AZ - Go Ahead Eagles

zaterdag 28 oktober 2017 10:30

  5 1  

AZ Onder 13 overvleugelt Eagles

ZAANSTAD — AZ Onder 13 heeft zaterdag een probleemloze zege op Go Ahead Eagles geboekt. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom had na achttien minuten al een 3-0 voorsprong te pakken. Dat bleek een meer dan solide basis voor een comfortabele overwinning.

AZ Onder 13 overvleugelt Eagles

De Alkmaarders kregen in de beginfase al een paar goede kansen en vonden uiteindelijk met een afstandsschot de voorsprong. Speler van de Maand Kees Smit zag ruimte tussen Go Ahead-keeper Tim Spijkerman en diens doel, en plaatste de bal precies in die leegte: 1-0.

Gijselhart
Door twee doelpunten van Teun Gijselhart liep de thuisploeg vervolgens uit naar 3-0. Eerste scoorde hij in de rebound nadat een schot van Ezra Punselie was gekeerd. Even later kwam Pepe Boussetta op snelheid door over de rechterflank, sneed hij naar binnen en legde hij terug op Gijselhart, die zijn tweede van de middag maakte.

Dromen
Op slag van rust deed de ploeg uit Deventer iets terug, toen Punselie een overtreding maakte in het eigen strafschopgebied. De penalty van Bruno van den Dungen was onhoudbaar voor AZ-goalie Tristan Kuijsten: 3-1. Zo mochten de Eagles even dromen van een comeback, maar aan die illusies maakte Jayden Addai drie minuten na rust een einde met de 4-1. Hij bracht ook de eindstand op het scorebord.

Peetoom: 'Genoten van ons middenveld'
"Ik heb genoten van ons middenveld, dat vooral voor rust heel dynamisch speelde", zei Peetoom na afloop. "Daar kwamen veel kansen uit voort. Als we iets scherper zijn maken we nog meer goals, dat is het enige kritiekpuntje. Na rust was ons spel iets minder goed, al was dat ook de verdienste van Go Ahead Eagles. Zij lieten zich ondanks een ruime achterstand niet zomaar naar de slachtbank leiden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 – Go Ahead Eagles 5-1 (3-1)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Xaviëro Inge (43. James Bartele) Joeri Oud, Diede van Schouwenburg, Ilias Splinter (48. Tom Carbaat); Kees Smit (48. Rayyan Koubini), Teun Gijselhart, Ezra Punselie; Giuseppe Boussetta, Adam Ait Ali Oulhaj (31. Rio Robbemond), Jayden Addai (48. Sem Ooteman).

Scoreverloop: 9. Smit 1-0, 12. Gijselhart 2-0, 18. Gijselhart 3-0, 30. Van den Dungen 3-1 (pen.), 33. Addai 4-1, 45. Addai 5-1.

« Terug