AFC '34 - AZ

woensdag 31 augustus 2016 19:00

  0 7  

Wout Weghorst (3)
Mats Seuntjens (39)
Ben Rienstra (70)
Nick Doodeman (72)
Robert Mühren (82)
Robert Mühren (84)
Robert Mühren (88)

AZ oefent tegen AFC '34

ALKMAAR — De hoofdmacht van AZ speelt woensdagavond een oefenduel met AFC ’34. De wedstrijd tegen de stadgenoot is ter ere van de officiële opening van het vernieuwde hoofdveld van de amateurclub. Er wordt om 19:00 uur afgetrapt op het sportpark van AFC ‘34.

AZ oefent tegen AFC '34

Het is niet de eerste keer dat de A-selectie van AZ het opneemt tegen de Alkmaarse Eersteklasser. De afgelopen twee jaar stonden beide teams ook al in oefenverband tegenover elkaar. Vorig seizoen werd het 1-8 en het jaar daarvoor 1-4 in het voordeel van AZ.

Interlandverplichtingen
John van den Brom kan woensdag op een aantal spelers geen beroep doen vanwege interlandverplichtingen. Zo zijn Derrick Luckassen, Dabney dos Santos en Joris van Overeem bijvoorbeeld mee met Jong Oranje en is Ron Vlaar opgeroepen voor het vlaggenschip van de KNVB.

Kaartverkoop
Entreekaarten zijn voor € 10 verkrijgbaar bij de ingang van het sportcomplex. Kinderen tot en met 14 jaar en 65-plussers betalen € 5. Er zijn ook tickets verkrijgbaar bij Sport 2000 (Laat 197 te Alkmaar) en in de kantine van AFC ’34.

Parkeerruimte
Aan de Robonsbosweg is bij Rabobank extra parkeerruimte beschikbaar. Supporters wordt echter wel geadviseerd om op de fiets naar het sportpark te komen. De fietsen kunnen op het schoolplein van het Willem Blaeu College, tegenover het complex, worden gestald. 

Locatie Sportpark AFC '34
Robonsbosweg 10
1816MK Alkmaar

AZ wint oefenduel met AFC '34

ALKMAAR — AZ heeft woensdagavond het oefenduel met AFC '34 ruim gewonnen: 0-7. Robert Mühren (3x), Wout Weghorst, Mats Seuntjens, Ben Rienstra en Nick Doodeman namen tegen de stadgenoot de Alkmaarse treffers voor hun rekening.

AZ wint oefenduel met AFC '34

Bij AZ stond de van een voetblessure herstelde Rienstra aan de aftrap. Hij zag hoe zijn ploeg uit de startblokken schoot. De 15-jarige Mayron Boadu passeerde in de derde minuut zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar terug op Weghorst. De spits maakte het eenvoudig af: 0-1.

Seuntjens
Vervolgens bleven de doelpunten lange tijd uit. Tot Seuntjens vlak voor rust de bal handig over AFC '34-doelman Joey Wiese wipte en daarmee de 0-2 op het scorebord zette.

Solo
In het tweede bedrijf ging AZ op dezelfde voet verder. De weer fitte Ben Rienstra tekende in de 70e minuut voor de 0-3 en vlak daarna scoorde invaller Nick Doodeman na een mooie solo: 0-4.

Hattrick Mühren
De slotfase van het duel was voor Mühren. Hij maakte in de laatste tien minuten drie treffers. Vooral de laatste was er één om te onthouden. AZ combineerde zich soepel een weg door de AFC '34-verdediging, met Mühren als eindstation: 0-6.

Van den Brom: 'Mooie goals gezien'
John van den Brom zat na afloop met een dubbel gevoel. ''Ik heb vanavond mooie goals gezien en dat is belangrijk in dit soort wedstrijden. Het is ook mooi om te zien dat Mayron Boadu het op zo'n jonge leeftijd al zo goed invult. Alleen het geblesseerd uitvallen van Wout Weghorst vlak voor rust is een smetje op de overwinning.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AFC '34 - AZ 0-7 (0-2)

Oefenduel

Basisopstelling AFC '34: Joey Wiese; Sem Kroon, Emre Aykan, Douwe Roedema, Ilker Yilmaz; Stan Snijders, Bas Kansen, Luc van Schuffelen, Arsenio Dihalu; Kobina Plange, Ali Deveci. 
Opstelling AZ: Gino Coutinho; Fernando Lewis, Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker, Levi Opdam (59. Jamie Jacobs); Ben Rienstra, Robert Mühren, Mats Seuntjens (59. Vincent Regeling); Robin Schouten (53. Nick Doodeman), Wout Weghorst (42. Jeremy Helmer), Mayron Boadu (59. James Efmorfidis).

Scoreverloop: 3. Weghorst 0-1, 39. Seuntjens 0-2, 70. Rienstra 0-3, 72. Doodeman 0-4, 82. Mühren 0-5, 84. Mühren 0-6, 88. Mühren 0-7.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Shouna Shukrula
Toeschouwersaantal: 900

« Terug