Newcastle United - AZ

zaterdag 29 juli 2017 18:30

Turnbull Ground

  4 1  

Jong AZ onderuit tegen Newcastle United

WHITBY — Jong AZ is er zaterdagavond niet in geslaagd beslag te leggen op de Whitby Town Challenge Cup. In de finale bracht Abdel Malek El Hasnaoui met een treffer vlak voor rust de spanning terug, maar de beloftenploeg van Newcastle United liep na rust uit naar een 4-1 zege.

Jong AZ onderuit tegen Newcastle United

De ploeg van trainers Martin Haar en Denny Landzaat kreeg al vroeg een tegenvaller te verwerken. In de vijfde minuut was het namelijk Ivan Toney die de score al opende. De 21-jarige spits had zijn goede vorm donderdag al aangetoond met twee goals tegen Celtic en was tegen AZ minstens zo goed op dreef. Nog voor rust had hij ook zijn tweede treffer in het net liggen: 2-0.

Weer Toney
Via Abdel Malek El Hasnaoui maakten de Alkmaarse beloften al snel de aansluitingstreffer, waardoor zij met een hoopvol gevoel gingen rusten. Ruim een kwartier voor tijd sloeg Toney echter opnieuw toe, nu door vanaf elf meter doelman Jasper Schendelaar de verkeerde hoek in te sturen. AZ zette in de slotfase nog wel aan, maar het was Newcastle dat profiteerde door er in de slotminuut 4-1 van te maken.

Whitby Town
Vrijdagavond had Jong AZ zich geplaatst voor de finale door Whitby Town te verslaan. Lees hier het verslag van die wedstrijd.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Newcastle United U23 – Jong AZ 4-1 (2-1)
Whitby Town Challenge Cup

Scoreverloop: 5. Toney 1-0, 39. Toney 2-0, 41. El Hasnaoui 2-1, 73. Toney 3-1 (pen.), 90. Newcastle 4-1.

Scheidsrechter: Jose Luis Lopez

« Terug