Almere City FC - AZ

dinsdag 24 april 2018 17:30

  0 4  

Bekersucces AZ Onder 13 in Almere

ALMERE — AZ Onder 13 heeft dinsdag in de kwartfinales van het bekertoernooi met 0-4 gewonnen bij Almere City. De ploeg die zaterdag nog kampioen werd zorgde met overtuigend voetbal voor veel enthousiasme bij trainer Jeroen Peetoom: "Spelers stonden met de juiste mindset op het veld."

Bekersucces AZ Onder 13 in Almere

In het Yanmar Stadion werd de ban na acht minuten gebroken door Ezra Punselie. De middenvelder opende de score na voorbereidend werk van Rio Robbemond en Teun Gijselhart. Robbemond was kort voor rust ook betrokken bij de tweede goal in het bekerduel. Nu was hij de aangever bij de 0-2 van Giuseppe Boussetta.

Op rozen
De Alkmaarders zaten halverwege dus op rozen en maakten het zichzelf kort na rust nog makkelijker door de 0-3 aan te laten tekenen. De pas net ingevallen Jayden Addai maakte de goal. Het slotakkoord was voor Adam Ait Ali Oulhaj, die een penalty benutte. Zo gaat AZ Onder 13 met een ruime zege door naar de halve eindstrijd, waarin Go Ahead Eagles de tegenstander is. Een datum is nog niet bekend.

Peetoom: 'Straalden bravoure uit'
Peetoom was uitermate tevreden over het vertoonde spel. "Eerder deze maand wonnen we in de competitie met 1-4 bij Almere City, maar speelden we niet erg goed. Nu was dat zeker wel het geval. Het was dynamisch, we speelden goed tussen de linies door en de passing was heel goed. De spelers straalden een hoop bravoure, lef en zelfvertrouwen uit en stonden duidelijk met de juiste mindset op het veld. Ik ben zeer enthousiast over hoe we vandaag gespeeld hebben."

Landskampioenschap
Dinsdag werd ook bekend wie AZ Onder 13 treft in de strijd om het algehele landskampioenschap. De leeftijdsgenoten van Feyenoord pakten de titel in de zuidelijke poule en dus wordt later in een onderling duel met de Rotterdammers bepaald wie zich in deze leeftijdscategorie het beste voetbalteam van Nederland mag noemen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City Onder 13 - AZ Onder 13 0-4 (0-2)

Kwartfinales KNVB Beker

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud, Diede van Schouwenburg, Tom Carbaat (38. Ilias Splinter); Ezra Punselie (31. Jayden Addai), Rio Robbemond (46. Julian Oerip), Kees Smit; Giuseppe Boussetta, Adam Ait Ali Oulhaj, Teun Gijselhart.

Scoreverloop: 8. Punselie 0-1, 28. Boussetta 0-2, 32. Addai 0-3, 40. Ait Ali Oulhaj 0-4 (pen.).

« Terug