AZ - FC Eindhoven

vrijdag 29 september 2017 20:00

AFAS Trainingscomplex

  1 2  

Lieder (4)
Levi Garcia (7)
Jamie Jacobs (42)
Levi Garcia (59)
Matthys (61)
Lieder (82)
Kortstam (90)

Jong AZ - FC Eindhoven

Kaartverkoop Jong AZ-FC Eindhoven

Je kunt voor deze wedstrijd op de wedstrijddag onder contante betaling bij de ingang van het AFAS Trainingscomplex kaarten kopen. Er is vrije verkoop, je kunt zonder clubkaart kaarten bestellen.

Tarieven

Normaal
Toegangskaart € 5


Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

Kansen missend Jong AZ verliest van FC Eindhoven

ZAANSTAD — Jong AZ heeft vrijdagavond een nederlaag moeten slikken tegen FC Eindhoven. Op het AFAS Trainingscomplex waren er kansen te over voor de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat, maar waren de bezoekers iets efficiënter: 1-2

Kansen missend Jong AZ verliest van FC Eindhoven

Met de intentie om zich te herstellen van de zeperd bij Fortuna Sittard begon Jong AZ aan het duel, maar binnen de kortste keren keek de ploeg al tegen een achterstand aan. Na een corner kreeg Mart Lieder, de enige Noord-Hollander in de selectie van FC Eindhoven, voor de voeten en schoot hij van dichtbij raak.

Razendsnel herstel
Zo begon het duel met een domper voor de thuisploeg, maar deze wist zich razendsnel te herpakken. Vier minuten na de 0-1 was het alweer gelijk door een doelpunt van Levi Garcia. De aanvaller uit Trinidad & Tobago kwam vanaf links naar binnen verschalkte keeper Ruud Swinkels met een prachtige knal van net buiten het zestienmetergebied: 1-1.

Voorbode
De vroege goals leken een voorbode op een doelpuntrijk duel, maar dat zou het ondanks vele kansen over en weer niet worden. Zo leek Garcia de bal na een klein halfuur voor het intikken te hebben, maar schoot hij naast. En aan de overzijde raakte Thomas Horsten in de eerste helft twee keer in korte tijd de lat.

Lieder
Na rust waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg, waar Abdel Malek El Hasnaoui uitblonk en veel gevaar stichtte. Er waren flinke kansen voor onder anderen Tijjani Reijnders, Garcia, invaller Viktor Karl Einarsson en de sterk spelende Ferdy Druijf, maar als het vizier niet op scherp stond, dan was het wel Swinkels die kordaat optrad. In de slotfase kregen de Alkmaarders het deksel op de neus. Lieder maakte zijn tweede.

Landzaat: 'Meedogenlozer zijn'
“We moeten veel meedogenlozer zijn”, oordeelde Landzaat. “We creëren dotten van kansen die je gewoon moet afmaken. Wanneer je daarnaast aan de andere kant te veel ruimte weggeeft, wordt dat op dit niveau gelijk afgestraft. Bij de 1-2 moeten we bijvoorbeeld veel compacter staan en dat is dus iets om lering uit te trekken. Ook zaken als de bezetting voor het doel, het op het juiste moment positie kiezen en het kort zitten in de aanname moeten beter. Ik heb ook goede dingen gezien, maar er zijn nog genoeg onderdelen van het spel waarin we ons flink moeten verbeteren."

Ferdy Druijf kopt rakelings naast.
Ferdy Druijf kopt rakelings naast.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - FC Eindhoven 1-2 (1-1)

Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Jamie Jacobs, Ricardo van Rhijn, Justin Bakker, Joris Kramer (87. Vincent Regeling); Mees Hoedemakers, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders (66. Viktor Karl Einarsson); Abdel Malek El Hasnaoui, Ferdy Druijf, Levi Garcia (70. Kai Koreniuk).
Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Thomas Horsten, Sebastiaan De Wilde, Hervé Matthys, Jellert van Landschoot; Tibeau Swinnen (46. Kyle De Silva), Branco van den Boomen, Fries Deschilder; Tarik Kada (86. Doriano Kortstam), Mart Lieder, Elton Kabangu (79. Tibo Van de Velde).

Scoreverloop: 3. Lieder 0-1, 7. Garcia 1-1, 82. Lieder 1-2.
Gele kaarten: Jacobs, Garcia (Jong AZ), Matthys, Kortstam (FC Eindhoven).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Dieperink.
Toeschouwers: 573.

Foto's: OrangePictures

« Terug