FC Emmen - AZ

woensdag 18 juli 2018 15:00

De Oude Meerdijk

  3 2  

Jong AZ verliest in blessuretijd van Emmen

BARGER-OOSTERVELD — Jong AZ heeft woensdagmiddag het oefenduel met FC Emmen in de laatste minuten verloren. Op het complex van het Drentse SVBO lukte het niet om de derde oefenzege op rij te boeken: 3-2. De Alkmaarse treffers kwamen op naam van Jelle Duin en Des Kunst.

Jong AZ verliest in blessuretijd van Emmen

Het eerste half uur van de wedstrijd speelde het Alkmaarse beloftenelftal erg sterk. De verdediging van de Eredivisionist had geen kans om op te bouwen en de Drentenaren konden daardoor enkel in de omschakeling gevaarlijk worden. De sterke fase van AZ kostte veel energie, wat in het laatste kwartier wat wegvloeide. In die fase wist FC Emmen ook de 1-0 te maken.

Veerkracht
De tweede helft opende de selectie van Koen Stam en Michel Vonk opnieuw sterk. Na een schitterende aanval kopte invaller Duin bij de eerste paal de 1-1 binnen. Niet veel later nam Jong AZ de voorsprong nadat Kunst een onbedoelde één-twee met de tegenstander promoveerde tot doelpunt: 1-2. Toch lukte het niet om de voorsprong vast te houden. De Emmenaren maakten in de 78e minuut vanuit een verre inworp de 2-2. Diep in de blessuretijd viel ook nog de 3-2.

Stam: ‘Heel nuttige dag’
Ondanks het zure verlies blikte Koen Stam tevreden terug op de wedstrijd: “We hebben twee keer een half uur heel goed en met een hoge intensiteit gespeeld tegen een Eredivisionist. Helaas konden we de kansen op de 1-3 na rust niet verzilveren en de wedstrijd winnen. Het is nu zaak om dit niveau 90 minuten lang vol te houden. Het was een heel nuttige dag waarin we hele goede dingen hebben laten zien maar waarin ook een aantal ontwikkelpunten zichtbaar zijn geworden. We kunnen hierop voortborduren tijdens de komende weken van onze voorbereiding.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Emmen - Jong AZ 3-2 (1-0)

Oefenduel

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Klok, Veendorp, Siekman, Gronsveld; Bourdouxhe, Bannink, Bijl; Marinus, Quispel, Miklic.
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Levi Opdam (46. Joerie Church), Joris Kramer, Léon Bergsma, Owen Wijndal; Tijjani Reijnders (75. Ogulcan Sarioglu), Jamie Jacobs (75. Justin Bakker), Mees Hoedemakers (75. Richard Sedlacek) ; Mees Kaandorp (46. Des Kunst), Ferdy Druijf (55. Jelle Duin), Vince Gino Dekker(46. Kai Koreniuk).

Scoreverloop: 41. Quispel 1-0, 55. Duin 1-1, 62. Kunst 2-1, 78. Bijlsma 2-2, 90+5. Camara Bos 3-2.

« Terug