AZ - Olympique Lyon

donderdag 16 februari 2017 19:00

  1 4  

Tousart (26)
Lacazette (45)
Lacazette (57)
Alireza Jahanbakhsh (66)
Alireza Jahanbakhsh (68) (P)
Ferri (94)

Round of 32 Europa League: AZ - Olympique Lyon

Voor de 3e keer in de laatste 6 seizoenen heeft AZ zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. Op 16 februari neemt de ploeg van John van den Brom het in AFAS Stadion op tegen Olympique Lyon. Juich jij AZ naar de achtste finales van de Europa League? Kaarten zijn nu verkrijgbaar.

Olympique Lyon
Tegenstander Lyon was dicht bij de knock-outfase van de Champions League, maar kwam net tekort. De nummer vier van Frankrijk eindigde als derde in Groep H van de Champions League achter Juventus en Sevilla.
 
Voor dit duel geldt vrije verkoop. Je kunt onbeperkt kaarten bestellen.

Speciaal tarief seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders kunnen tot en met donderdag 12 januari met liefst 33% korting de eigen stoel voor deze thuiswedstrijd bestellen. Je eigen plaats bestellen kan eenvoudig online of in het AZ Fancentrum in het AFAS Stadion. Je krijgt op vertoon de bestelde kaarten (fancentrum) of e-tickets (online) toegang tot het thuisduel op 16 februari.

Op 13 januari zijn alle stoelen die niet besteld zijn door seizoenkaarthouders vrijgegeven.

Neem een AZ-er mee tegen aantrekkelijke tarieven! 
Seizoenkaarthouders krijgen daarnaast ook 33% korting ten opzichte van de reguliere tarieven op de aankoop van extra kaarten en scoren eenvoudig online of in het AZ Fancentrum kaarten.

Tarieven Seizoenkaarthouders

Vakken Tarief normaal Seizoenkaarthouder Tarief jeugd t/m 17 jaar Seizoenkaarthouder
J, M, N, V, W, X1, X2, X3, Y € 15 € 10
A, G, H, T, U, Z € 16,50 € 11
B1,F2 € 16,50 n.v.t.
O,S € 18 € 12
P,Q,R € 19,50 € 13
B2, F1 € 20 n.v.t.
C, D, E € 25 n.v.t.
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 8,25 n.v.t.

Actie voor AZ Juniorclubs
Ook onze jongste fans bezoeken dit spannende duel tegen een aantrekkelijke korting van maar liefst 20%. Ouders/verzorgers profiteren mee en betalen ook het aangepaste tarief. Ben je lid van De Waaghalzen of de AZ AllstarZ? Met jouw clubkaart koop je online onbeperkt kaarten. Geen lid? Bestel vandaag nog in de webshop een lidmaatschap en profiteer! De kaarten die niet zijn gereserveerd voor seizoenkaarthouders zijn nu al verkrijgbaar. Op 13 januari zijn alle stoelen die niet besteld zijn door seizoenkaarthouders vrijgegeven.

Tarieven Leden Waaghalzen en AllstarZ

Vakken Tarief normaal (>17 jaar) lid juniorclubs Tarief t/m 17 jaar lid juniorclubs
J, M, N, V, W, X1, X2, X3, Y € 18 € 12
A, G, H, T, U, Z € 19,80 € 13,20
B1, F2 € 19,80 n.v.t.
O,S € 21,60 € 14,40
P, Q, R € 23,40 € 15,60
B2, F1 € 24 n.v.t.
C, D, E € 30 n.v.t.
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 10 n.v.t.

Voordeel voor clubkaarthouders
Je kunt nu al direct bestellen. De kaarten die niet zijn gereserveerd voor seizoenkaarthouders zijn nu al verkrijgbaar. Bij afname vanaf vier kaarten scoort men 10% korting. Met één clubkaart kun een onbeperkt aantal  kaarten aanschaffen. Op 13 januari zijn alle stoelen die niet besteld zijn door seizoenkaarthouders vrijgegeven.

Normale Tarieven

Vakken Tarief normaal alle anderen Tarief jeugd t/m 17 jaar alle anderen
J, M, N, V, W, X1, X2, X3, Y € 22,50 € 15
A, G, H, T, U, Z € 24,75 € 16,50
B1, F2 € 24,75 n.v.t.
O, S € 27 € 18,-
P, Q, R € 29,25 € 19,50
B2, F1 € 30 n.v.t.
C, D, E € 37,50 n.v.t.
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 12,50 n.v.t.

Aanvragen clubkaart
Om voor dit duel in aanmerking te komen voor kaarten met korting heb je een clubkaart nodig. Wil je graag naar het duel, maar nog niet in het bezit van een clubkaart? Je vraagt hier een gratis exemplaar aan. Naast het bezoeken van thuisduels scoor je met jouw clubkaart ook 10% korting in onze webshop en in het AZ Fancentrum.

Speelschema Round of 32 Europa League
16-02-2017  19.00 uur   AZ-Olympique Lyon
23-02-2017  21.05 uur   Olympique Lyon-AZ

Sta-zone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (€ 5,-) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen over de kaartverkoop.

Van den Brom: 'Zie zeker kansen'

ALKMAAR — Onder veel belangstelling van zowel Nederlandse als Franse media schoven John van den Brom en Alireza Jahanbakhsh woensdag aan voor de persconferentie voorafgaand aan AZ - Olympique Lyon. Over de ploeg uit Frankrijk, ambities en de Europa League: "AZ op de kaart zetten."

Van den Brom: 'Zie zeker kansen'

“We hebben aan de hand van een aantal live wedstrijden en video’s een goed beeld van Lyon kunnen krijgen”, begon Van den Brom zijn perspraatje. “Lyon is een grote club, maar ik zie zeker kansen. Ik vind dat wij in de uitwedstrijd bij Heerenveen op een heel volwassen, misschien wel Europese manier gespeeld hebben. Als we datzelfde of meer kunnen brengen, zeker thuis en met de wedstrijd tegen FC Zenit nog in het hoofd, dan hebben we altijd een kans.”

AZ op de kaart
“Er staat heel veel op het spel”, ging de oefenmeester van AZ verder. “Zowel voor ons als voor Lyon. Zij zitten een beetje in een crisis en daar willen zij natuurlijk uitkomen. Dat is overal hetzelfde. Wij hebben morgen de druk van het thuisspelen en we willen heel graag. Wij zien de Europa League als een fantastische uitdaging om AZ en zeker ook het Nederlandse voetbal weer op de kaart te zetten.”

Ambitie
Van den Brom: “Maar deze wedstrijd wordt niet zomaar een feestje. Ik ben ontzettend ambitieus, de club is ambitieus, maar de spelers zijn misschien nog wel ambitieuzer dan iedereen bij elkaar. Als we dat kunnen verenigen, samen met de supporters, dan kan het een mooie avond worden. We moeten er volle bak van genieten, maar dat is wat anders dan dat we wel zien waar het eindigt en het als een feestje moeten zien.”

Jahanbakhsh: 'Zijn gefocust'
Ook volgens Jahanbakhsh zijn het mooie duels: “We spelen veel wedstrijden en die in de Europa League zijn de bijzonderste. Als voetballer is het altijd leuk om grote wedstrijden te spelen. Het is fantastisch om tegen een club met de statuur van Lyon te spelen. En het is een goede kans om onze kwaliteiten te tonen. Als ik zie hoe gefocust de jongens trainen, dan denk ik dat we kunnen verrassen.”

Teamspirit
“De teamspirit die Paris Saint-Germain tegen FC Barcelona toonde, moeten wij ook laten zien”, vulde Jahanbakhsh aan. “We willen zo ver mogelijk komen en de goede lijn van afgelopen weekend doortrekken. En natuurlijk weten we dat Lyon een grote club is en veel goede spelers heeft. Het wordt dus zeker niet makkelijk, maar we spelen thuis en met de support van onze fans gaan we zien wat er gebeurt."

Wijzigingen
Ten opzichte van het uitduel met Heerenveen wijzigt Van den Brom, mede door de schorsing van Mattias Johansson, zijn elftal op twee plaatsen. “Wuytens keert terug als linker centrale verdediger, ondanks dat Pantelis Hatzidiakos het fantastische heeft gedaan. Derrick Luckassen is de oplossing voor de rechtsbackpositie. De rest kunnen we daardoor laten staan", lichtte de trainer toe.

Depay
Tot slot kwam ook een Nederlander in Franse dienst ter sprake. “Persoonlijk vind ik het jammer dat we Memphis Depay morgen niet kunnen zien spelen”, gaf Van den Brom antwoord op een vraag van een Franse journalist. “Het is altijd speciaal om tegen een landgenoot te spelen. Ik heb hem live in actie gezien tegen Nancy. Als invaller maakte hij toen een heel sterke indruk. Ik hoop voor hem dat hij snel zijn niveau oppakt. Maar gelukkig is dat niet tegen ons. Ik denk dat Lyon nog veel plezier aan Memphis gaat beleven.”

 • training-150217-175126-0083.jpg
 • training-150217-175518-0103.jpg
 • training-150217-175652-0088.jpg
 • training-150217-175800-0104.jpg
 • training-150217-175851-0089.jpg
 • training-150217-180030-0091.jpg
 • training-150217-180059-0092.jpg
 • training-150217-180355-0097.jpg
 • training-150217-180453-0100.jpg

Live
Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via RTL 7, FOX Sports, AZ Radio, NH Radio en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Lyon effectiever dan AZ

ALKMAAR — AZ heeft donderdagavond de heenwedstrijd in de knock-outfase van de Europa League verloren van Olympique Lyon: 1-4. Alireza Jahanbakhsh verzorgde vanaf de penaltystip de enige Alkmaarse treffer. Volgende week is de return in Frankrijk.

Lyon effectiever dan AZ

John van den Brom had voor het treffen met Lyon zijn elftal op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van het uitduel met Heerenveen. Derrick Luckassen verving Mattias Johansson (geschorst) als rechtsachter en Stijn Wuytens nam de plek van linker centrale verdediger weer over van Pantelis Hatzidiakos.

Bel Hassani
AZ begon sterk en ging direct op jacht naar de openingstreffer. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg. Na iets meer dan tien minuten bezorgde Mats Seuntjens de bal bij Iliass Bel Hassani, die trok vervolgens naar binnen en schoot hard op de vuisten van Anthony Lopes.

Tousart
Het eerste gevaar van Lyon leverde direct een doelpunt op. Nabil Fekir draaide een corner op het hoofd van Ben Rienstra, maar de aanvoerder van de Alkmaarders kopte de bal terug in de voeten van Fekir. Zijn tweede voorzet kon vervolgens eenvoudig bij de tweede paal worden binnen gelopen door Lucas Tousart: 0-1.

Jahanbakhsh
Met ruim 35 minuten gespeeld, probeerde Jahanbakhsh op fraaie wijze gelijk te maken. De Iranïer kreeg een stuiterende bal voor zijn voeten en volleyde de bal snoeihard richting het doel van Lyon. Met een ultieme duik tikte Lopes de bal uit de hoek.

Lacazette
Tegen de verhouding in verdubbelden de gasten op slag van rust de voorsprong. Een steekbal van Corentin Tolisso zorgde ervoor dat Alexandre Lacazette alleen op Tim Krul af mocht. De topscorer van Lyon omspeelde de AZ-keeper en tikte eenvoudig raak in het lege doel: 0-2.

Voorlangs
Direct na rust was de thuisploeg dicht bij de aansluitingstreffer. Jahanbakhsh speelde Mouctar Diakhaby door zijn benen, waardoor Weghorst vlak voor Lopes opdook. De lange spits werd te veel naar buiten gedreven en schoot uiteindelijk voorlangs.

Over
Niet veel later kreeg Bel Hassani de uitgelezen kans om AZ weer terug in de wedstrijd te schieten. Weghorst stuurde Ridgeciano Haps met een wippertje richting de achterlijn en de linksachter legde de bal goed terug op de penaltystip. Daar stond Bel Hassani compleet vrij, alleen vergat hij af te drukken en zijn inzet ging over.

Profijt
Net als voor de rust waren het de bezoekers die profiteerden. Krul kwam zijn doel niet uit na een steekbal van Tousart en dus kon Lacazette zijn bewaker Wuytens afschudden, de AZ-doelman omspelen en uit een moeilijke hoek de 0-3 binnentikken.

Penalty
In de 68e minuut wist AZ het net wel te vinden. De ingevallen Levi Garcia speelde Emanuel Mammana uit en laatstgenoemde corrigeerde dat met een overtreding: penalty. Jahanbakhsh nam daarop plaats achter de bal, stuurde Lopes de verkeerde hoek in en maakte zijn eerste Europa League-goal van het seizoen: 1-3.

Counter
Vlak voor tijd leek AZ een nog gunstigere uitslag voor de return op het bord te zetten, maar een kopbal van Luckassen na een corner van Bel Hassani werd van de lijn gekopt door Mammana. De achterstand werd zelfs nog groter toen Haps de bal verspeelde en Lyon met Jordan Ferri als eindstation naar een 1-4 counterde.

Van den Brom: 'Goals weggegeven'
"We hebben alle vier de goals weggegeven", baalde Van den Brom na afloop. "We hebben veel op hun helft gespeeld en kansen gecreëerd. Maar op cruciale momenten zijn we niet teruggekomen in het duel. De keeper van Lyon hield er veel uit en hun eerste kans zit er gelijk in. Daar moet je een beetje geluk hebben. We hebben het nagelaten om er een mooiere wedstrijd van te maken dan de mensen nu hebben gezien."

Weghorst ziet direct na rust zijn schot voorlangs gaan.
Weghorst ziet direct na rust zijn schot voorlangs gaan.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Olympique Lyon 1-4 (0-2)

Zestiende finale Europa League

Opstelling AZ: Tim Krul; Derrick Luckassen, Rens van Eijden, Stijn Wuytens, Ridgeciano Haps; Mats Seuntjens (74. Joris van Overeem), Alireza Jahanbakhsh, Ben Rienstra; Iliass Bel Hassani, Wout Weghorst (65. Fred Friday), Muamer Tankovic (65. Levi Garcia).
Opstelling Olympique Lyon: Anthony Lopes; Christophe Jallet, Emanuel Mammana, Mouctar Diakhaby, Maciej Rybus; Lucas Tousart (67. Jordan Ferri), Maxime Gonalons, Sergi Darder (84. Houssem Aouar), Corentin Tolisso; Nabil Fekir, Alexandre Lacazette (66. Maxwel Cornet).

Scoreverloop: 26. Tousart 0-1, 45+2. Lacazette 0-2, 57. Lacazette 0-3, 68. Jahanbakhsh 1-3 (pen.), 90+4. Ferri 1-4.
Gele kaarten: Jahanbakhsh (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Bobby Madden (Sch)
Toeschouwers: 16.098

AZ - Olympique Lyon in beeld

ALKMAAR — AZ verloor donderdagavond van een effectiever Olympique Lyon. AZ Media was bij de thuiswedstrijd (1-4) in de zestiende finales van de Europa League en legde het duel vast in een foto verslag.

AZ - Olympique Lyon in beeld

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

 • az-lyon-160217-184709-0045.jpg
 • az-lyon-160217-185453-0046.jpg
 • az-lyon-160217-185614-0047.jpg
 • az-lyon-160217-185721-0049.jpg
 • az-lyon-160217-185953-0051.jpg
 • az-lyon-160217-190630-0033.jpg
 • az-lyon-160217-190804-0037.jpg
 • az-lyon-160217-191003-0052.jpg
 • az-lyon-160217-191421-0038.jpg
 • az-lyon-160217-192306-0093.jpg
 • az-lyon-160217-192330-0058.jpg
 • az-lyon-160217-192540-0060.jpg
 • az-lyon-160217-192630-0064.jpg
 • az-lyon-160217-193049-0174.jpg
 • az-lyon-160217-193052-0095.jpg
 • az-lyon-160217-193134-0096.jpg
 • az-lyon-160217-193750-0069.jpg
 • az-lyon-160217-193827-0073.jpg
 • az-lyon-160217-194237-0077-2.jpg
 • az-lyon-160217-194352-0081.jpg
 • az-lyon-160217-194528-0086.jpg
 • az-lyon-160217-194821-0092.jpg
 • az-lyon-160217-200524-0098.jpg
 • az-lyon-160217-201600-0108.jpg
 • az-lyon-160217-202652-0152.jpg
 • az-lyon-160217-202738-0113.jpg
 • az-lyon-160217-202738-0114.jpg
 • az-lyon-160217-202803-0115.jpg
 • az-lyon-160217-203242-0155.jpg
 • az-lyon-160217-203545-0123.jpg
 • az-lyon-160217-204102-0156.jpg
 • az-lyon-160217-204352-0158.jpg
 • az-lyon-160217-204551-0130.jpg
 • az-lyon-160217-204719-0132.jpg
 • az-lyon-160217-204824-0161.jpg
 • az-lyon-160217-205008-0135.jpg
 • az-lyon-160217-205120-0136.jpg
 • az-lyon-160217-205253-0165.jpg
 • az-lyon-160217-205435-0141.jpg
 • az-lyon-160217-205437-0142.jpg
 • az-lyon-160217-205614-0146.jpg
« Terug