AZ - Dundalk FC

donderdag 15 september 2016 19:00

  1 1  

Stephan O'Donnell (45)
Stijn Wuytens (61)
Stephan O'Donnell (71)
Stephan O'Donnell (71)
Mattias Johansson (87)
Ciaran Kilduff (89)
Ciaran Kilduff (95)

AZ - Dundalk FC

Door de overwinning op Vojvodina (3-0 over twee wedstrijden) heeft AZ zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Dundalk FC (Ier), Maccabi Tel-Aviv (Isr) en FC Zenit (Rus) zijn de tegenstanders die achtereenvolgens op bezoek komen. Een loting die perspectief biedt op goede resultaten en het bereiken van de volgende ronde. Geniet van de Ierse supporters, de terugkeer in het AFAS Stadion van Shota Arveladze en Haris Medunjanin en de Oost-Europese topclub Zenit.

AZ - Dundalk FC

Informatie kaartverkoop losse kaarten
In plaats van een passe-partout is het ook mogelijk om voor ieder duel online of in het AZ Fancentrum een losse kaart aan te schaffen. Er geldt voor AZ-Dundalk FC vrije verkoop, een clubkaart is niet nodig. Voor de wedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv en FC Zenit heb je een clubkaart nodig. Een overzicht van de benodigde informatie per wedstrijd en wanneer de kaartverkoop start:
Tarieven losse kaarten

Vakken AZ -Dundalk FC AZ - Maccabi Tel Aviv AZ - FC Zenit
D € 32,50 € 32,50 € 40
C,E € 30 € 30 € 37,50
B2, F1, P, Q, R € 25 € 25 € 32,50
O,S € 22,50 € 22,50 € 30
A, B1, F2, G, H, T, U, Z € 20 € 20 € 27,50
J, M, N, V, W, X1, X2, X3, Y € 17,50 € 17,50 € 25
Wedstrijd Start (online) kaartverkoop Clubkaart nodig Kaarten per clubkaart
AZ - Dundalk FC Vanaf 8 september Nee Vrije verkoop
AZ - Maccabi Tel Aviv Vanaf 16 september Ja 5 kaarten per Seizoen- of Clubkaart
AZ - FC Zenit Vanaf 16 september Ja 9 kaarten per Seizoen- of Clubkaart

Speelschema Europa League
15-09-2016 AZ - Dundalk FC (19:00 uur)
29-09-2016 FC Zenit - AZ (21:05 uur)
20-10-2016 AZ - Maccabi Tel Aviv (21:05 uur)
03-11-2016 Maccabi Tel Aviv - AZ (19:00 uur)
24-11-2016 Dundalk FC - AZ (21:05 uur)
08-12-2016 AZ - FC Zenit (19:00 uur)

Hier lees je alle informatie over de verkoop van een passe-partout die je toegang geeft tot de drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League. 

Verkoop passe-partout - seizoenkaarthouders
Tot en met woensdag 14 september is het voor seizoenkaarthouders nog mogelijk passe-partouts tegen onderstaande tarieven op een stoel naar keuze, online of in het AZ Fancentrum aan te schaffen.
Je dient vanaf nu wel de e-tickets of de tickets te gebruiken die je via de email ontvangt of aankoopt in het AZ Fancentrum.  
Verkoop passe-partout – clubkaarthouders
Tot en met woensdag 14 september is het voor clubkaarthouders mogelijk om een stoel naar keuze, online of in het AZ Fancentrum tot 9 passepartouts aan te schaffen.
 
Op 7 september vallen de voor seizoenkaarthouders gereserveerde stoelen die niet verkocht zijn vrij. 

Tarieven passe-partout Groepsfase Europa League

Vakken Seizoenkaarthouders (tot en met 14 september) Clubkaarthouders (tot en met 14 september) Losse kaarten totaal
D € 75 € 90 € 105
C,E € 70 € 82,50 € 97,50
B2, F1, P, Q, R € 60 € 70 € 82,50
O,S € 55 € 65 € 75
A, B1, F2, G, H, T, U, Z € 50 € 57,50 € 67,50
J, M, N, V, W, X1, X2, X3, Y € 45 € 52,50 € 60
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 30 € 37,50 € 45

Stazone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (€ 5,-) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen over de kaartverkoop.

Van den Brom: ‘Iedereen is fit'

ALKMAAR — Na de laatste training voorafgaand aan AZ - Dundalk FC namen John van den Brom en Ridgeciano Haps woensdagavond plaats achter de desk van de Co Adriaanse Persruimte. De trainer over de Ierse opponent en de wedstrijd van donderdag: “Denk dat we kunnen winnen.”

Van den Brom: ‘Iedereen is fit'

“Wij spelen tegen de koploper van de Ierse competitie”, trapte Van den Brom zijn perspraatje af. “Daarnaast plaatsten zij zich bijna voor de groepsfase van de Champions League, ten koste van Legia Warschau, dus we hebben veel respect voor Dundalk. Ik wil dan ook met geen woord praten over het semi-professionalisme van onze tegenstander.”

Dundalk
Van den Brom: “Ik sprak mijn voormalige collega van Anderlecht, Besnik Hasi (trainer Legia, red.) en hij gaf mij veel informatie over de Ieren. Dundalk is geen typisch Britse tegenstander, met het zogenoemde kick and rush-voetbal, maar zoekt juist de combinatie en de voetballende oplossing.”

Eigen spel
“Wij gaan op de manier spelen die bij ons past”, zei Van den Brom over zijn eigen ploeg. “Wij hebben met Dabney Dos Santos en Alireza Jahanbakhsh snelle jongens op de flanken. Ook voor Fred Friday is het daardoor lekker voetballen. Het zou stom zijn om vol vooruit te gaan.”

Fitte selectie
Eigenlijk zou Ron Vlaar naast de hoofdtrainer plaatsnemen, maar hij werd op het moment van de persconferentie behandeld door de medische staf. “Maar hij kan morgen gewoon spelen”, zei Van den Brom daarover. “En verder is ook iedereen fit.”

Kansen
“We zijn de voorrondes glansrijk doorgekomen”, vertelde de oefenmeester over de kansen in Groep D. “Daar willen we morgen een goed gevolg aan geven en ik denk dat we kunnen winnen. Zenit springt er in deze poule echt uit. Dan moeten wij zorgen dat we de nummer twee worden. We hebben veel kwaliteit en ervaring, het wordt tijd dat we het nu waar gaan maken. Ik heb er vertrouwen in en kijk er naar uit.”

Haps: ‘Zijn verder’
Ook vleugelverdediger Haps geeft AZ een goede kans om te winnen van Dundalk. Haps: “Iedereen is fit, volwassener, verder in zijn ontwikkeling en we weten nu wat er gevraagd wordt.”

Live
AZ - Dundalk FC begint donderdag om 19:00 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Hier heb je géén clubkaart voor nodig. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ en AZ Radio. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

 • 140916-173233-083.jpg
 • 140916-173409-089.jpg
 • 140916-173454-090.jpg
 • 140916-173506-092.jpg
 • 140916-173533-093.jpg
 • 140916-173645-095.jpg
 • 140916-173934-104.jpg
 • 140916-174053-106.jpg

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

AZ geeft zege uit handen

ALKMAAR — AZ heeft donderdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen het Ierse Dundalk FC. Na ruim een uur kopte Stijn Wuytens de 1-0 binnen. Daarbij raakte de Belg geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten met een zware hersenschudding. Ciaran Kilduff maakte vlak voor tijd de gelijkmaker.

AZ geeft zege uit handen

Voor de derde wedstrijd op rij koos John van den Brom voor dezelfde basiself. Dat betekende dat Ron Vlaar in het hart van de verdediging begon, Joris van Overeem op tien stond en Fred Friday weer in de punt van de aanval startte.

Paal
Het duel met Dundalk was nog maar twee minuten oud toen AZ voor het eerste grote gevaar zorgde. Wuytens stuurde de naar binnen gekomen Alireza Jahanbakhsh diep, die naar zijn rechterbeen kapte en vervolgens op de paal schoot.

Over
ook het eerste Ierse gevaar liet niet lang op zich wachten. Na een solo van Dane Massey kwam de bal voor de voeten van aanvaller David McMillan, die met zijn linker hoog over schoot. Korte tijd later probeerde hij het nogmaals, ditmaal produceerde hij een slap rollertje.

Jahanbakhsh
Met ruim een kwartier op de klok was het opnieuw Jahanbakhsh die probeerde de score te openen. Ditmaal werd zijn inzet geblokt door Andy Boyle. De bijbehorende corner werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door een Dundalk-verdediger.

Rochet
In de 33e minuut kregen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Daryl Horgan ging via de linkerflank alleen op Rochet af, maar de Uruguayaan was snel zijn doel uit en redde knap op de inzet van de Ier. Enkele minuten later redde de AZ-keeper met zijn vuisten op een afstandsschot van Patrick McEleney.

Friday
Op slag van rust leek AZ dan toch de eerste goal van de avond te maken. Friday kreeg de bal via de kluts voor zijn voeten en schoot raak, maar deed dat volgens arbiter Clayton Pisani in buitenspel positie.

Doellijn
Ook de eerste kans na rust was voor de thuisploeg. Een vrije trap van Wuytens richting de tweede paal werd breed gelegd door Derrick Luckassen, maar Dundalk-verdediger Seán Gannon werkte de bal op de doellijn weg.

Stilte
Na ruim een uur was het wel raak. Een bal richting het strafschop gebied werd gemist door keeper Gary Rogers en Wuytens kopte raak. Wat Rogers niet miste was het hoofd van de Belg. De doelman stompte met twee vuisten tegen de kin van de doelpuntenmaker, Wuytens ging knock-out en op het veld ontstond paniek. Na een minuten durende behandeling verliet hij per brancard, en onder luid applaus, het veld. Buiten het veld kwam de linkspoot weer bij kennis en bleek hij een zware hersenschudding te hebben opgelopen.

Rood
Vlak na de behandeling moesten de Ieren verder met tien man. Aanvoerder Stephan O’Donnell legde Jahanbakhsh neer en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. De vrije trap die AZ kreeg na de tackle, werd nipt (via de muur) overgeschoten door Luckassen.

Verdubbleen
In de slotfase kregen de Alkmaarders twee goede kansen om de voorsprong te verdubblen. Eerst was het Dos Santos die een voorzet bijna binnengleed (redding Rogers), niet veel later redde Gannon op de doellijn na een halve omhaal van Luckassen.

Gelijk
In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd waren het echter de gasten die het net wisten te vinden. Horgan nam vanaf links een vrije trap en invaller Ciaran Kilduff kopte raak: 1-1.

Blessuretijd
Door de behandeling van Wuytens trok scheidsrechter Pisani negen minuten blessuretijd bij. AZ ging vol voor de overwinning en invaller Wout Weghorst was dicht bij de winnende. Echter kwam de spits net te kort om bij de tweede paal binnen te koppen.

Van den Brom: ‘Paniek was voelbaar’
“Naar omstandigheden gaat het goed met Stijn”, zei Van den Brom na afloop. “Hij heeft een flinke stootslag op zijn kin gehad en is even buiten bewustzijn geweest. Daar heeft hij een flinke hersenschudding aan over gehouden. De paniek bij iedereen in het stadion was voelbaar. Uiteindelijk krijgen we ook nog een tegengoal. Al met al een domper.”

Paniek in het AFAS Stadion als Wuytens wordt behandeld.
Paniek in het AFAS Stadion als Wuytens wordt behandeld.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Dundalk FC 1-1 (0-0)

Groep D Europa League

Opstelling AZ: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Rens van Eijden, Ron Vlaar, Ridgeciano Haps; Derrick Luckassen, Joris van Overeem, Stijn Wuytens (65. Ben Rienstra); Alireza Jahanbakhsh (75. Iliass Bel Hassani), Fred Friday (55. Wout Weghorst), Dabney dos Santos.
Opstelling Dundalk FC: Gary Rogers; Seán Gannon, Brian Gartland, Andy Boyle, Dane Massey; John Mountney (77. Robbie Benson), Stephan O'Donnell, Ronan Finn, Daryl Horgan; David McMillan (74. Chris Shields), Patrick McEleney (85. Ciaran Kilduff).

Scoreverloop: 61. Wuytens 1-0, 89. Kilduff 1-1.
Gele kaarten: Johansson (AZ), O’Donnell, Benson, Kilduff (Dundalk FC).
Rode kaarten: 71. O’Donnell (Dundalk FC, 2x geel)
Scheidsrechter: Clayton Pisani (Mal)
Toeschouwers: 10.003

AZ - Dundalk FC in beeld

ALKMAAR — AZ speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Dundalk FC. AZ Media legde het Europa League-duel, dat overschaduwd werd door de blessure van Stijn Wuytens, vast in een fotoverslag.

AZ - Dundalk FC in beeld

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

 • az-dun-150916-184156-0045.jpg
 • az-dun-150916-184634-0327.jpg
 • az-dun-150916-184802-0328.jpg
 • az-dun-150916-184930-0546.jpg
 • az-dun-150916-185218-0313.jpg
 • az-dun-150916-185553-0317.jpg
 • az-dun-150916-185646-0331.jpg
 • az-dun-150916-185737-0601.jpg
 • az-dun-150916-185856-0319.jpg
 • az-dun-150916-191031-0351.jpg
 • az-dun-150916-191118-0335.jpg
 • az-dun-150916-191134-0334.jpg
 • az-dun-150916-192032-0345.jpg
 • az-dun-150916-192400-0372.jpg
 • az-dun-150916-192448-0354.jpg
 • az-dun-150916-192800-0361.jpg
 • az-dun-150916-192926-0370.jpg
 • az-dun-150916-193017-0373.jpg
 • az-dun-150916-193203-0377.jpg
 • az-dun-150916-193350-0380.jpg
 • az-dun-150916-193533-0394.jpg
 • az-dun-150916-193707-0588.jpg
 • az-dun-150916-193817-0386.jpg
 • az-dun-150916-193823-0387.jpg
 • az-dun-150916-193846-0388.jpg
 • az-dun-150916-194127-0390.jpg
 • az-dun-150916-194411-0398.jpg
 • az-dun-150916-194412-0400.jpg
 • az-dun-150916-194415-0402.jpg
 • az-dun-150916-194416-0403.jpg
 • az-dun-150916-194422-0404.jpg
 • az-dun-150916-200314-0432.jpg
 • az-dun-150916-200408-0573.jpg
 • az-dun-150916-201036-0576.jpg
 • az-dun-150916-201504-0419.jpg
 • az-dun-150916-201712-0608.jpg
 • az-dun-150916-201712-0609.jpg
 • az-dun-150916-201721-0616.jpg
 • az-dun-150916-201726-0439.jpg
 • az-dun-150916-201728-0440.jpg
 • az-dun-150916-201735-0442.jpg
 • az-dun-150916-201824-0446.jpg
 • az-dun-150916-201912-0450.jpg
 • az-dun-150916-201934-0425.jpg
 • az-dun-150916-202007-0427.jpg
 • az-dun-150916-202022-0528.jpg
 • az-dun-150916-202028-0533.jpg
 • az-dun-150916-202043-0580.jpg
 • az-dun-150916-202101-0456.jpg
 • az-dun-150916-202206-0585.jpg
 • az-dun-150916-204317-0502.jpg
 • az-dun-150916-204612-0461.jpg
 • az-dun-150916-205306-0515.jpg
 • az-dun-150916-205339-0516.jpg
 • az-dun-150916-205402-0518.jpg
 • az-dun-150916-205407-0520.jpg
 • az-dun-150916-205737-0470.jpg
 • az-dun-150916-205747-0475.jpg
 • az-dun-150916-205807-0480.jpg

AZ in de media (AZ - Dundalk FC)

ALKMAAR — ‘Rillingen, tranen en ontgoocheling’, kopt De Telegraaf daags na het Europa League-duel tussen AZ en Dundalk FC (1-1), waarin Stijn Wuytens bewusteloos het veld per brancard moest verlaten. Wat werd er nog meer geschreven over de wedstrijd. Lees het in AZ in de media.

AZ in de media (AZ - Dundalk FC)

AD: ‘De paniek bij de spelers van AZ was groot, toen teamgenoot Wuytens op het moment dat hij de 1-0 maakte keihard in aanraking kwam met de vuist van Dundalk-keeper Gary Rogers.’

‘De spelers zagen meteen dat het mis was. Invaller Wout Weghorst sprintte in volle vaart naar zijn teamgenoot, terwijl Alireza Jahanbakhsh ontroostbaar naar de zijlijn rende nadat hij Wuytens van dichtbij had gezien’, wist De Telegraaf.

‘Van vreugde over de goal was geen sprake’, merkte Vi.nl op.’ De angst in de ogen van de Alkmaarse spelers vertelde het verhaal over de Belgische middenvelder, die uiteindelijk per brancard van het veld moest.’

ANP: ‘Het aangeslagen AZ, met op de bank een huilende Van den Brom, probeerde daarna nog wel de marge te verdubbelen.’

'Mede door de rode kaart voor middenvelder Stephan O'Donnell kreeg AZ de kans de punten veilig te stellen via Dabney dos Santos en Luckassen', schreef Vi.nl. 'De Noord-Hollanders verzuimden dat. Ciaran Kilduff zorgde kort voor het einde van de reguliere speeltijd voor een dramatische sluitstuk op een dramatische avond in Alkmaar: 1-1.'

Het AD besloot door een aangeslagen Van den Brom te citeren: ‘Het is dom dat we dit verspelen. (...) De paniek, die grijpt je aan. De euforie rond zijn treffer was snel weg. Ik had het er zelf ook moeilijk mee. (…) Ik heb dit zelf ook nooit meegemaakt. En ik hoop het ook nooit meer mee te maken.’

« Terug