AZ - Willem II

zaterdag 15 juli 2017 13:00

AFAS Trainingscomplex

  2 1  

Jong AZ wint oefenduel met Jong Willem II

ZAANSTAD — Jong AZ heeft zaterdag haar tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding omgezet in een overwinning. Op het AFAS Trainingscomplex versloeg de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat Jong Willem II met 2-1.

Jong AZ wint oefenduel met Jong Willem II

Op eigen veld kenden de Alkmaarders een moeizame start. De leeftijdsgenoten van Willem II zetten de thuisploeg vroeg onder druk. ''Daardoor waren we even zoekende'', verklaarde Landzaat. Langzaam maar zeker kreeg AZ de touwtjes weer in handen en creëerde het een aantal goede mogelijkheden.

Overwicht
Uit één van de kansen maakte Mees Hoedemakers de 1-0. De middenvelder schoot met zijn linkerbeen een vrije trap van 20 meter afstand in de korte hoek. Het duurde vervolgens lang voordat AZ het overwicht ook in de score tot uitdrukking bracht. Abdel Malek El Hasnaoui zette zijn ploeg tien minuten voor tijd op 2-0.

Over de streep trekken
Kort daarna leek Mees Kaandorp de zege definitief over de streep te trekken, maar de aanvaller maakte hands. In de 84e minuut bepaalde Jong Willem II-speler Emre Bostanci de eindstand op 2-1.

Landzaat: 'Tactieken erin slijpen'
''Ik ben tevreden over de inzet van de jongens'', vertelde Landzaat na afloop. ''Deze wedstrijd stond in het teken van ons spel verbeteren en een van onze tactieken erin te slijpen. Het was ook een nuttige oefenwedstrijd door de manier waarop Jong Willem II tegen ons voetbalde.''

Abdelhak Nouri
Desondanks heerste er bij zowel de oefenmeester als zijn spelers ook verslagenheid. ''Dat heeft natuurlijk te maken met de situatie rond Abdelhak Nouri. Een aantal van onze jongens kende hem en zijn familie persoonlijk. Wat dat betreft was het een verdrietige en vreemde week.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Jong Willem II 2-1 (1-0)

Oefenduel

Opstelling Jong AZ: Koen Bucker; Joeri Church (30. Kick Groot), Vincent Regeling (60. Joeri Church), Joris Kramer (60. Rens van der Wacht), Danny Muhl (45. Melle Springer); Rens van der Wacht (30. Mees Hoedemakers), Viktor Karl Einarsson (60. Abdel Malek El Hasnaoui), Abdel Malek El Hasnaoui (30. Furkan Kurban); Mathijs Hardijk (55. Jonatan Ingi Jonsson), Ferdy Druijf (60. Des Kunst), Kai Koreniuk (55. Mees Kaandorp).

Scoreverloop: 44. Hoedemakers 1-0, 80. El Hasnaoui 2-0, 84. Bostanci 2-1.

Tekst: AZ Media / Isabel Konijn

« Terug