Whitby Town FC - AZ

vrijdag 28 juli 2017 20:45

Turnbull Ground

  1 1  

Jong AZ met twintig spelers naar Engeland

ZAANSTAD — Jong AZ is met een 20-koppige selectie vertrokken naar Engeland, waar het deelneemt aan de Whitby Town Challenge Cup. In de Engelse kustplaats treft de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat vrijdag Whitby Town en zaterdag de beloften van Celtic of Newcastle United.

Jong AZ met twintig spelers naar Engeland

De organisator van het toernooi is Whitby Town FC, een 137 jaar oude club uit het graafschap North Yorkshire die actief is in de Premier Division van de Northern Premier League. Dat is het zevende niveau in Engeland. The Seasiders zijn op vrijdagavond 20:45 uur (Nederlandse tijd) de eerste tegenstander van Jong AZ.

Britse giganten
De andere halve finale wordt al op donderdag gespeeld en gaat tussen Jong Celtic en Jong Newcastle United. Op zaterdag treft Jong AZ een van de twee Britse giganten. Om de derde plaats wordt gespeeld om 14:30 uur, waar om 18:30 uur de finale wordt afgetrapt. Alle wedstrijden op de Whitby Town Challenge Cup worden gespeeld op Turnbull Ground, dat een capaciteit van 3500 toeschouwers heeft.

Selectie Jong AZ
Keepers:
Koen Bucker
Jasper Schendelaar

Verdedigers:
Justin Bakker
Joerie Church
Kick Groot
Joris Kramer
Danny Muhl
Pantelis Hatzidiakos
Joey Jacobs

Middenvelders:
Viktor Karl Einarsson
Mees Hoedemakers
Jamie Jacobs
Furkan Kurban
Abdel Malek El Hasnaoui
Rens van der Wacht

Aanvallers:
Ferdy Druijf
Matthijs Hardijk
Mees Kaandorp
Kai Koreniuk
Jonatan Ingi Jonsson

Jong AZ klopt Whitby en bereikt finale

WHITBY — Jong AZ heeft ten koste van Whitby Town de finale van de Whitby Town Challenge Cup bereikt. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat gaf een voorsprong uit handen, maar maakte in de strafschoppenserie alsnog het verschil. In de eindstrijd wacht Jong Newcastle United.

Jong AZ klopt Whitby en bereikt finale

Jong AZ kende op Turnbull Ground een droomstart. Al na twee minuten opende Ferdy Druijf de score door een voorzet binnen te werken. Dat zou ook de ruststand blijken, ondanks dat de Alkmaarders een aantal aardige mogelijkheden kregen om de voorsprong uit te breiden.

Gelijkmaker
Bij een 0-1 tussenstand bleef het vanzelfsprekend spannend en The Blues bleven dan ook azen op de gelijkmaker. Die kwam er via Mikey Roberts, die raak schoot nadat Danny Mac de bal in het strafschopgebied bracht. Niall McGoldrick (Whitby) kreeg kort na de gelijkmaker rood en AZ raakte onder meer nog de onderkant van de lat, maar het bleef in een hectische slotfase 1-1.

Van der Wacht
Penalty's moesten beslissing brengen en Jong AZ toonde zich in de serie het sterkst: 2-4. Na onder meer rake strafschoppen van Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker en Mees Kaandorp stond het inmiddels 2-3 toen Rens van der Wacht mocht aanleggen voor de winnende treffer. De jonge middenvelder bleef koelbloedig en faalde niet.

Newcastle United
Jong AZ treft zaterdag 18:30 uur in de eindstrijd de beloften van Newcastle United. The Magpies versloegen donderdag Jong Celtic met 2-1.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Whitby Town FC - Jong AZ* 1-1 (0-1) *w.n.s.

Whitby Town Challenge Cup

Opstelling Jong AZ: Koen Bucker (60. Jasper Schendelaar); Joerie Church (60. Kick Groot), Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker, Joris Kramer (60. Danny Muhl); Jamie Jacobs (60. Rens van der Wacht), Mees Hoedemakers (60. Joey Jacobs), Viktor Karl Einarsson (70. Furkan Kurban); Matthijs Hardijk (60. Abdel Malek El Hasnaoui), Ferdy Druijf (60. Mees Kaandorp), Kai Koreniuk (60. Jonatan Ingi Jonsson).

Scoreverloop: 2. Druijf 0-1, 73. Roberts 1-1.

Strafschoppen 2-4:
Hatzidiakos: raak
Carson: raak
Bakker: raak
Roberts: mis
Kaandorp: raak
Bythway: mis
El Hasnaoui: mis
Monkhouse: raak
Van der Wacht: raak

Gele kaarten: Carson (Whitby Town).
Rode kaarten: 75. McGoldrick (Whitby Town).
Scheidsrechter: Alfredo Sandoval

« Terug