Vitesse - AZ

zaterdag 3 maart 2018 12:00

  0 2  

Sterke helft brengt AZ Onder 13 zege

ARNHEM — AZ Onder 13 heeft zaterdag drie punten meegenomen uit Arnhem. De ploeg van Jeroen Peetoom had tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse aan een sterke eerste helft genoeg. Op Papendal werd met 0-2 gewonnen.

Sterke helft brengt AZ Onder 13 zege

De Alkmaarders speelden zich in de eerste helft goed onder de druk van de Arnhemmers uit en kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. Na een combinatie tussen Teun Gijselhart en Kees Smit kreeg spits Adam Ait Ali Oulhaj de gelegenheid om het duel open te breken: 0-1.

In stelling
Ait Ali Oulhaj was iets meer dan tien minuten later opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. De aanvalsleider werd door Gijselhart in stelling gebracht, waarna hij met zijn 37e doelpunt van het seizoen de marge verdubbelde in het voordeel van AZ.

Slordig
Na de onderbreking voerde Vitesse de druk op, maar kwam de thuisploeg niet verder dan een schot naast het doel van keeper Tristan Kuijsten. AZ was op zijn beurt echter slordig met eindpasses, waardoor de Alkmaarders de score niet verder konden uitbreiden.

Peetoom: ‘Speelden kansen niet goed uit’
“In de eerste helft hebben we Vitesse stuk gespeeld”, zag Peetoom. “We verplaatsten het spel goed en kwam zo onder de druk uit. In de tweede helft speelden we onze kansen echter niet goed uit. In de eerste fase ging het erg goed, maar de eindpassing was steeds verkeerd. We gaven de bal te veel op de man, in plaats van in de ruimte. Desondanks was het een goede wedstrijd van ons, maar er zijn dingen waar we nog aan moeten werken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 13 – AZ Onder 13 0-2 (0-2)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Xaviero Inge (40. Mathijs Menu), Joeri Oud, Diede van Schouwenburg, Tom Carbaat; Teun Gijselhart (54. Sem Ooteman), Ilias Splinter (40. Rayyan Koubini), Kees Smit; James Bartele (46. Rio Robbemond), Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai (30. Giuseppe Boussetta).

Scoreverloop: 15. Ali Ait Oulhaj 0-1, 26. Ali Ait Oulhaj 0-2.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Terug