ZAANSTAD — De voorbeschouwingen volgen elkaar door de volle speelagenda snel op de afgelopen weken. Vrijdag sprak John van den Brom over Go Ahead Eagles, attractiviteit en het herstelproces van Alireza Jahanbakhsh en Stijn Wuytens. “Is nog niet verantwoord.”

Van den Brom: ‘Echte wedstrijd’

“Het gaat met hem de goede kant op”, zei Van den Brom over de liesblessure van Jahanbakhsh. “Maar het herstel verloopt wel langzaam. Ali had verwacht nu al verder te zijn. Het is heel vervelend voor hem dat hij nu moet afhaken met een rotblessure, want hij was in de vorm van zijn leven. Hij doet er met de medische staf alles aan om snel terug te keren. We moeten de tijd die dat kost echter respecteren.”

Wuytens
En dat geldt ook voor de hoofdblessure van Wuytens: “Met Stijn werken we nu naar de wedstrijd van donderdag tegen Zenit toe. Het is nu nog niet verantwoord om hem te laten spelen, want hij heeft tijdens de training bijvoorbeeld nog geen bal gekopt.”

Resultaten
AZ is bezig aan een sterke reeks. “Over de resultaten ben ik ook tevreden, die zijn allesbepalend”, beaamde Van den Brom. “We gaan hartstikke goed, maar we willen dat ook op een mooie manier doen. Ik vind dat we nog beter kunnen dan we nu laten zien. Van mij mag het wat losser, wat vrijer. Als we de gedegen organisatie maar bewaken.”

Go Ahead Eagles
Van den Brom: “Ik heb Go Ahead vorige week zien spelen tegen Vitesse, dat een penalty nodig had om te winnen. Go Ahead vond ik goed verzorgd spelen, er zit een idee achter. Ze hebben een paar nieuwe jongens aangetrokken en er staat nu echt een prima Eredivisie-waardig elftal. Ik verwacht dat ze zich tegen ons niet helemaal laten inzakken, maar dat ze ook druk durven zetten. Er staan zaterdag dus twee ploegen op het veld die uitgaan van voetbal. Dan krijg je een echte wedstrijd.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook het gesprek dat AZ TV donderdag met Van den Brom had.

Live
De wedstrijd tussen AZ en Go Ahead Eagles begint zaterdag om 20:45 uur. Niet in het AFAS Stadion aanwezig? Dit duel is ook live te volgen via FOX Sports, de AZ Twitter en AZ Radio. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

Button-bestel-kaarten

AZ vergeet te winnen van Go Ahead

ALKMAAR — AZ heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Door twee treffers van Wout Weghorst kwam de ploeg van John van den Brom op een riante voorsprong. Late goals van Sander Duits en Sam Hendriks voorkwamen een Alkmaarse zege.

AZ vergeet te winnen van Go Ahead

AZ begon tegen Go Ahead Eagles met dezelfde elf namen als tegen PEC Zwolle een week eerder. Dat betekende dat Iliass Bel Hassani opnieuw in de basis stond en ook Ben Rienstra vanaf het begin mocht starten.

Aftasten
Voor beide ploegen was het in de beginfase aftasten. En op een poging van Joris van Overeem (geblokt) en kopbal van Go Ahead-aanvaller Randy Wolters (naast) na, gebeurde er weinig.

Aanval
Na iets meer dan een kwartier kwam de wedstrijd eindelijk los. Twee hoekschoppen werden net niet binnen gekopt door Rens van Eijden (over) en Derrick Luckassen (redding). Dabney dos Santos zag zijn schot, na een fraaie solo, naast gaan.

Weghorst
Met 36 minuten op de klok opende Weghorst verdiend de score. Ridgeciano Haps stoomde op over de linkerflank, werd in de zestien gevloerd door Lars Lambooij en scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal op de stip. Weghorst schoot de strafschop vervolgens laag in de linkerhoek, terwijl Eagles-doelman Theo Zwarthoed naar rechts dook: 1-0.

Rochet
Niet veel later was het Bel Hassani die bijna de voorsprong verdubbelde, maar zijn schot uit de draai ging net naast. Sergio Rochet onderscheidde zich aan de andere kant met een fenomenale redding op een dropkick van Marcel Ritzmaier.

Bel Hassani
Op slag van rust was Bel Hassani opnieuw dicht bij zijn eerste Eredivsie-goal voor AZ. De als rechtsbuiten spelende linkspoot soleerde naar binnen en schoot via een verdediger van de ploeg uit Deventer in het zijnet.

Wereldprimeur
Toen het fluitsignaal voor de rust klonk, werd het veld van het AFAS Stadion omgebouwd tot woonkamer. Op de stoelen namen kwalificatietoernooi-winnaar Dave Walter en vlogger Fifalosophy plaats. Zij speelden drie dagen voor de releasedatum het voetbalspel FIFA 17 op de videoschermen. Een wereldprimeur, want nog nooit eerder werd FIFA 17 gespeeld op de videowalls van een voetbalstadion.

Verdubbelen
De tweede helft was nog maar net begonnen toen Weghorst zijn tweede van de avond maakte en daarmee de voorsprong verdubbelde. De lange spits tikte een voorzet vanaf links van Bel Hassani eenvoudig achter Zwarthoed: 2-0.

Aansluitingtreffer
Korte tijd later kon Rochet opnieuw fraai redding brengen, maar na ruim een uur was het wel raak voor Go Ahead Eagles. Sander Duits schoot van twintig meter de 2-1 binnen.

Kansen
Ondanks de tegengoal bleef AZ het initiatief houden en dat leverde twee goede kansen op. Eerst kon Bel Hassani net niet bij een voorzet van Weghorst, daarna schoot de aanvaller zelf hard naast het doel van de bezoekers.

Gelijkmaker
In de slotfase maakte Go Ahead Eagles gelijk. Met alles en iedereen in het strafschopgebied kopte invaller Kenny Teijsse de bal op doel. Rochet had een antwoord, maar de rebound werd raak geschoten door Sam Hendriks: 2-2.

Luckassen
De Alkmaarders gingen desondanks op jacht naar de overwinning en die kwam er bijna. Luckassen kopte een vrije trap keihard op de lat, waardoor AZ genoegen moest nemen met een punt.

Van den Brom: 'Onnodig'
"Ik vind dat we onnodig twee punten hebben verloren", reageerde Van den Brom na afloop. "We hebben een uur prima gespeeld. Daarin heb ik echt genoten van mijn team. Het gekke is dat het na de 2-0 minder werd. Go Ahead profiteerde daar optimaal van, want wij lieten ons aftroeven in de slotfase."

Treurnis bij Luckassen.
Treurnis bij Luckassen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Go Ahead Eagles 2-2 (1-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Rens van Eijden, Ron Vlaar, Ridgeciano Haps; Derrick Luckassen, Joris van Overeem, Ben Rienstra; Iliass Bel Hassani (80. Mats Seuntjens), Wout Weghorst (86. Fred Friday), Dabney dos Santos. 
Opstelling Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Lars Lambooij, Sander Fischer, Xandro Schenk, Joey Groenbast; Sander Duits, Kevin Brands (55. Sinan Bytyqi), Marcel Ritzmaier (82. Kenny Teijsse); Jarchinio Antonia (46. Sam Hendriks), Darren Maatsen, Randy Wolters.

Scoreverloop: 36. Weghorst 1-0 (pen.), 52. Weghorst 2-0, 66. Duits 2-1, 87. Hendriks 2-2.
Gele kaarten: Luckassen (AZ), Lambooij (Go Ahead Eagles).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 13.774
Metafa Man of the Match: Ridgeciano Haps 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

AZ - Go Ahead Eagles in beeld

ALKMAAR — AZ verspeelde zaterdag een ruime voorsprong tegen Go Ahead Eagles (2-2). In de rust vond een wereldprimeur plaats: voor het eerst werd op videowalls in een stadion de voetbalgame FIFA 17 gespeeld. AZ Media legde de avond vast in een fotoverslag.

AZ - Go Ahead Eagles in beeld

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

 • az-eagles-240916-201600-0024.jpg
 • az-eagles-240916-201858-0025.jpg
 • az-eagles-240916-202923-0012.jpg
 • az-eagles-240916-205144-0015.jpg
 • az-eagles-240916-205313-0190.jpg
 • az-eagles-240916-205418-0018.jpg
 • az-eagles-240916-205648-0034.jpg
 • az-eagles-240916-205904-0036.jpg
 • az-eagles-240916-210239-0050.jpg
 • az-eagles-240916-210342-0040.jpg
 • az-eagles-240916-210347-0045.jpg
 • az-eagles-240916-211220-0052.jpg
 • az-eagles-240916-211743-0121.jpg
 • az-eagles-240916-212054-0201.jpg
 • az-eagles-240916-212059-0067.jpg
 • az-eagles-240916-212101-0073.jpg
 • az-eagles-240916-212157-0054.jpg
 • az-eagles-240916-212159-0056.jpg
 • az-eagles-240916-212201-0058.jpg
 • az-eagles-240916-212206-0061.jpg
 • az-eagles-240916-212208-0062.jpg
 • az-eagles-240916-212237-0065.jpg
 • az-eagles-240916-213943-0082.jpg
 • az-eagles-240916-214135-0087.jpg
 • az-eagles-240916-215314-0096.jpg
 • az-eagles-240916-215321-0099.jpg
 • az-eagles-240916-215322-0101.jpg
 • az-eagles-240916-215324-0105.jpg
 • az-eagles-240916-215324-0106.jpg
 • az-eagles-240916-215327-0111.jpg
 • az-eagles-240916-215332-0112.jpg
 • az-eagles-240916-215332-0113.jpg
 • az-eagles-240916-215341-0117.jpg
 • az-eagles-240916-221033-0125.jpg
 • az-eagles-240916-221457-0150.jpg
 • az-eagles-240916-221801-0129.jpg
 • az-eagles-240916-221927-0219.jpg
 • az-eagles-240916-221956-0223.jpg
 • az-eagles-240916-222108-0224.jpg
 • az-eagles-240916-222225-0153.jpg
 • az-eagles-240916-222339-0136.jpg
 • az-eagles-240916-222449-0138.jpg
 • az-eagles-240916-222809-0228.jpg
 • az-eagles-240916-223216-0155.jpg
 • az-eagles-240916-223709-0174.jpg

AZ in de media (AZ - Go Ahead Eagles)

ALKMAAR — 'AZ liet de kans liggen om aansluiting te houden met de top', concludeert het ANP na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (2-2). Wat is er nog meer te lezen over deze wedstrijd? Lees het in de rubriek AZ in de media.

AZ in de media (AZ - Go Ahead Eagles)

'AZ was heer en meester in Alkmaar en leidde tot de 66e minuut met 2-0. Na de 2-1 van Sander Duits begonnen de Noord-Hollanders steeds verder achteruit te lopen, met een late gelijkmaker van Sam Hendriks tot gevolg', schrijft VI.nl.

AD: 'AZ zat al met het hoofd bij de Europa League-wedstrijd van donderdag bij Zenit Sint-Petersburg. Bij Go Ahead Eagles had met name Sam Hendriks wat te bewijzen. Zo werd het 2-2 in Alkmaar.'

'Spelers kregen het gevoel dat we er al waren', aldus Van den Brom tegen FOX Sports. 'Het was gemakzucht. Jongens denken: het is wel goed zo, met 2-0. Dat kan echt niet, helemaal als je een uur lang zo goed speelt. Dit is doodzonde.'

'AZ zal komende donderdag uit een ander vaatje moeten tappen als het serieus tegenstand wil bieden aan Zenit Sint-Petersburg,' weet De Telegraaf. 'Haps: "Hopelijk is iedereen het onnodige puntenverlies tegen Go Ahead dan vergeten. Dat moet ook wel, want in Rusland staat ons hoe dan ook een zware wedstrijd te wachten. We hebben van iedereen negentig minuten lang honderd procent inzet nodig om daar een goede prestatie neer te zetten."'

ANP: 'AZ liet de kans liggen om aansluiting te houden met de top. Door het verrassende puntenverlies staan de Alkmaarders nu vijfde, achter Feyenoord, Ajax, PSV en sc Heerenveen.'

« Terug