AZ - Sparta

zaterdag 21 januari 2017 18:30

AFAS Stadion

  1 1  

Derrick Luckassen (54)
Breuer (59)
Van Drongelen (81)
Pogba (86)
Dijkstra (88)

AZ - Sparta

Vrije verkoop AZ-Sparta
Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum onbeperkt kaarten kopen. Een clubkaart is niet nodig.

Tot 20% stapelkorting bij AZ
Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en  optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven AZ-Sparta

Vak Ouder dan 17 jaar Tot en met 17 jaar
K,M € 20 € 14
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 21 € 15
A,G,H,T,U,Z € 24 € 17
B1,F2 € 24 € 24
O,S € 27 € 19
P,Q,R € 30 € 21
B2,F1 € 30 € 30
C,E € 35 € 35
D € 37,50 € 37,50

Stazone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (à € 5,-) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

Van den Brom: ‘Zijn super fit’

ALKMAAR — Tijdens zijn wekelijkse persmoment blikte John van den Brom vrijdagmiddag na de training vooruit op het thuisduel van zaterdag met Sparta. Verder sprak hij over de medische gesteldheid van zijn ploeg en de berichtgeving uit Israël over belangstelling van Maccabi.

Van den Brom: ‘Zijn super fit’

“Ik werd er vanmorgen ook door verrast”, opende Van den Brom over de geruchten dat Maccabi Tel Aviv hem zou willen presenteren als trainer. “Ik kan er niets mee. Dat is makkelijk om te zeggen, maar als er niets speelt kan ik er ook niet anders op reageren. Ik heb niets gehoord en mijn zaakwaarnemer ook niet. Het is niet aan de orde, dat heb ik de spelersgroep en staf ook verteld. Ik wil mijn focus op AZ - Sparta houden, want dat is heel belangrijk.”

Basis
Tegen Sparta stelt Van den Brom dezelfde spelers op die een week geleden in Deventer wonnen van Go Ahead. “We zijn goed uit de winterstop gekomen. Deze elf verdienen het vertrouwen. Het gaat steeds beter lopen wat betreft ons veldspel en de samenwerking binnen het elftal. Er zijn ook nog dingen die beter kunnen, zoals onze eigen corners.”

Fit
Van den Brom kan zaterdag nog geen beroep doen op Ron Vlaar en Gino Coutinho, die beiden van blessures herstellen. “Jop van der Linden en Rens van Eijden spelen mee met Jong AZ. Dat is hun laatste test. Voor de rest zijn we super fit om weer aan de bak te gaan.”

Sparta
De Rotterdamse opponent begon goed aan het seizoen. Uit de laatste zeven wedstrijden werd echter maar één punt gehaald. “Dan zit je in één keer bij de onderste ploegen. Het zit dicht op elkaar in deze competitie”, weet Van den Brom. “Voor ons is het een simpele opdracht zaterdag: winnen van Sparta. Klaar.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.

Live
AZ - Sparta begint zaterdag om 18:30 uur in het AFAS Stadion. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ en de radio (NH en AZ Radio). Met andere supporters over de opstelling en het wedstrijdverloop discussiëren? Dat kan via de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

Sparta in slotfase naast AZ

ALKMAAR — AZ heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Na een doelpuntloze eerste helft, opende Derrick Luckassen na de pauze de score voor de gastheren. Vlak voor tijd kopte invaller Mathias Pogba de bezoekers naast de ploeg van John van den Brom.

Sparta in slotfase naast AZ

AZ begon met dezelfde elf namen aan het duel met de Rotterdammers als met Go Ahead Eagles (1-3 overwinning) een week eerder. Dat betekende dat opnieuw Luckassen en Stijn Wuytens in het hart van de defensie begonnen en Wout Weghorst wederom geflankeerd werd door Alireza Jahanbakhsh en Muamer Tankovic.

Sparta
Sparta begon prima aan het duel en zocht direct de aanval. Met name Sherel Floranus kwam geregeld op aan de linkerkant. Veel meer dan een afstandsschot van Thomas Verhaar (hoog over) en een poging van oud-AZ’er Stijn Spierings (redding Sergio Rochet) leverden de aanvallen niet op.

Eerste gevaar
Het eerste Alkmaarse gevaar viel na een klein kwartier te noteren. Jahanbakhsh zette goed door op de rechtervleugel en gaf voor. Zijn voorzet stuiterde via een Sparta-verdediger voor de voeten van Tankovic, maar de Zweed zag zijn omhaal mislukken en hij miste de bal.

Haps
Niet veel later was het Ridgeciano Haps die in zijn 75e AZ-wedstrijd de doelman van de Rotterdammers voor het eerst uittestte. De linksback kreeg de bal op zo’n 25 meter van het doel en haalde hard uit. Met enige moeite kon Roy Kortsmit redding brengen.

Kansen
Toch bleef Sparta dominant. Na 25 minuten bereikte een voorzet van Spierings spits Paco van Moorsel, maar die punterde naast. Vervolgens moest Rochet, die voor de 50e keer onder de AZ-lat stond, ingrijpen op een laag schot van Iván Calero Ruiz.

Kortsmit
Direct na rust moest Spartaan Kortsmit tweemaal redding brengen. Eerst probeerde Wuytens het met een harde dropkick van afstand. De daaropvolgende corner werd door Jahanbakhsh met het hoofd achterwaarts verlengd. Wederom had de keeper van de bezoekers een antwoord.

Luckassen: 1-0
In de 54e minuut was het wel raak voor AZ. Tankovic draaide een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld de zestien in. Daar stond een clubje spelers, maar Luckassen stond op de juiste plek en kopte de bal over Kortsmit tegen de touwen: 1-0.

Johansson
Niet veel later leken de Alkmaarders de voorsprong al te verdubbelen. Mattias Johansson stoomde op en passte de bal naar Jahanbakhsh. De Iraniër zette de Zweedse rechtsback met een heerlijke steekbal voor het vijandelijke doel, maar het schot van Johansson ging naast.

Mendes da Silva
In de 61e minuut maakte David Mendes da Silva als Sparta-speler zijn rentree in het AFAS Stadion. De middenvelder werd in 2009 nog landskampioen met de Alkmaarders en zijn invalbeurt werd dan ook met applaus ontvangen door het Alkmaarse publiek.

Reddingen
Met Mendes da Silva op het veld was het Kortsmit die weer aan het werk werd gezet. Ditmaal sloeg hij een vrije trap van Tankovic onder de lat vandaan. Korte tijd later draaide topscorer Weghorst zich vrij en schoot met links naast.

Verhaar
Aan de andere kant kreeg Thomas Verhaar twee goede mogelijkheden. Eerst kon zijn schot nog worden geblokt. In de 73e minuut trapte hij een lage voorzet op de paal.

Pogba
In de slotfase gaf AZ de zege alsnog uit handen. Na 87 minuten kwam een voorzet op het hoofd van invaller Pogba. De bonkige spits stond nagenoeg op de doellijn en had geen moeite om raak te knikken: 1-1.

Reeks
Door de late goal pakte Sparta voor het eerst in zestien jaar weer een punt in Alkmaar. Toch bleef AZ tegen de ploeg uit de havenstad voor de 21e Eredivisie-wedstrijd op rij ongeslagen.

Van den Brom: ‘Energie was niet aanwezig’
“We hebben het niet goed gedaan”, sprak Van den Brom na afloop op de persconferentie. “We wilden eigenlijk laten zien wat Sparta heeft laten zien vanavond. Het begint altijd met de energie die je in een wedstrijd stopt. Die hadden zij wel en die was bij ons, zeker de eerste helft, niet aanwezig. Na de voorsprong hoop je de wedstrijd er evengoed uit te slepen. Dat is niet gebeurd. Een terecht punt voor Sparta.”

Rochet en Haps treuren na het laatste fluitsignaal.
Rochet en Haps treuren na het laatste fluitsignaal.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Sparta Rotterdam 1-1 (0-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Derrick Luckassen, Stijn Wuytens; Ridgeciano Haps, Mats Seuntjens, Robert Mühren (76. Joris van Overeem), Ben Rienstra; Alireza Jahanbakhsh (90+1. Iliass Bel Hassani), Wout Weghorst, Muamer Tankovic (79. Dabney dos Santos).
Opstelling Sparta Rotterdam: Roy Kortsmit; Denzel Dumfries, Michel Breuer (68. Bart Vriends), Rick van Drongelen, Sherel Floranus; Ryan Sanusi (61. David Mendes da Silva), Stijn Spierings, Mart Dijkstra; Thomas Verhaar, Paco van Moorsel, Iván Calero Ruiz (79. Mathias Pogba).

Scoreverloop: 54. Luckassen 1-0, 87. Pogba 1-1.
Gele kaarten: Breuer, Van Drongelen, Dijkstra (Sparta Rotterdam).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 15.910

AZ - Sparta Rotterdam in beeld

ALKMAAR — In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar verloor AZ zaterdag twee punten tegen Sparta Rotterdam (1-1). AZ Media was aanwezig en legde het duel vast in een fotoverslag.

AZ - Sparta Rotterdam in beeld
 • az-spa-210117-180240-0061.jpg
 • az-spa-210117-183846-0037.jpg
 • az-spa-210117-184342-0080.jpg
 • az-spa-210117-184402-0041.jpg
 • az-spa-210117-185548-0091.jpg
 • az-spa-210117-190023-0093.jpg
 • az-spa-210117-190458-0240.jpg
 • az-spa-210117-190603-0095.jpg
 • az-spa-210117-190641-0096.jpg
 • az-spa-210117-190712-0243.jpg
 • az-spa-210117-190718-0245.jpg
 • az-spa-210117-191032-0099.jpg
 • az-spa-210117-191433-0104.jpg
 • az-spa-210117-192247-0103.jpg
 • az-spa-210117-192433-0108.jpg
 • az-spa-210117-193146-0151.jpg
 • az-spa-210117-193147-0152.jpg
 • az-spa-210117-193802-0157.jpg
 • az-spa-210117-193852-0113.jpg
 • az-spa-210117-193854-0118.jpg
 • az-spa-210117-193856-0121.jpg
 • az-spa-210117-193900-0125.jpg
 • az-spa-210117-193901-0126.jpg
 • az-spa-210117-193901-0128.jpg
 • az-spa-210117-193907-0129.jpg
 • az-spa-210117-194057-0134.jpg
 • az-spa-210117-194608-0162.jpg
 • az-spa-210117-194954-0138.jpg
 • az-spa-210117-200219-0168.jpg
 • az-spa-210117-200321-0171.jpg
 • az-spa-210117-200616-0173.jpg
 • az-spa-210117-201135-0184.jpg
 • az-spa-210117-201135-0185.jpg
 • az-spa-210117-201720-0193.jpg
 • az-spa-210117-201815-0318.jpg
 • az-spa-210117-201929-0195.jpg
 • az-spa-210117-202026-0199.jpg
 • az-spa-210117-202206-0206.jpg
 • az-spa-210117-202337-0211.jpg

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

AZ in de media (AZ - Sparta)

ALKMAAR — ‘Sparta voetbalt zoals AZ zou willen’, kopt het Noordhollands Dagblad. Wat wordt er allemaal geschreven over het teleurstellende duel (1-1) van zaterdagavond? Lees het in de vaste maandagrubriek AZ in media.

AZ in de media (AZ - Sparta)

VI.nl: ‘Sparta Rotterdam heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan AZ, dat in de slotfase de zege door Mathias Pogba door de vingers zag glippen (1-1). Door het resultaat in Alkmaar blijft AZ steken op de vijfde plaats.’

‘Het ‘kleine’ Sparta voetbalde zoals van het ‘grotere’ AZ juist zou mogen worden verwacht: aanvallend, agressief en goed combinerend. ,,Onbegrijpelijk. We hebben meer dan een week naar deze wedstrijd toe kunnen werken, en dan begin je zo slecht en vooral slap. We hebben in de rust met drie trainers tegelijk geprobeerd die gasten bij de les te krijgen’’, zei trainer John van den Brom’, in het NHD.

'Alles wat wij wilden, liet Sparta zien”, zei de trainer tegen FOX Sports. ‘Ze waren agressief, ze wonnen duels, hielpen elkaar, er zat passie en strijd in. Dat heb ik niet bij ons gezien.'

Het Algemeen Dagblad schrijft: ‘De instelling was vanaf het eerste moment niet in orde. In de rust probeerden we daar nog aan te doen'', zei Van den Brom. ,,Eerst Leeroy Echteld, daarna ik en vervolgens nog Dennis Haar. Daarna ging het iets beter na rust maar toch zakten we weer in.’

‘Voor opponent AZ kwam de gelijkmaker hard aan. De ploeg van trainer John van den Brom wacht een aantal zware weken. Aanstaande woensdag speelt de club voor de beker tegen Heerenveen. En met Vitesse en PSV als tegenstanders wachten ook in de Eredivisie opponenten van formaat’, aldus het ANP.

« Terug