Club Brugge - AZ

zaterdag 15 juli 2017 16:30

Burgemeester Van De Wielestadion

  1 3  

AZ oefent in Deinze tegen Club Brugge

LEENDE — AZ oefent zaterdag (16:30 uur) tegen Club Brugge. In het Burgemeester Van de Wielestadion van het Belgische KSMK Deinze wordt het duel om 16:30 uur afgetrapt. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het stadion voor € 10 (staanplaats) of € 15 (tribuneplaats).

AZ oefent in Deinze tegen Club Brugge

De ploeg van John van den Brom verblijft deze week voor een trainingskamp in het Brabantse Leende. De Alkmaarders oefenden eerder die week al tegen de Griekse landskampioen Olympiakos. De wedstrijd tegen Club Brugge is het slotstuk van de zesdaagse trainingsweek.

Vier
Het is al de vierde keer dat AZ en Club Brugge tegen elkaar oefenen. In 2009 en 2014 waren de Belgen met 0-1 te sterk. Op 7 januari 2016 werd het in het Spaanse Marbella 2-2. De Alkmaarse treffers kwamen toen op naam van Ron Vlaar en Markus Henriksen.

Scheidsrechter
Het oefenduel in Deinze staat onder leiding van Jonathan Lardot. Hij wordt bijgestaan door de grensrechters Frederic Godelaine en Vito Di Vencenzo.

Locatie
Burgemeester Van de Wielestadion (Stadionlaan 5, 9800 Deinze)

Vlaar is in Marbella trefzeker tegen Club Brugge
Vlaar is in Marbella trefzeker tegen Club Brugge

Weghorst schiet AZ naar oefenzege

DEINZE — AZ heeft zaterdagmiddag in het Belgische Deinze het oefenduel met Club Brugge gewonnen: 1-3. In het Burgemeester Van de Wielestadion kwamen alle Alkmaarse treffers op naam van Wout Weghorst. Anthony Limbombe scoorde voor de Belgen.

Weghorst schiet AZ naar oefenzege

De wedstrijd in het stadion van KSMK Deinze was het slotstuk van het zesdaagse trainingskamp van de ploeg van Van den Brom. Voor Jonas Svensson en Alireza Jahanbakhsh waren het de eerste minuten van het nieuwe seizoen. Zij sloten later aan in verband met eerdere interlandverplichtingen.

Limbombe
Al in de vierde minuut pakte Club Brugge de leiding. Helibelton Palacios kwam op aan de rechterkant en zijn voorzet belandde voor de voeten van Limbombe. De oud-NEC'er schoot vervolgens van dichtbij raak: 1-0.

Strafschop
Met 25 minuten op de klok kreeg AZ een strafschop. Stefano Denswil werkte met een forse charge Jahanbakhsh naar de grond en scheidsrechter Jonathan Lardot wees naar de stip. Weghorst nam plaats achter de bal en schoot linksonder de 1-1 tegen de touwen.

Indraaiende corner
Op slag van rust leek Calvin Stengs de Alkmaarders zelfs op voorsprong te zetten. De linksbenige rechtsbuiten krulde een hoekschop in één keer op doel, maar Brugge-doelman Ethan Horvath sloeg de bal net voor zijn lijn weg.

Weghorst 1-2
Na de onderbreking zocht AZ de aanval en na ruim een uur spelen leverde dat de 1-2 op. Invaller Dabney dos Santos snelde over de linkerflank, gaf laag voor en Weghorst tikte op zijn beurt simpel binnen.

Hattrick
In de 70e minuut completeerde Weghorst zijn hattrick. De spits controleerde een hoge bal, legde hem nog eenmaal goed en schoot laag de 1-3 achter Horvath.

Slotfase
Club Brugge drong nog wel aan in de slotfase, maar kwam er niet meer aan te pas. De zege betekende de vierde winstpartij van de oefencampagne.

  • cluaz1.jpg
  • cluaz2.jpg
  • cluaz3.jpg
  • cluaz4.jpg
  • cluaz5.jpg

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Club Brugge - AZ 1-3 (1-1)

Oefenduel

Opstelling Club Brugge: Ethan Horvath; Helibelton Palacios, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Laurens De Bock; Marvelous Nakamba (74. Claudemir), Ruud Vormer, Hans Vanaken (74. Jordi Vanlerberghe); Lior Refaelov (65. Emmanuel Bonaventure Dennis), Jelle Vossen (65. Jérémy Perbet), Athony Limbombe (74. Dorin Rotariu).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (46. Jamie Jacobs), Ron Vlaar (62. Pantelis Hatzidiakos), Stijn Wuytens (68. Jop van der Linden), Thomas Ouwejan (62. Owen Wijndal); Mats Seuntjens (64. Guus Til), Ben Rienstra, Joris van Overeem (67. Iliass Bel Hassani); Calvin Stengs (68. Jeremy Helmer), Wout Weghorst (68. Fred Friday), Alireza Jahanbakhsh (46. Dabney dos Santos).

Scoreverloop: 4. Limbombe 1-0, 27. Weghorst 1-1 (pen.), 67 Weghorst 1-2, 70. Weghorst 1-3.
Gele kaarten: Denswil, Nakamba (Club Brugge), Rienstra (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jonathan Lardot (Bel)
Toeschouwersaantal: -

« Terug