AZ - FC Emmen

vrijdag 29 juli 2016 14:30

AFAS Trainingscomplex

  3 2  

AZ oefent tegen FC Emmen

ZAANSTAD — AZ speelt vrijdag (14:30 uur) op het AFAS Trainingscomplex een oefenwedstrijd tegen Jupiler League-team FC Emmen. Het is voor de Alkmaarders het laatste oefenduel voor de start van de competitie. De toegang is gratis.

AZ oefent tegen FC Emmen

Spelers die minuten hebben gemaakt in het Europa League-duel met PAS Giannina, krijgen rust van John van den Brom. De mannen die tegen de Griekse opponent niet of kort in actie kwamen, mogen tegen FC Emmen minuten maken.

Return
AZ speelt op donderdag 4 augustus (20:00 uur) in Athene de return tegen PAS Giannina en ontvangt op zondag 7 augustus (14:30 uur) sc Heerenveen in het AFAS Stadion voor het eerste competitieduel. Bekijk hier de kaartverkoopinformatie.

Locatie AZ - FC Emmen:
AFAS Trainingscomplex
Zuiderweg 72
1456 NH Wijdewormer

AZ in tweede helft langs FC Emmen

ZAANSTAD — AZ heeft vrijdag het oefenduel met FC Emmen met 3-2 gewonnen. De ploeg van John van den Brom keek bij rust nog tegen een 1-2 achterstand aan. Robert Mühren, Nande Wielink (eigen doelpunt) en Jeremy Helmer verzorgden de goals voor de thuisploeg.

AZ in tweede helft langs FC Emmen

Onder anderen Fred Friday, Mats Seuntjens en Levi Garcia verschenen daags na hun optreden tegen PAS Giannina aan de aftrap in Zaanstad.

Garcia
Vooral Garcia liet van zich spreken in de eerste minuten. De Trinidadiaan slalomde geregeld door de Emmen-verdediging en was tweemaal dicht bij een treffer. Eerst schoot hij voorlangs, vervolgens kon Dennis Telgenkamp redding brengen op een harde uithaal.

Strafschop
Enigszins tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op voorsprong. Bij een corner van Emmen trok Friday verdediger Wielink naar de grond, waarop scheidsrechter Ingmar Oostrom een strafschop gaf. Rogier Krohne stuurde Gino Coutinho vanaf elf meter de verkeerde hoek in en schoot raak: 0-1.

Mühren
De voorsprong was van korte duur, want nog geen drie minuten later stond het alweer gelijk. Seuntjens zette Mühren met een fraaie steekbal vrij voor de keeper en de Volendammer schoot overtuigend de 1-1 tegen de touwen.

Achterstand
Op slag van rust keek AZ opnieuw tegen een achterstand aan. Issa Kallon snelde over de rechterflank, gaf voor en Henk Bos tikte vlak voor Coutinho binnen: 1-2.

Gelijkmaker
Met 55 minuten op de klok kwamen de Alkmaarders voor de tweede keer langszij. Guus Til verstoorde de opbouw van Emmen, haalde de achterlijn en gaf hard voor. Bij de tweede paal werkte Wielink de voorzet achter zijn eigen doelman: 2-2.

Helmer
De thuisploeg nam vanaf dat moment het heft in handen, maar kwam pas in de 78e minuut op voorsprong. Friday legde met een fraaie voetbeweging de bal klaar voor Helmer en de invaller maakte met een laag schot de 3-2.

Rood
Niet lang na de goal moest Emmen verder met tien man. Aanvoerder Sander Rozema werkte Thomas Ouwejan net over de middenlijn hard tegen de grond en moest met direct rood naar de kleedkamer. Ondanks de numerieke meerderheid kwam AZ niet meer tot scoren.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN
AZ - FC Emmen 3-2 (1-2)

Oefenduel

Opstelling AZ: Gino Coutinho; Fernando Lewis, Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker, Rajko Brezancic; Guus Til, Robert Mühren, Mats Seuntjens (53. Thomas Ouwejan); Guus Hupperts (53. Jelle Duin), Fred Friday, Levi Garcia (62. Jeremy Helmer).
Opstelling FC Emmen: Dennis Telgenkamp; Gersom Klok, Nande Wielink, Tim Siekman, Niels Fleuren; Frank Olijve (76. Josip Baric), Sander Rozema, Henk Bos; Rogier Krohne (68. Kai Huisman), Issa Kallon (76. Justin Mulder), Erixon Danso.

Scoreverloop: 18. Krohne (pen.) 0-1, 21. Mühren 1-1, 32. Bos 1-2, 55. Wielink (e.d.) 2-2, 78. Helmer 3-2.
Gele kaarten: Wielink (FC Emmen).
Rode kaarten: Rozema (FC Emmen).
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. 
Toeschouwers: 100.

« Terug