AZ - Willem II

vrijdag 4 augustus 2017 13:00

AFAS Trainingscomplex

  2 1  

AZ na rust langs Willem II

ZAANSTAD — AZ heeft vrijdagmiddag op het AFAS Trainingscomplex het besloten oefenduel met Willem II met 2-1 gewonnen. Door een doelpunt van Karim Coulibaly gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in. Na de thee bezorgden Jop van der Linden en Ben Rienstra AZ de zege.

AZ na rust langs Willem II

De Tilburgers, waar oud-AZ’ers Fernando Lewis en Thom Haye in de basis startten, begonnen prima aan het duel en al na tien minuten kwamen ze op voorsprong. Coulibaly werd op links diepgestuurd en haalde net binnen het strafschopgebied uit. Gino Coutinho zat er nog wel aan met zijn hand, maar kon niet voorkomen dat de 0-1 op het scorebord verscheen.

Wellenreuther
AZ kreeg in het winderige Zaanstad in het eerste bedrijf voornamelijk kansen via vrije trappen. Eerst redde Timon Wellenreuther op een schot van Iliass Bel Hassani, niet veel later dook de Duitser stijlvol een poging van Van der Linden uit de hoek.

Van der Linden
Met 57 minuten op de klok was een vrije trap van Van der Linden wel raak. De linkspoot legde van zo’n zeventien meter aan en krulde de bal uitstekend over de muur en tegen het net: 1-1.

Rienstra
Zo’n tien minuten later schoot Rienstra de gastheren op voorsprong. De middenvelder was het eindstation van een fraaie Alkmaarse uitbraak en tikte van dichtbij raak: 2-1.

Foto: @WillemII.
Foto: @WillemII.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Willem II 2-1 (0-1)

Oefenduel

Opstelling AZ: Gino Coutinho; Pantelis Hatzidiakos (46. Jamie Jacobs), Rens van Eijden, Jop van der Linden, Owen Wijndal; Jeremy Helmer (46. Teun Koopmeiners), Ben Rienstra, Mats Seuntjens; Iliass Bel Hassani, Fred Friday (46. Muamer Tankovic), Dabney dos Santos (46. Levi Garcia).
Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Darryl Lachman (86. Emre Bostanci), Jordens Peters, Konstantinos Tsmikas; Pedro Chirivella, Thom Haye, Freek Heerkens; Karim Coulibaly, Ismael Azzaoui, (70. Daniel Crowly) Jordy Croux (55. Andreais Calcan).

Scoreverloop: 10. Coulibaly 0-1, 57. Van der Linden 1-1, 67. Rienstra 2-1.
Gele kaarten: Chirivella (Willem II)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Stan Teuben

« Terug