Udinese - AZ

zaterdag 5 augustus 2017 20:30

Dacia Arena

  1 2  

AZ naar Italië voor oefenduel met Udinese

ALKMAAR — AZ oefent zaterdagavond in Italië tegen Udinese. De vriendschappelijke wedstrijd in de Dacia Arena begint om 20:30 uur. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via Udinese. Klik hier voor meer informatie.

AZ naar Italië voor oefenduel met Udinese

Udinese is geen onbekende voor AZ. In het seizoen 2011-2012 troffen de Alkmaarders de Italianen in de achtste finales van het Europa League-toernooi. In het AFAS Stadion won AZ met 2-0 door goals van Maarten Martens en Erik Falkenburg.

Return
De return staat bij menig AZ-fan nog in het geheugen gegrift. In Stadio Friuli in Udine kreeg Nick Viergever al in de tweede minuut rood, omdat hij Antonio Floro Flores zou hebben gevloerd in het strafschopgebied. Antonio di Natale schoot de penalty vervolgens raak en verdubbelde binnen het kwartier zelfs de voorsprong.

Falkenburg
Een aanval via Brett Holman en Simon Poulsen kwam in de 31e minuut terecht bij Falkenburg, die na een kapbeweging met links in de kruising schoot: 2-1. Daardoor reikte AZ tot de kwartfinales van de Europa League. Daarin bleek Valencia uiteindelijk te sterk.

Nuytinck
De bekendste naam in de huidige selectie van Udinese is Bram Nuytinck. De oud-NEC’er kwam deze zomer over van Anderlecht. Ook staat Danilo nog onder contract bij de formatie uit Udine. De Braziliaan had een basisplaats in het heenduel in het seizoen 2011-2012 in het AFAS Stadion. De Ghanees Emmanuel Agyemang-Badu kreeg toen geen speelminuten.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het duel in de Dacia Arena verloopt via Udinese. Meer informatie over het krijgen van tickets vind je hier.

AZ wint in heet Udine

UDINE — AZ heeft zaterdagavond in Italië bewezen hittebestendig te zijn door de wedstrijd tegen Udinese te winnen met 1-2. Voor rust scoorden Marko Vejinovic en Joris van Overeem, dat bleek genoeg voor de overwinning.

AZ wint in heet Udine

AZ trof Udinese voor een vriendschappelijk duel in de Dacia Arena, waar het kwik was gestegen tot 36 graden. Beide ploegen waren in de eerste twintig mintuten niet gevaarlijk, pas na de eerste drinkpauze van de wedstrijd kwamen beiden tot meer initiatief.

Vejinovic en Van Overeem
Wout Weghorst verdiende in de 31e minuut een vrije trap net buiten het strafschopgebied, die door Marko Vejinovic werd benut. Hij schoot de bal door de muur, die daardoor licht van richting veranderde en ervoor zorgde dat keeper Simone Scuffet de bal niet meer uit zijn doel kon houden: 0-1. Vlak voor rust zet Calvin Stengs over de rechterkant een aanval op met Guus Til en dankzij kort combinatiespel kon Van Overeem het afmaken: 0-2. In de extra tijd van de schoot Cvril Thereau nog een bal hard op de paal, waarna de bal door Ouwejan werd weggewerkt.

Penalty
In de 55e minuut gaf scheidsrechter Pairetto een strafschop aan de thuisploeg. Daar kon invaller Stippe Perica van profiteren en hij schoof de bal in de linkerhoek, net buiten het bereik van Bizot: 1-2. De ploeg van Luigi Delneri was strijdlustig en voetbalde naar voren, maar steeds stond Marco Bizot de gelijkmaker voor Udinese in de weg.

Aanvallend Udinese
In de slotfase van de wedstrijd brak Udinese een aantal keer door, maar wist Ron Vlaar met het hoofd de bal van de lijn te halen. In de blessuretijd kwam de laatste grote kans van de voet van Perica, maar Bizot tikte de bal met één hand en een katachtige sprong over.

AZ TV
Na afloop van de wedstrijd tegen Udinese reageerden John van den Brom en Marco Bizot voor de camera van AZ TV. Bekijk hieronder de complete interviews.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Udinese - AZ 1-2 (0-2)
Oefenduel

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (a), Stijn Wuytens (77. Pantelis Hatzidiakos), Thomas Ouwejan (66. Teun Koopmeiners); Guus Til Marko Vejinovic (77. Jeremy Helmer),, Joris van Overeem; Calvin Stengs, Wout Weghorst (80. Fred Friday), Alireza Jahanbakhsh (62. Dabney dos Santos).
Opstelling Udinese: Simone Scuffet; Gabriele Angella (46. Bram Nuytinck), Larangeira Danilo (a), Giuseppe Pezzella; Mohamed Seko Fofana, Rodrigo Javier de Paul (78. Svante Ingelsson), Silvan Widmer, Andrija Balic (74. Kevin Lasagna); Ryder Santos Pinto Matos (46. Al Tameemi Alì Adnan), Cyril Thereau (46. Stipe Perica).

Scoreverloop: 31. Vejinovic 0-1, 45. Van Overeem 0-2, 55. Perica 1-2 (pen.).
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Pairetto
Toeschouwers: 4.042

« Terug