Vitesse - AZ

zaterdag 26 augustus 2017 18:30

GelreDome

  1 2  

Wout Weghorst (3)
Marko Vejinovic (33)
Thomas Ouwejan (63)
Matavz (68)
Stijn Wuytens (76)
Wout Weghorst (81)
Miazga (87)

Vitesse - AZ

1000 plaatsen beschikbaar

Autocombi of buscombi


Wanneer minder dan 300 supporters meereizen krijgt AZ de beschikking over het "normale"
bezoekersvak zonder net aan de zijkant en lexaanwand aan de voorkant die het zicht
belemmeren. Hiermee heeft Vitesse getracht een gastvrij en vriendelijk bezoekersvak te creëren.
Vitesse behoudt zich het recht voor om bij eventuele onregelmatigheden de volgende thuiswedstrijd toch een wand en een net in te zetten, maar normaal gedrag wordt uiteraard beloond.

Autocombi
Voucher eigen vervoer 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart.
t/m 25-08-17 (12:00 uur) online of via AZ Fancentrum € 19

Voucher omwisselen bij het bezoekersvak. De lokale autoriteiten in Arnhem staan niet toe dat AZ supporters per trein reizen, mocht dit toch geconstateerd worden zal dit mogelijk gevolgen hebben voor de vervoerswijze de komende seizoenen.

Parkeren Auto
AZ-supporters kunnen gratis op het GelreDome-terrein parkeren. Je dient dan wel deze flyer (met routebeschrijving) achter je voorruit te plaatsen.


Buscombi
Buscombikaarten 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart.

t/m 25-08-17 (12:00 uur) online of via AZ Fancentrum Leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ € 24 en niet-leden € 29

Bus
De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd. Na woensdag 23 augustus 12.00 uur worden uitsluitend nog buscombikaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn. De bussen vertrekken 15.00 uur. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

Van den Brom: ‘Open wedstrijd’

ZAANSTAD — In aanloop naar het uitduel met Vitesse blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit. Over de speelstijl van de Arnhemmers, de operatie van Calvin Stengs en een mogelijke aanpassing van de basisformatie. “Die kans zit er wel in, ja.”

Van den Brom: ‘Open wedstrijd’

AZ treft in Vitesse een voetballende ploeg, hetgeen volgens Van den Brom voor “een leuke en open wedstrijd kan zorgen.” Want, zo zegt hij: “Tegen ADO speelden we moeizamer omdat we weinig ruimte kregen. Maar Vitesse gaat thuis zeker niet voor de eigen goal hangen. De twee competitiewedstrijden die ze gespeeld hebben, waren leuk om naar te kijken.”

Formatie
Op een drietal spelers (Calvin Stengs, Myron Boadu en Levi Opdam) met een kniekwetsuur na, kan Van den Brom beschikken over een fitte formatie. Of hij met dezelfde spelers start als vorige week tegen ADO, weet hij nog niet zeker. “Of ik iets verander? Die kans zit er wel in, ja. Maar dat gaan we als staf nog even met elkaar bespreken.”

Stengs
Afgelopen woensdag onderging Stengs in Amerika een operatie aan zijn knie. “Die is goed verlopen, daar zijn we blij mee”, zei Van den Brom. “Zijn kruisband is goed gerepareerd. Ja, dat is heel positief.”

KV Mechelen
AZ werkt vrijdag 1 september in België een oefenduel af met KV Mechelen. Van den Brom: “Daarin spelen we met de spelers die overblijven, want de internationals zijn er niet bij. Het is een goede wedstrijd voor de jongens die weinig aan spelen zijn toegekomen. Diezelfde avond komt ook Jong AZ in actie, dus we zullen iedereen nodig hebben.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook wat Van den Brom en Wout Weghorst donderdag tegen AZ TV zeiden over PSV - AZ.

Live
Vitesse - AZ begint zaterdag om 18:30 uur. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, de radio (NH en NOS) en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

Frivool AZ wint in Arnhem

ARNHEM — Een frivool AZ heeft zaterdagavond met 1-2 gewonnen van Vitesse. In GelreDome zette Wout Weghorst de Alkmaarders voor de rust op voorsprong. Nadat Tim Matavz gelijkmaakte, maakte opnieuw Weghorst de winnende. Beide assist kwamen op naam van Marko Vejinovic.

Frivool AZ wint in Arnhem

Mats Seuntjens kreeg als rechtsbuiten voor het eerst dit seizoen een basisplaats van John van den Brom. Alireza Jahanbakhsh verhuisde daardoor naar de linkerflank.

Openingstreffer
Het duel was nog maar amper begonnen toen Weghorst de score opende. Een vrije trap van Marko Vejinovic belandde voor de voeten van de lange aanvaller, die zich losrukte en knap de 0-1 tegen de touwen schoot.

Illuster rijtje
Voor Weghorst betekende het al zijn derde goal in drie wedstrijden. Daarmee komt hij in het rijtje John Metgod, Kristen Nygaard, Kees Kist, Stijn Schaars, Mounir El Hamdaoui en Aron Jóhannsson, die ook ooit trefzeker waren in Eredivisie-speelronde 1, 2 en 3 namens AZ.

Til
De Alkmaarse ploeg bleef aanvallen en creëerde een aantal prima kansen. Met een klein halfuur op de klok lepelde Joris van Overeem de bal schitterend achter de verdediging van Vitesse, maar Guus Til had net iets te veel tijd nodig om tot scoren te komen.

Bizot
Niet veel later viel de eerste echt goede kans van Vitesse te noteren. Bryan Linssen dribbelde over de linkerkant, kwam naar binnen en krulde de bal richting de verre kruising. AZ-doelman Marco Bizot had goed zicht op de situatie en bracht redding. Een aanval verder vergaten Matavz en Linssen een lage voorzet van dichtbij binnen te werken.

Paal
De Alkmaarders leken niet geschrokken en bleven gaan. Het dichts bij een treffer was Alireza Jahanbakhsh die de bal laag achter Remko Pasveer schoot, maar de binnenkant van de paal vond. Niet veel later probeerde de Iraniër het van afstand, maar kon de Vitesse-doelman vangen.

Bruns
Na rust dook Jonas Svensson op in het strafschopgebied en gaf voor. Zijn voorzet werd door iedereen behalve Til gemist. De middenvelder leek op weg naar de 0-2, maar de mee gesprinte Thomas Bruns kon zijn inzet met een ultieme poging blokken.

Redding Pasveer
In de 52e minuut controleert Weghorst een hoge bal, draaide weg en opende op Mats Seuntjens. Die nam de bal aan en volleyde schitterend richting het Vitesse-doel. Pasveer stond echter goed en kon nog nét de bal onder de lat vandaan slaan.

Van de lijn
AZ bleef haar kansen maar missen, want na een klein uur kreeg Seuntjens de volgende mogelijkheid. Weghorst stuurde de middenvelder diep, waarna hij de bal over Pasveer stifte maar zag hoe Matt Miazga de bal voor de doellijn wegkopte.

Kruising
In de 64e vonden de Alkmaarders opnieuw het aluminium. Ditmaal drong de opgekomen Svensson de zestien in, haalde hard uit en schoot de bal op de kruising.

Matavz
En waar AZ vergat te scoren, waren de gastheren in de tweede helft uiterst effectief. Linssen draaide een vroege voorzet op het hoofd van Matavz en de aanvaller knikte de bal via de binnenkant van de paal achter Bizot: 1-1.

Weghorst beslist
De goal gaf Vitesse een dosis vertrouwen en dat resulteerde onder meer in een vrije trap van Büttner die maar net naast ging. Toch kwam AZ opnieuw en verdiend op voorsprong. Vejinovic dribbelde lange tijd op de helft van de Arnhemmers en krulde de bal richting de tweede paal. Daar stond Weghorst, die de bal via Pasveer tegen het net kopte: 1-2. Voor Vejinovic was het al zijn derde assist in drie wedstrijden dit seizoen.

Eindstand
Een klein slotoffensief van de Arnhemmers bracht de zege uiteindelijk niet meer in gevaar.

Weghorst viert zijn openingstreffer.
Weghorst viert zijn openingstreffer.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse - AZ 1-2 (0-1)
Eredivisie

Opstelling Vitesse: Remko Pasveer; Fankaty Dabo, Guram Kashia, Arnold Kruiswijk (46. Matt Miazga), Alexander Büttner; Thomas Bruns (62. Luc Castaignos), Charlie Colkett, Navarone Foor; Milot Rashica (77. Mason Mount), Tim Matavz, Bryan Linssen.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Guus Til, Marko Vejinovic, Joris van Overeem (80. Dabney dos Santos); Mats Seuntjens (90+3. Pantelis Hatzidiakos), Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh (71. Levi Garcia).

Scoreverloop: 3. Weghorst 0-1, 68. Matavz 1-1, 81. Weghorst 1-2.
Gele kaarten: Miazga (Vitesse),Vejinovic, Ouwejan, Wuytens (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 15.131

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Vitesse - AZ in beeld

ARNHEM — AZ versloeg Vitesse zaterdag in de Arnhemse GelreDome. Twee goals van Wout Weghorst, beide op aangeven van Marko Vejinovic, bezorgden de Alkmaarders de zege: 1-2. AZ Media was erbij en legde het duel vast in een fotoverslag.

Vitesse - AZ in beeld

Foto's: Soccreates Images

 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
 • 7.jpg
 • 8.jpg
 • 9.jpg
 • 10.jpg
 • 11.jpg
 • 12.jpg
 • 13.jpg
 • 14.jpg
 • 15.jpg
 • 16.jpg
 • 17.jpg
 • 18.jpg
 • 19.jpg
 • 20.jpg
 • 21.jpg
 • 22.jpg
 • 23.jpg
 • 24.jpg
 • 25.jpg
 • 26.jpg
 • 27.jpg
 • 28.jpg
 • 29.jpg
 • 30.jpg

AZ in de media (Vitesse - AZ)

ALKMAAR — ‘Een frivool en flitsend AZ won, terecht, met 1-2 van de bekerwinnaar’, schrijft het Algemeen Dagblad. Wat staat er nog meer in de pers over deze Eredivisie-wedstrijd? Lees het in de rubriek AZ in de media.

AZ in de media (Vitesse - AZ)

‘Uit een vrije trap van Marko Vejinovic opende Wout Weghorst al in de derde minuut de score. AZ was na de sneller treffer de betere ploeg. Weghorst zorgde voor veel dreiging en ook Alireza Jahanbakhsh veroorzaakte de nodige onrust in de Arnhemse defensie. Ook na rust was AZ op alle fronten Vitesse de baas. De bezoekers verzuimden het overwicht in de stand tot uitdrukking te brengen’, vat de Volkskrant het duel kort samen.

‘De zege in Arnhem deed Weghorst goed’, weet het AD. “De goals waren heerlijk. Twee puntgave assists van Marko Vejinovic, twee keer goed afgemaakt. Echte spitsengoals. Alles valt hier op zijn plek. Er staat een goed team.”’

De Telegraaf: ‘Met Vejinovic in een hoofdrol als architect was AZ veel te sterk voor Vitesse. Uitgerekend in Gelredome, waar Vejinovic zich in het Vitesse-shirt in de kijker speelde bij Feyenoord, heerste de koning van de pass als vanouds op het middenveld.’

‘Vejinovic verwacht dit seizoen veel van AZ’, vervolgt De Telegraaf. “Ik zie dat we heel veel potentie in ons team hebben. We hebben een goede staf, die precies weet hoe we willen spelen. We hebben een speelwijze die iedereen begrijpt en waar iedereen achter staat. Die past ook heel goed bij mij. Daarin kan ik mezelf heel goed laten zien.”’

‘We zijn kapot gespeeld, dat voel ik ook aan mijn benen. Die zijn helemaal gesloopt van de meters die ik heb moeten maken, onnodige meters. Dat is doodzonde’, aldus Vitesse-middenvelder Navarone Foor tegen Omroep Gelderland. ‘AZ heeft veel kwaliteit, maar we hebben er niet op kunnen anticiperen.’

Het AD gaat het archief in: ‘Wout Weghorst staat na drie duels al op vier doelpunten. Vier spelers presteerden dit ooit eerder bij AZ: Kees Kist (1977 en 1981), Shota Arveladze (2005), Mounir El Hamdaoui (2009) en Jozy Altidore (2012).’

BODY_Elftalvandeweek
« Terug