PSV - AZ

zaterdag 8 juli 2017 13:00

De Herdgang

  2 3  

Jong AZ wint oefenduel in Eindhoven

ALKMAAR — Jong AZ heeft zaterdagmiddag het eerste oefenduel van het seizoen gewonnen. In Eindhoven werd Jong PSV met 2-3 verslagen. De AZ-goals kwamen op naam van Kai Koreniuk, Des Kunst en Abdel Malek El Hasnaoui.

Jong AZ wint oefenduel in Eindhoven

Het team van Martin Haar en Denny Landzaat moest in de eerste helft toestaan dat de thuisploeg - gecoached door Dennis Haar - het meeste balbezit had. Dit leverde echter niets op voor de Eindhovenaren, mede omdat Vincent Regeling een bal van de lijn haalde. Op slag van rust waren het zelfs de gasten die op voorsprong kwamen door Koreniuk. Een goal van Mauro Junior zorgde ervoor dat er met 1-1 gerust werd.

Einstand
Met een uur op de klok zette invaller Kunst de Alkmaarders opnieuw op voorsprong: 1-2. Nog geen drie minuten later vergrootte Abdel Malek El Hasnaoui de marge naar 1-3. Davy van den Berg bepaalde de eindstand op 2-3.

Haar: 'Dat is de basis'
"We gaven vooraf aan wat wij graag wilden zien", reageerde Haar na afloop. "Daar moeten zij vertrouwd mee raken. Als je hier dan vervolgens wint, zijn we heel tevreden. We hebben een goed beeld van deze groep kunnen krijgen. De bereidheid om voor elkaar te werken was duidelijk aanwezig. Dat is de basis."

Samenvatting
Bekijk hier de samenvatting van het oefenduel tussen Jong PSV en Jong AZ.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Jong PSV - Jong AZ 2-3 (1-1)

Oefenduel

Basis Jong AZ: Jasper Schendelaar; Kick Groot, Vincent Regeling, Joris Kramer, Danny Muhl; Viktor Karl Einarsson, Mees Hoedemakers, Furkan Kurban; Mathijs Hardijk, Ferdy Druijf, Kai Koreniuk.

Scoreverloop: 42. Koreniuk 0-1, 45. Mauro Junior 1-1, 60. Kunst 1-2, 63. El Hasnaoui 1-3, 71. Van den Berg 2-3.

« Terug