FC Emmen - AZ

zaterdag 21 april 2018 10:30

  1 4  

Peetoom: ‘Kroon op het werk zetten’

ZAANSTAD — AZ Onder 13 heeft zaterdag aan een punt genoeg om kampioen te worden. Trainer Jeroen Peetoom heeft zin in het duel bij FC Emmen, maar benadrukt dat de missie van zijn ploeg er bij succes in het oosten van het land nog lang niet op zit.

Peetoom: ‘Kroon op het werk zetten’

Na een lang seizoen waarin letterlijk alle officiële duels werden gewonnen, kan AZ Onder 13 zichzelf zaterdag voor het eerst belonen. Maar als de ploeg op Sportpark Meerdijk in Emmen erin slaagt de titel te pakken, betekent dat niet dat het seizoen erop zit. “Als wij morgen kampioen worden, dan is dat echt heel mooi en dan gaan we dat zeker met elkaar vieren. Maar ons voornaamste doel is om tegen iedereen de beste te zijn.”

Landstitel
En het bewijs daarvoor is nog niet geleverd met het winnen van de eerste 1e Divisie A, waarin onder meer Ajax, FC Utrecht, Vitesse en Heerenveen op een grote achterstand zijn gezet. “Pakken we de titel, dan wacht in ieder geval nog Feyenoord. Zij staan bovenaan in de zuidelijke competitie en daarmee spelen we dan in een onderling duel om de landstitel. Daarnaast willen we ook de beker en het internationale toernooi van Bassevelde winnen.”

Geen gemakzucht
In het streven elke tegenstander de wil op te leggen, ziet Peetoom dat zijn ploeg zich met de juiste mindset ontwikkelt. “Er wordt hard getraind en de spelers accepteren niets van elkaar. En ondanks dat we letterlijk ieder competitie- en bekerduel winnen, merk ik niets van gemakzucht. Door elke dag met veel inzet te werken aan verbeterpunten en met een hoge intensiteit te trainen, heeft deze ploeg dit seizoen een goed niveau bereikt.”

Trainingsuren
De oefenmeester heeft zijn spelers onder meer stappen zien maken in het samenwerken. “En ook in het inschatten van je eigen kwaliteiten en tekortkomingen en die van je teamgenoten. Op het gebied van spelbegrip en technische vaardigheden zijn we eveneens gegroeid. Daar stoppen we heel veel trainingsuren in en dat betaalt zich uit.”

Inherent
Tijd om op de lauweren te rusten is het echter nog allerminst, want uiteraard zijn alle genoemde onderdelen van het spel nog steeds voor verbetering vatbaar. “Het leren spelen op groot veld, het herkennen van kansen door ruimtes die de tegenstander laat vallen en het maken van keuzes zijn enkele onderdelen die voor verbetering vatbaar zijn. Dat is ook inherent aan deze leeftijdscategorie, maar dat maakt het nog niet minder noodzakelijk om daar hard aan te werken.”

Kroon
“Onze jongens zitten pas in hun tweede jaar bij AZ en hebben dus nog niet heel veel prijzen gewonnen”, sluit Peetoom af. “De focus ligt bij ons altijd op ontwikkeling. Maar dat wij daarin nog zat te doen hebben, neemt niet weg dat wij morgen in Emmen een eerste kroon op het werk kunnen zetten. En als dat lukt, dan gaan we daar zeker met elkaar van genieten.”

Perfecte score: AZ Onder 13 pakte in 22 competitieduels maar liefst 66 punten.
Perfecte score: AZ Onder 13 pakte in 22 competitieduels maar liefst 66 punten.

Programma AZ Jeugd
De kampioenswedstrijd van AZ Onder 13 wordt zaterdag om 10:30 uur afgetrapt in Emmen. Ook op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad staan enkele mooie affiches op de agenda voor de AZ Jeugd. Zo neemt nummer twee AZ Onder 16 het om 13:00 uur tegen koploper Ajax, dat slechts één punt meer heeft. Klik hier voor het volledige programma.

Veerkrachtig AZ Onder 13 pakt titel

EMMEN — AZ Onder 13 is zaterdag kampioen geworden. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom kwam nerveus uit de startblokken, maar herstelde zich goed en won bij FC Emmen met 1-4. Zo mogen de Alkmaarders zich drie speelrondes voor het einde al de beste van de competitie noemen.

Veerkrachtig AZ Onder 13 pakt titel

AZ Onder 13 reisde vol vertrouwen af naar Emmen, maar de spelers waren hun zenuwen in de eerste helft niet de baas. Het gevolg hiervan was dat de koploper na drie minuten al op achterstand werd gezet en zelf nauwelijks iets klaarspeelde.

Zenuwachtig
Peetoom moest dan ook ingrijpen tijdens de onderbreking. “Het is heel stoer om te zeggen dat je niet zenuwachtig bent. Maar als je er dan alsnog last van hebt, benadeel je hiermee het hele team . De spelers moeten zoiets van tevoren aangeven, zodat we er iets aan kunnen doen. Met oog op de kwartfinale van de beker en de finalewedstrijd om het landskampioenschap moet de ploeg hier echt beter mee omgaan.”

Ander gezicht
De confronterende woorden van Peetoom sorteerden vrijwel direct effect, want AZ liet in de tweede helft een heel ander gezicht zien. De Emmenaren werden vastgezet op de eigen helft en kwamen er totaal niet meer aan te pas. Dit leverde de bezoekers na 41 minuten via Giuseppe Boussetta de gelijkmaker op, waarna Adam Ait Ali Oulhaj de bezoekers even later zelfs op voorsprong zette.

Ontlading
De ontlading was na de 1-2 logischerwijs enorm, maar AZ maakte geen pas op de plaats. Tien minuten later liet Boussetta op aangeven van Tom Carbaat het net opnieuw bollen, waarna Rio Robbemond in de slotfase de eindstand zelfs op 1-4 bepaalde.

Peetoom: ‘Zetten dit seizoen enorme stappen’
Het behaalde kampioenschap is een passende beloning voor de ontwikkeling die de ploeg dit seizoen doormaakt. “We zetten enorme stappen op het gebied van samenwerken en laten het hele seizoen al een goede manier van werken zien. De jongens zijn elke dag met hun sport bezig geweest, gingen iedere training vol gas en zijn altijd kritisch op elkaar gebleven. Door deze goede mindset zijn de andere dingen automatisch ook in de lift gegaan. Ze zijn technisch vaardiger geworden en hebben een beter inzicht ontwikkeld.”

Nat pak
“We hadden het vandaag in de eerste helft beter moeten doen”, vervolgde Peetoom. “Maar ergens is het ook wel leuk dat het een spannende kampioenswedstrijd is geworden. De ontlading was bij onze doelpunten enorm en ik ben na afloop niet aan een nat pak ontkomen. Gelukkig had ik droge kleren meegenomen, dus ik was erop voorbereid.”

 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • BODYemmaz(1).jpg
 • BODYemmaz(2).jpg
 • BODYemmaz(3).jpg
 • BODYemmaz(4).jpg
 • BODYemmaz(5).jpg
 • BODYemmaz(6).jpg
 • BODYemmaz(7).jpg
 • BODYemmaz(8).jpg
 • BODYemmaz(9).jpg
 • BODYemmaz(91).jpg
 • BODYemmaz(10).jpg
 • BODYemmaz(11).jpg
 • BODYemmaz(12).jpg
 • BODYemmaz(13).jpg
 • BODYemmaz(14).jpg
 • BODYemmaz(15).jpg
 • BODYemmaz(16).jpg
 • BODYemmaz(17).jpg
 • BODYemmaz(18).jpg
 • BODYemmaz(20).jpg

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Emmen Onder 13 – AZ Onder 13 1-4 (1-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten (31. Julian Beun); Ilias Splinter, Joeri Oud (31. Mathijs Menu), Diede van Schouwenburg, Tom Carbaat; Teun Gijselhart (55. Robbemond), Rayyan Koubini (31. Jayden Addai), Kees Smit; Giuseppe Boussetta, Adam Ait Ali Oulhaj, Rio Robbemond (31. Ezra Punselie).

Scoreverloop: 3. Emmen 1-0, 41. Boussetta 1-1, 43. Ait Ali Oulhaj 1-2, 53. Boussetta 1-3, 59. Robbemond 1-4.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Terug