AZ - Vitesse

zaterdag 2 december 2017 10:30

  3 0  

AZ Onder 13 in tweede helft langs Vitesse

ZAANSTAD — AZ Onder 13 heeft zaterdag een 3-0 overwinning op Vitesse geboekt. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom had vooral in het eerste bedrijf moeite met de Arnhemmers, maar schakelde na rust een tandje bij en trok de zege uiteindelijk overtuigend naar zich toe.

AZ Onder 13 in tweede helft langs Vitesse

Met Vitesse trof koploper AZ Onder 13 de nummer vier van de ranglijst. Die goede rangschikking liet zich vooral in de eerste helft eenvoudig verklaren, want de ploeg van trainer Tim Cornelisse wist de Alkmaarse defensie door goed vroeg druk zetten meermaals in de problemen te brengen. Het zorgde ervoor dat Vitesse een aantal kansjes kreeg en dat AZ er niet in slaagde verzorgd voetbal op de mat te leggen.

Mistig
In de laatste minuten voor rust waren er wel een aantal flinke kansen op het mistige AFAS Trainingscomplex. Zo schoot Giuseppe Boussetta na breed leggen van Teun Gijselhart via de handen van Vitesse-keeper Max Snell in het zijnet en was Adam Ait Ali Oulhaj een minuut later dichtbij de 1-0. Die zou echter pas een kwartier na rust vallen.

Koelbloedig
AZ was goed uit de startblokken gekomen in het tweede bedrijf en kreeg al kansen via onder anderen Gijselhart en Kees Smit, alvorens het in de 45e minuut raak was. Jayden Addai zette laag voor en zag Gijselhart koelbloedig afronden. De thuisploeg ging daarna op zoek naar meer en liep in de laatste tien minuten uit naar 3-0. Beide goals werden gemaakt door centrale verdediger Joeri Oud. Vooral zijn tweede doelpunt was mooi. De aanvoerder soleerde door de Arnhemse defensie en schoot via de handen van Snell binnen.

Peetoom: ‘Vitesse bij lurven gepakt’
“In de eerste helft waren wij niet vaardig genoeg en voldoende in beweging om het Vitesse echt lastig te maken”, zag Peetoom. “Na rust ging dat gelukkig veel beter. We pakten Vitesse bij de lurven door met zijn allen op jacht naar de goal te gaan. Het was gewoon wachten op de 1-0 en die viel uiteindelijk ook. In de tweede helft heb ik best wel genoten van een AZ dat speelde zoals we dat hier graag zien.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 – Vitesse Onder 13 3-0 (0-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud, Diede van Schouwenburg, Ilias Splinter (48. Tom Carbaat); Ezra Punselie, Teun Gijselhart, Kees Smit (58. Rayyan Koubini); Giuseppe Boussetta (31. Rio Robbemond), Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai (58. James Bartele).

Scoreverloop: 45. Gijselhart 1-0, 53. Oud 2-0, 56. Oud 3-0.

« Terug