Zulte Waregem - AZ

zondag 22 juli 2018 14:30

Regenboogstadion

  0 1  

Zulte Waregem - AZ

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor deze wedstrijd verloopt via Zulte Waregem.

Voor AZ-supporters is vak 111 (hoofdtribune) gereserveerd. Kaarten voor dit vak zijn verkrijgbaar bij het Regenboogstadion bij de Essevee Shop en/of stadionloketten. AZ-supporters worden verzocht bij het aankopen van een kaart aan te geven in vak 111 plaats te willen nemen.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Zulte Waregem.

AZ oefent tegen Zulte Waregem

ALKMAAR — AZ reist zondag af naar het Regeboogstadion voor een oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem. Het is de laatste test voor het tweeluik tegen FC Kairat in de tweede voorronde van de Europa League. De aftrap in Waregem is om 14:30 uur.

AZ oefent tegen Zulte Waregem

Zulte Waregem werd afgelopen seizoen negende in de Jupiler Pro League. De club, die ook wel Essevee wordt genoemd, is tweevoudig bekerwinnaar in België. Eerder verloor Zulte een oefenduel met 0-1 van competitiegenoot Sporting Lokeren, waar AZ haar oefentreffen met 2-0 van won.

Mühren
Momenteel staat oud-AZ-speler Robert Mühren onder contract bij Zulte Waregem. Hij won met de Vlamingen de beker in 2017. De aanvaller scoorde in twaalf wedstrijden twee keer, waarna de Belgen besloten hem te verhuren aan Sparta Rotterdam.

Laatste test
Voor AZ is dit de laatste oefenwedstrijd voordat de wedstrijden in de tweede voorronde van de Europa League tegen FC Kairat op het programma staan. AZ speelt eerst op 26 juli om 17:00 uur Nederlandse tijd in Kazachstan. De terugwedstrijd vindt plaats op 2 augustus om 20:45 in het AFAS Stadion.

Kaarten
Tickets voor de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem zijn zondag te verkrijgen bij het Regenboogstadion bij de Essevee shop en/of stadionloketten. Een ticket voor volwassenen kost €15, kinderen tot 16 jaar kunnen voor €5 de wedstrijd bezoeken. AZ-supporters wordt verzocht om in vak 111 plaats te nemen.

AZ verslaat Zulte Waregem

ALKMAAR — AZ heeft zondagmiddag het oefenduel met Zulte Waregem gewonnen. In België eindigde de wedstrijd in 0-1 door een treffer van Fred Friday. Daarmee blijft de ploeg van John van den Brom ongeslagen tijdens de voorbereiding.

AZ verslaat Zulte Waregem

Thomas Ouwejan en Teun Koopmeiners ontbraken in de wedstrijdselectie. Zij kampten met lichte klachten en kregen daarom rust. Zij werden vervangen door Owen Wijndal en Myron Boadu.

Afstandschoten
Mats Seuntjens, die op het middenveld startte, tekende voor de eerste kans: zijn lage afstandschot werd op de lijn door doelman Sammy Bossut gered. Ook Zulte Waregems Onur Kaya probeerde het met een schot van afstand, maar zijn inzet was prooi voor Marco Bizot.

Poging Boadu
Even later werd Boadu diepgestuurd, maar de Belgische keeper kwam goed uit zijn doel en voorkwam een treffer.

Reddingen Bizot
Na rust was de eerste aanval voor Zulte Waregem. Keer op keer werd de bal voor het doel afgegeven, uiteindelijk schoot Damien Marq hard over. Zulte Waregem voerde de druk verder op. Nill De Pauw zette voor op Hamdi Harbaoui, doelman Bizot kwam daartussen en keerde het gevaar. Kort daarna kwam opnieuw De Pauw op, die van afstand uithaalde. Ook zijn inzet werd door Bizot uit de hoek getikt.

Friday trefzeker
Uit een hoekschop was het raak voor de Alkmaarders. De bal belandde bij Friday, die op zijn bovenbeen aannam en uit de draai hoog raak schoot: 0-1. Daarmee kwam de teller voor Friday op zes doelpunten in de voorbereiding.

Slotfase
In de slotfase van de wedstrijd leken de Belgen langszij te komen. Na een snelle aanval van Zulte gleed Thomas Buffel de bal in het zijnet. Bizot bleef vervolgens scherp toen Theo Bongonda op hem afging. Ook invaller Mauro Savastano voorkwam een treffer van Buffel, waardoor de 0-1 over de streep werd getrokken.

Aanvoerder Til in het nieuwe, derde AZ-shirt.
Aanvoerder Til in het nieuwe, derde AZ-shirt.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Zulte Waregem - AZ 0-1 (0-0)

Oefenduel

Opstelling Zulte Waregem: Sammy Bossut; Davy de Fauw (83. Henrik Bjørdal), Johan Bjørdal, Marvin Baudry (66. Fredrik Oldrup Jensen) , Erdin Demir (70. Sandy Walsh); Thomas Buffel (Urho Nissilä), Damien Marcq (66. Marco Bürki), Hicham Faik, Onur Kaya (66. Theo Bongonda); Hamdi Harbaoui, Nill De Pauw (83. Mikael Soisalo).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (46. Ricardo van Rhijn), Ron Vlaar (46. Léon Bergsma), Pantelis Hatzidiakos (61. Joris Kramer), Owen Wijndal (61. Mauro Savastano); Fredrik Midtsjø (61. Mees Hoedemakers), Guus Til (61. Jamie Jacobs), Mats Seuntjens (61. Tijjani Reijnders); Oussama Idrissi (61. Vince Gino Dekker), Fred Friday (61. Ferdy Druijf), Myron Boadu (46. Iliass Bel Hassani).

Scoreverloop: 61. Friday 0-1.

Oussama Idrissi begon als rechtsbuiten.
Oussama Idrissi begon als rechtsbuiten.

Foto's: Orange Pictures

« Terug