AZ - TOP Oss

maandag 5 februari 2018 20:00

AFAS Trainingscomplex

  3 1  

Kaartverkoop Jong AZ

Je kunt op de wedstrijddag onder contante betaling kaarten kopen bij de ingang van het AFAS Trainingscomplex. Je kunt per AZ seizoenkaart of AZ Clubkaart 4 kaarten kopen.

Tarieven

Normaal
Toegangskaart € 5


Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

Jong AZ ontvangt FC Oss

ZAANSTAD — Jong AZ ontvangt maandagavond FC Oss op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad. De wedstrijd in de 23e speelronde van de Jupiler League is het eerste van twee thuisduels op rij en wordt om 20:00 uur afgetrapt.

Jong AZ ontvangt FC Oss

Half september won de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat met 0-2 in Oss (goals van Ricardo van Rhijn en Ferdy Druijf), maar de wedstrijd moest worden overgespeeld. In de herkansing werd het een onfortuinlijke avond voor de Alkmaarse beloften, die op achterstand kwamen door een eigen goal van Joerie Church en een door Fatih Kamaci benutte penalty op slag van rust. Fred Friday bracht kort na rust de spanning terug, maar bij 2-1 bleef het.

Evenredig
FC Oss staat momenteel in de middenmoot en verdeelt in 2018 tot dusverre de zeges en nederlagen evenredig. Zo won de formatie van trainer Klaas Wels van koploper NEC (3-0) en hekkensluiter Jong FC Utrecht (2-0), maar werden de uitwedstrijden bij FC Volendam (3-1) en FC Dordrecht (2-0) verloren. In dat laatste duel kreeg Dennis Janssen na een kwartier rood, maar hij is er tegen Jong AZ gewoon bij. De tuchtcommissie oordeelde namelijk dat Janssens rode kaart onterecht was. Een schorsing bleef dus uit.

Stijgende lijn
Jong AZ wacht nog op de eerste overwinning van het nieuwe kalenderjaar. Een zege voor de huidige nummer negentien van de ranglijst leek tijdens de vorige twee duels al in de maak, maar zowel tegen FC Den Bosch (1-1) als Telstar (2-1) werd een voorsprong uit handen gegeven. De ploeg krijgt nu in twee thuisduels op rij de kans weer eens een driepunter bij te schrijven. Precies een week na het treffen met FC Oss komt Fortuna Sittard naar Zaanstad.

Arbitraal kwartet
De 27-jarige Christian Mulder is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter en wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Djurre Zijlstra en Roan van Marrewijk. Robin Gansner is de vierde official.

Live
Op de wedstrijddag van Jong AZ - FC Oss zijn onder contante betaling kaarten te koop bij de ingang van het AFAS Trainingscomplex. Je kunt per AZ seizoenkaart of AZ Clubkaart 4 kaarten kopen. Niet op het sportpark in Zaanstad aanwezig? Het duel is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ.

Programma Jupiler League
Vrijdag:
FC Volendam - Fortuna Sittard 2-0
FC Emmen - NEC 1-0
FC Den Bosch - Telstar 3-2
SC Cambuur - Go Ahead Eagles 2-1
FC Eindhoven - RKC Waalwijk 3-1
De Graafschap - Jong FC Utrecht 7-0
Almere City FC - FC Dordrecht 1-2

Maandag:
Jong AZ - FC Oss
Jong Ajax - Helmond Sport
Jong PSV - MVV Maastricht

Oppermachtig Jong AZ klopt FC Oss

ZAANSTAD — Jong AZ heeft maandagavond een dik verdiende overwinning op FC Oss geboekt. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat was op het AFAS Trainingscomplex heer en meester en won met 3-1.

Oppermachtig Jong AZ klopt FC Oss

Jong AZ leek in de eerste minuten zoekende en het waren de bezoekers die controleerden. Na een minuut had FC Oss al twee schoten gelost; Istvan Bakx en Koen van der Biezen schoten allebei naast. Na een minuut of tien begon het bij Jong AZ, waar PSG-huurling Alec Georgen zijn debuut maakte, beter te lopen en ontstonden de eerste mogelijkheden. De grootste daarvan was voor Kai Koreniuk, die na een diepe pass van Tijjani Reijnders op de voeten van keeper Xavier Mous schoot.

Drie uit drie
Na een halfuur kreeg Reijnders alsnog een assist op zijn naam. Nu vond hij Ferdy Druijf, die zijn goede vorm bewees met zijn derde goal in de laatste drie duels. Direct na rust was de spits ook heel dicht bij zijn tweede van de avond, maar Mous lag in de weg. Wel was duidelijk dat de Alkmaarders het goede spel uit de eerste helft voortzetten en de 2-0 zou dan ook niet lang uitblijven. Mees Kaandorp maakte zijn eerste doelpunt in het profvoetbal na een fijne een-twee met Jamie Jacobs.

Koreniuk
Na het verdubbelen van de voorsprong weigerden de beloften op hun lauweren te rusten. Zij joegen op de 3-0, waar onder anderen Matthijs Hardijk dichtbij was. De invaller zag Mous zijn doel echter goed verkleinen, waarmee de kans goeddeels verkeken was. Twee minuten later was het wel raak. Koreniuk kwam er op topsnelheid langs over de linkerflank en deelde met een feilloze inzet de genadeklap uit. Net als Kaandorp maakte de Amerikaan zijn eerste treffer in het betaald voetbal. In een zeer vermakelijk slot scoorde alleen Oss nog. Fatih Kamaci benutte een penalty die was gegeven na een overtreding van Jacobs.

Landzaat: ‘Goede ontwikkeling’
“Gezien het spel dat wij wekelijks op de mat leggen staan wij eigenlijk te laag op de ranglijst”, zei Landzaat na de eerste zege sinds eind november. “Dat heeft te maken met dat we ons dominante spel in balbezit en bij balverlies vaak maar één helft volhouden. Vandaag was dat anders. De start was stroef, maar na een minuut of acht hielden we ons steeds beter aan de afspraken. Echte leiders die dat bewaken ontbreken op dit moment nog bij ons, maar nu gebeurde dit op eigen initiatief. Dat is een heel goede ontwikkeling.”

‘Belonen onszelf’
De oefenmeester benadrukte dat zijn ploeg een overwinning wel kon gebruiken. “We werken er hard voor en vandaag belonen we onszelf eindelijk weer eens. Dat is lekker en goed, dit had de groep nodig. We hadden wel meer moeten scoren om zo de wedstrijd nog eerder dood te maken, maar ik ben heel blij met de zege en kijk alweer uit naar de wedstrijd van volgende week tegen Fortuna Sittard. Tegen die ploeg hebben we nog wat goed te maken.”

Kai Koreniuk viert zijn eerste goal in het betaald voetbal.
Kai Koreniuk viert zijn eerste goal in het betaald voetbal.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Oss 3-1 (1-0)
Jupiler League

Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Alec Georgen (82. Kick Groot), Vincent Regeling, Joris Kramer, Owen Wijndal (63. Justin Bakker); Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Tijjani Reijnders; Mees Kaandorp (73. Matthijs Hardijk), Ferdy Druijf, Kai Koreniuk.
Opstelling FC Oss: Xavier Mous; Dennis Janssen, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Istvan Bakx (57. Ragnar Oratmangoen), Lion Kaak, Huseyin Dogan; Koen van der Biezen, Fatih Kamaci.

Scoreverloop: 30. Druijf 1-0, 54. Kaandorp 2-0, 78. Koreniuk 3-0, 87. Kamaci 3-1 (pen.).
Gele kaarten: Fleuren (FC Oss).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Mulder
Toeschouwers: 315

Foto's: Orange Pictures / Johannes Klinkenberg

« Terug