AZ - FC Twente

woensdag 28 februari 2018 18:30

AFAS Stadion

  4 0  

Guus Til (24)
Assaidi (30)
Wout Weghorst (64)
Oussama Idrissi (68)
Oussama Idrissi (73)

Halve finale KNVB Beker AZ - FC Twente

AZ houdt ook dit seizoen de naam van Cupfighter hoog. Voor de zesde keer in de afgelopen zeven jaar is de halve finale behaald. Op woensdag 28 februari wil de ploeg van John van den Brom zich ten koste van FC Twente plaatsen voor de finale. Ben jij er ook bij in het AFAS Stadion?

Om zoveel mogelijk fans bij dit duel aanwezig te laten zijn, biedt AZ de seizoenkaarthouders het eerste aankooprecht én op een later moment de eerste mogelijkheid om een extra kaart voor dezelfde tribune bij te kopen. De overige kaarten gaan op vrijdag 16 februari (10:00 uur) in de verkoop voor de clubkaarthouders van AZ.

Planning kaartverkoop AZ-FC Twente

Datum Doelgroep Aankooprecht
6 tm 13 februari Seizoenkaarthouders Opwaarderen seizoenkaart
vanaf 15 februari 10.00 uur Seizoenkaarthouders
die opwaarderen
Twee wedstrijdkaarten per
seizoenkaart op dezelfde tribune
vanaf 15 februari 10.00 uur Seizoenkaarthouders
die niet opwaarderen
Twee wedstrijdkaarten per seizoenkaart
op eigen tribune
van 16 februari 10.00 uur Clubkaarthouders Eén wedstrijdkaart per clubkaart
(kaart = strikt persoonlijk)


Speciaal tarief seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders ontvangen €5 korting. Een wedstrijdkaart is daarmee al verkrijgbaar vanaf €15 voor volwassenen en €10 voor jeugd t/m 18 jaar.Extra aankooprecht voor seizoenkaarthouders die opwaarderen
Vanaf 15 februari 10:00 uur kunnen seizoenkaarthouders die hun eigen seizoenkaart hebben opgewaardeerd maximaal twee extra wedstrijdkaarten op de eigen tribune bijkopen tegen hetzelfde aantrekkelijke tarief.

Wil je als opgewaardeerde seizoenkaarthouder meer extra kaarten bestellen? Gebruik dan het aankooprecht van een mede seizoen- of clubkaarthouder. Bij een extra bestelling is het alleen mogelijk om op jouw eigen tribune kaarten te bestellen.

De introducé's kunnen alleen in het gezelschap van de seizoenkaarthouder het stadion betreden via de ingang die de seizoenkaarthouder normaliter ook gebruikt. Ter controle staat de naam van de seizoenkaarthouder op de kaart van de introducé's geprint.

Seizoenkaarthouders die niet opwaarderen
Ben je een seizoenkaarthouder maar heb je jouw seizoenkaart niet opgewaardeerd? Dan kun je vanaf 15 februari 10:00 uur maximaal twee wedstrijdkaarten op jouw eigen tribune aanschaffen. Bij het betreden van het AFAS Stadion wordt de naam op de wedstrijdkaart(en) en de seizoenkaart gecontroleerd. Indien de namen niet overeenkomen, wordt er geen toegang verleend.

Tarieven Seizoenkaarthouders

Vakken Tarief Seizoenkaarthouder Tarief jeugd t/m 18 seizoenkaarthouder
A, G, H, J, M, N, T, U, V, W, X1, X2, X3, Y, Z € 15 € 10
B1, F2 € 15 € 15
O, S, P, Q, R € 17,50 € 12,50
B2, F1 € 17,50 € 17,,50
C, D, E € 20 € 20
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 7,50 € 7,50


Kaartverkoop clubkaarthouders
De kaartverkoop voor clubkaarthouders start op 16 februari 10:00 uur. Per clubkaart kun je één wedstrijdkaart aanschaffen. Wil je meerdere kaarten bestellen? Gebruik dan het aankooprecht van een mede clubkaarthouder. Het is niet mogelijk om als clubkaarthouder een extra kaart met een seizoenkaart te bestellen. De wedstrijdkaarten blijven strikt persoonlijk en zijn niet overdraagbaar aan derden.

Bij het betreden van het AFAS Stadion wordt bij clubkaarthouders de naam en geboortedatum gecontroleerd aan de hand van het ID-bewijs. Indien de namen niet overeenkomen, wordt er geen toegang verleend.

Normale Tarieven

Vakken Tarief normaal alle anderen Tarief jeugd t/m 18 alle anderen
A, G, H, J, M, N, T, U, V, W, X1, X2, X3, Y, Z € 20 € 15
B1, F2 € 20 € 20
O, S, P, Q, R € 22,50 € 17,50
B2, F1 € 22,50 € 22,50
C, D, E € 25 € 25
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 12,50 € 12,50

Voorrang eventuele bekerfinale
Omdat AZ de steun van haar supporters in deze belangrijke halve finale zeer waardeert, scoren seizoen- en clubkaarthouders die een ticket kopen voor de halve finale voorrang op de kaartverkoop voor een eventuele bekerfinale van AZ. Bekijk hier de voorrangsregeling bij plaatsing van AZ voor de Bekerfinale.

Veiligheid
De regelgeving rondom kaartverkoop wordt gehanteerd om zoveel mogelijk en uitsluitend AZ-fans de mogelijkheid te bieden om kaarten voor dit duel aan te schaffen. Fans van FC Twente kunnen uitsluitend kaarten bemachtigen via de officiële kanalen van FC Twente.

Geen kaartverkoop op de wedstrijddag
Op de wedstrijddag worden er online en aan de balie in het AZ Fancentrum geen kaarten verkocht, dus bestel uiterlijk 27 februari jouw toegangsbewijs.

Stazone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (€ 5,-) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

‘Nemen bekertoernooi heel serieus’

ALKMAAR — Voorafgaand aan de middagtraining sprak John van den Brom dinsdag met de pers. In Grand Café Van Gaal gaf hij aan hoe het met zijn blessuregevallen gaat en wat hij van het koude bekerduel met FC Twente verwacht.

‘Nemen bekertoernooi heel serieus’

De temperatuur daalt ook woensdag aardig onder het vriespunt. “Vroeger speelden we gewoon op harde velden”, zei Van den Brom. “Dan hadden we daar speciale schoenen voor aan. Toen hoorde je nooit iemand praten over gevoelstemperatuur. Wij willen in ieder geval heel graag spelen woensdag, daar zijn we helemaal op ingesteld.”

Fit
Van den Brom: “Buiten de langdurige blessuregevallen om, is iedereen fit bij ons. We kunnen dus gewoon in de vertrouwde opstelling spelen. Ik ben benieuwd wat Gertjan Verbeek voor een opstelling uit de hoge hoed tovert. Spelen ze met drie, vier of vijf verdedigers?”

Blessures
Calvin Stengs (knie) en Marko Vejinovic (knie) maakten maandag hun eerste stappen op het trainingsveld. “Dat is echt een moment waar je naar uitkijkt als speler. Ze hebben er lang naar toegeleefd. Verder zijn ook Myron Boadu (knie) en Jeremy Helmer (hamstrings) individueel aan het herstellen.”

Honger
Naast de plek in de halve finale van de KNVB Beker staat AZ in de Eredivisie stevig in de top-3. Van den Brom: “De honger naar succes is al het hele seizoen aanwezig en zichtbaar bij ons. Die honger is alleen maar te stillen door aan het eind van de rit iets tastbaars over te houden.”

Bekertoernooi
AZ mag zich met een zesde halve finale in de afgelopen zeven seizoenen een echte cupfighter noemen. “Wij nemen het bekertoernooi heel serieus omdat we weten waartoe het kan leiden. Na de training gaan we straks naar een hotel, dat bevalt ons heel goed als voorbereiding. Zo maken we er ook iets speciaals van”, aldus Van den Brom.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV dinsdag maakte.

Live
AZ - FC Twente begint woensdag om 18:30 uur. Dit bekerduel is live te volgen via Veronica, de AZ Twitter en AZ Radio. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

AZ naar finale KNVB Beker

ALKMAAR — Een ontketend AZ heeft zich woensdagavond in een koud AFAS Stadion geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. In Alkmaar werd FC Twente met 4-0 verslagen door doelpunten van Guus Til, Wout Weghorst en Oussama Idrissi (2x).

AZ naar finale KNVB Beker

Alireza Jahanbakhsh werd voorafgaand aan het duel met de Tukkers gehuldigd. De Iraniër speelde tegen Sparta zijn 100e officiële wedstrijd voor AZ. Ook werd er afscheid genomen van Derrick Luckassen, die afgelopen zomer naar PSV vertrok.

Til 1-0
Na een openingsfase met een paar speldenprikjes, was het Til die na 24 minuten de score opende. Jonas Svensson kwam het strafschopgebied in en legde terug op vrijstaande middenvelder. Op de rand van de zestien schoof Til de bal achter Joël Drommel: 1-0.

Rust
Via pogingen van Jahanbakhsh (redding Drommel), Weghorst (naast) en Fredrik Midtsjø (zijnet) probeerden de Alkmaarders de score uit te breiden, terwijl Marco Bizot moest redden op een schot van Oussama Assaidi. Uiteindelijk bleek de treffer van Til de enige in de eerste helft.

Weghorst
Ook na de thee viel AZ veelvuldig aan. In de 64e minuut viel dan ook de terecht 2-0. Uitblinker Idrissi speelde Danny Holla uit, gaf met links voor en vond de instormende Weghorst. De spits kopte al vallend de bal door de benen van Drommel en noteerde alweer zijn negende bekertreffer van he seizoen.

Idrissi 3-0
Vier minuten later was het de beurt aan Idrissi zelf. Midtsjø werd diep gestuurd aan de rechterkant en met een puntgave voorzet bereikte hij de linksbuiten. Die had op zijn beurt geen enkele moeite had om de 3-0 tegen het net te schieten.

Eindstand
Niet veel later bepaalde Idrissi de eindstand op 4-0. De jarige Teun Koopmeiners stuurde Weghorst diep met een lange bal. De spits troefde Peet Bijen af en legde af op Idrissi. De rechtspoot bleef vervolgens koel en schoot de bal onder de Twente-doelman door tegen de touwen.

Finale
Door de zege staat AZ voor de zevende keer in haar historie in de finale van de KNVB Beker. In die eindstrijd (22 april) nemen de Alkmaarders het op tegen Feyenoord.

Til maakte de 1-0.
Til maakte de 1-0.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - FC Twente 4-0 (1-0)

Halve finale TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (77. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til (75. Joris van Overeem), Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (71. Mats Seuntjens), Wout Weghorst, Oussama Idrissi.
Opstelling FC Twente: Joël Drommel; Jeroen van der Lely, Thomas Lam, Stefan Thesker (35. Richard Jensen), Peet Bijen, Cristian Cuevas (46. Michaël Maria); Adam Maher, Danny Holla, Haris Vuckic, Frederik Jensen; Oussama Assaidi (67. Tom Boere).

Scoreverloop: 24. Til 1-0, 64. Weghorst 2-0, 68. Idrissi 3-0, 73. Idrissi 4-0.
Gele kaarten: Assaidi (FC Twente).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 13.388
Balans Schoonmaak Man of the Match: Oussama Idrissi

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

AZ - FC Twente in beeld (KNVB Beker)

ALKMAAR — AZ plaatste zich woensdagavond ten koste van FC Twente (4-0) voor de finale van de TOTO KNVB Beker. AZ Media was aanwezig in het winterse AFAS Stadion en legde de halve finale-wedstrijd vast in een fotoverslag.

AZ - FC Twente in beeld (KNVB Beker)

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

 • EvdP-AZ-0655.jpg
 • EvdP-AZ-0656.jpg
 • EvdP-AZ-0657.jpg
 • EvdP-AZ-0658.jpg
 • EvdP-AZ-0659.jpg
 • EvdP-AZ-0660.jpg
 • EvdP-AZ-0661.jpg
 • EvdP-AZ-0662.jpg
 • EvdP-AZ-0663.jpg
 • EvdP-AZ-0664.jpg
 • EvdP-AZ-0665.jpg
 • EvdP-AZ-0666.jpg
 • EvdP-AZ-0667.jpg
 • EvdP-AZ-0668.jpg
 • EvdP-AZ-0669.jpg
 • EvdP-AZ-0670.jpg
 • EvdP-AZ-0671.jpg
 • EvdP-AZ-0672.jpg
 • EvdP-AZ-0673.jpg
 • EvdP-AZ-0674.jpg
 • EvdP-AZ-0675.jpg
 • EvdP-AZ-0676.jpg
 • EvdP-AZ-0677.jpg
 • EvdP-AZ-0678.jpg
 • EvdP-AZ-0679.jpg
 • EvdP-AZ-0680.jpg
 • EvdP-AZ-0681.jpg
 • EvdP-AZ-0682.jpg
 • EvdP-AZ-0683.jpg
 • EvdP-AZ-0684.jpg
 • EvdP-AZ-0685.jpg
 • EvdP-AZ-0686.jpg
 • EvdP-AZ-0687.jpg
 • EvdP-AZ-0688.jpg
 • EvdP-AZ-0689.jpg
 • EvdP-AZ-0690.jpg
 • EvdP-AZ-0691.jpg
 • EvdP-AZ-0692.jpg
 • EvdP-AZ-0693.jpg
 • EvdP-AZ-0694.jpg
 • EvdP-AZ-0695.jpg
 • EvdP-AZ-0696.jpg
 • EvdP-AZ-0697.jpg
 • EvdP-AZ-0698.jpg
 • EvdP-AZ-0699.jpg
 • EvdP-AZ-0700.jpg
 • EvdP-AZ-0701.jpg
 • EvdP-AZ-0702.jpg
 • EvdP-AZ-0703.jpg
 • EvdP-AZ-0704.jpg
 • EvdP-AZ-0705.jpg
 • EvdP-AZ-0706.jpg
 • EvdP-AZ-0707.jpg
 • EvdP-AZ-0708.jpg
 • EvdP-AZ-0709.jpg
 • EvdP-AZ-0710.jpg
 • EvdP-AZ-0711.jpg
 • EvdP-AZ-0712.jpg
 • EvdP-AZ-0713.jpg
 • EvdP-AZ-0714.jpg
 • EvdP-AZ-0715.jpg
 • EvdP-AZ-0716.jpg
 • EvdP-AZ-0717.jpg
 • EvdP-AZ-0718.jpg
 • EvdP-AZ-0719.jpg
 • EvdP-AZ-0720.jpg
 • EvdP-AZ-0721.jpg
 • EvdP-AZ-0722.jpg
 • EvdP-AZ-0723.jpg
 • EvdP-AZ-0724.jpg
 • EvdP-AZ-0725.jpg
 • EvdP-AZ-0726.jpg
 • EvdP-AZ-0727.jpg
 • EvdP-AZ-0728.jpg
 • EvdP-AZ-0729.jpg
 • EvdP-AZ-0730.jpg
 • EvdP-AZ-0731.jpg
 • EvdP-AZ-0732.jpg
 • EvdP-AZ-0733.jpg
 • EvdP-AZ-0734.jpg
 • EvdP-AZ-0735.jpg
 • EvdP-AZ-0736.jpg

AZ in de media (AZ - FC Twente)

ALKMAAR — In winterse omstandigheden plaatste AZ zich woensdagavond ten koste van FC Twente voor de finale van de TOTO KNVB Beker. 'AZ liet de gevoelstemperatuur van zijn voetbal oplopen tot aangename warmte', schrijft de Volkskrant. Wat stond er nog meer in de pers? Een overzicht.

AZ in de media (AZ - FC Twente)

Het ANP opent met: ‘In eigen stadion en bij lage temperaturen had de formatie van coach John van den Brom weinig moeite met FC Twente, dat alleen in de openingsfase goed partij kon bieden.’

‘Terwijl de bijna volle maan goedkeurend toekeek in de ijzige winterkou', begint de Volkskrant. 'Liet AZ de gevoelstemperatuur van zijn voetbal oplopen tot aangename warmte.’

FOX Sports: 'De openingstreffer viel na 24 minuten. Til schoot beheerst in, na voorbereidend werk van Jonas Svensson.'

'Na ruim een uur leverde Oussama Idrissi een fraaie voorzet, waarna Weghorst overtuigend binnen knikte: 2-0. Het was alweer de negende treffer van de spits in het bekertoernooi',schrijft VI.nl.

Het ANP merkt op: 'Kort later zorgde Idrissi voor 3-0, na voorbereidend werk van Jahanbakhsh en Fredrik Midtsjø. Het vierde doelpunt kwam ook op naam van Idrissi, nu op aangeven van Weghorst.

'In Alkmaar was het op een gegeven moment min acht graden, terwijl de gevoelstemperatuur naar minus achttien daalde. ‘We springen met zijn allen voor AZ’, zong een fanatieke schare achter het doel‘, noteert de Volkskrant.

Het AD besluit: ‘De misschien wel best voetballende ploeg van het land staat voor de tweede keer achter elkaar in de bekerfinale.’

« Terug