Maritiem Elftal - AZ

woensdag 19 juli 2017 19:30

Sportpark De Streepjesberg

  1 6  

Jong AZ oefent tegen Maritiem Elftal

ALKMAAR — Jong AZ neemt het woensdagavond op tegen het Maritiem Elftal. De aftrap van de oefenwedstrijd vindt plaats om 19:30 uur op Sportcomplex De Streepjesberg, de thuishaven van FC Den Helder.

Jong AZ oefent tegen Maritiem Elftal

Het treffen met het Maritiem Elftal, dat onder leiding staat van John Dobma en Jack de Vries, is voor Jong AZ het derde oefenduel van de voorbereiding. De eerste twee wedstrijden werden door de Alkmaarse beloften in zeges omgezet. Van Jong PSV werd in Eindhoven met 2-3 gewonnen en afgelopen zaterdag kreeg Jong Willem II op het AFAS Trainingscomplex met 2-1 klop.

Toewerken naar Jupiler League
De ploeg van trainers Martin Haar en Denny Landzaat is inmiddels ruim twee weken in training en werkt toe naar de entree in de Jupiler League. Op vrijdag 18 augustus staat daarin voor Jong AZ, dat volgende week een toernooi in Engeland speelt, de eerste wedstrijd op het programma. FC Den Bosch is dan de tegenstander.

Jong AZ ruim langs Maritiem Elftal

DEN HELDER — Jong AZ heeft woensdagavond ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding in een zege omgezet. Na eerder van Jong PSV en Jong Willem II werd nu gewonnen van het Maritiem Elftal. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat nam na rust afstand: 1-6.

Jong AZ ruim langs Maritiem Elftal

Op Sportcomplex De Streepjesberg in Den Helder kwam de thuisploeg al in de tweede minuut verrassend op voorsprong. David Albert nam het doel van Nick Olij van 25 meter onder vuur en zag zijn krachtige uithaal via de onderkant van de lat nipt de doellijn passeren. “Dat mag ons niet gebeuren”, vond Landzaat. “Gelukkig was er nog tijd genoeg om ons te herstellen. Dat deden we redelijk tot goed.”

Sterke groep
Het was Muamer Tankovic die een kleine tien minuten na de 1-0 de stand gelijk trok en nog voor rust hadden de Alkmaarse beloften ook de voorsprong te pakken. Jamie Jacobs tekende voor 1-2. “We waren met een sterke groep naar Den Helder afgereisd, een aantal jongens uit de A-selectie deed voor het eerst deze voorbereiding bij ons mee. Deze ploeg kwam wel tot veel kansen, maar voor rust werden er nog te veel gemist. Halverwege had het eigenlijk al 1-5 moeten staan.”

Content
Het elftal dat in de tweede helft op het veld stond wist het net eenvoudiger te vinden. Via Mees Kaandorp, Furkan Kurban, Kai Koreniuk en Jonatan Ingi Jonsson liep Jong AZ uit naar 1-6. “We maakten onze kansen beter af en gaven achterin heel weinig weg. Daar zijn Martin en ik content mee, zoals we dat ook zijn met het spelen in verschillende formaties.”

‘Zien iets ontstaan’
Landzaat en Haar zien de ploeg duidelijke stappen vooruit maken. “We zitten in de derde week van de voorbereiding en de fitheid, het sterker worden als individu en als team en het volhouden en bewaken van onze spelintenties gaat steeds beter. Dat moet ook om er straks te staan in de Jupiler League. We zien iets ontstaan en dat is mooi.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Maritiem Elftal - Jong AZ 1-6 (1-2)
Oefenduel

Opstelling Jong AZ: Nick Olij (60. Koen Bucker); Joerie Church (46. Kick Groot), Vincent Regeling (46. Joris Kramer), Jop van der Linden (46. Mees Hoedemakers), Justin Bakker (46. Melle Springer); Jamie Jacobs (46. Abdel Malek El Hasnaoui), Ben Rienstra (46. Jonatan Ingi Jonsson), Viktor Karl Einarsson (46. Furkan Kurban); Illias Bel Hassani (46. Matthijs Hardijk), Ferdy Druijf (46. Mees Kaandorp), Muamer Tankovic (46. Kai Koreniuk).

Scoreverloop: 2. Albert 1-0, 11. Tankovic 1-1, 36. Jacobs 1-2, 59. Kaandorp 1-3, 68. Kurban 1-4, 83. Koreniuk 1-5, 87. Jonsson 1-6.

« Terug