Ajax - AZ

zaterdag 12 mei 2018 12:00

  2 0  

AZ Onder 13 verliest ongeslagen status

AMSTERDAM — AZ Onder 13 heeft zaterdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom was tot dusverre ongeslagen maar kwam er op bezoek bij Ajax niet aan te pas. De Alkmaarders verloren met 2-0.

AZ Onder 13 verliest ongeslagen status

De bezoekers troffen met Ajax een tegenstander die zich goed op hen had ingesteld. AZ had moeite om het spel te verplaatsen, waardoor de ploeg nauwelijks voor gevaar zorgde. De Amsterdammers deden het op hun beurt beter en kregen in de eerste helft al meerdere kansen om de score te openen. Echter hadden zij het vizier toen nog niet op scherp staan.

Lange bal
Kort na de onderbreking kwam de Amsterdamse voorsprong alsnog. De AZ-defensie verkeek zich op een lange bal van achteruit, waarna Don-Angelo Konadu vanaf de rand van het strafschopgebied Tristan Kuijsten verschalkte. De Alkmaarders gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar beten zich telkens stuk op de achterhoede van de tegenstander. Dit was in de 52e minuut zelfs de aanleiding voor de tweede treffer van de thuisploeg. AZ leed balverlies, waarna Julian Rijkhoff in de counter de score verdubbelde.

Peetoom: ‘Lering uit trekken’
“We kunnen niet anders zeggen dan dat Ajax terecht heeft gewonnen”, vond Peetoom. “Wij hadden moeite om kansen te creëren en dat was de verdiensten van Ajax. Hier moeten we lering uit trekken voor andere grote wedstrijden, zodat we dit in bijvoorbeeld de bekerfinale tegen sc Heerenveen en de strijd om de landstitel tegen Feyenoord kunnen voorkomen. Het is alleen jammer dat we nu onze ongeslagen status kwijt zijn.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 13 – AZ Onder 13 2-0 (0-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud, Diede van Schouwenburg, Ilias Splinter (45. Rayyan Koubini); Teun Gijselhart, Rio Robbemond (38. Tom Carbaat), Ezra Punselie; Giuseppe Boussetta, Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai.

Scoreverloop: 33. Konadu 1-0, 52. Rijkhoff 2-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Terug