Koninklijke HFC - AZ

dinsdag 24 juli 2018 19:30

Koninklijke HFC

  1 3  

Jong AZ oefent tegen Koninklijke HFC

ALKMAAR — Jong AZ speelt dinsdag om 19:30 uur een oefenwedstrijd tegen Koninklijke HFC. De wedstrijd vindt plaats op Sportpark Spanjaardslaan, de thuishaven van de driemalig kampioen van de Nederlandse competitie. Tegenwoordig speelt de club haar wedstrijden in de Tweede Divisie.

Jong AZ oefent tegen Koninklijke HFC

Voor Jong AZ is het de vierde wedstrijd in de voorbereiding op het komend seizoen. Van LSVV werd met 1-5 gewonnen en de Helderse Selectie werd met 2-7 verslagen. Het vorige oefenduel met eredivisionist FC Emmen werd met 3-2 verloren. De Haarlemmers speelden nog geen wedstrijden na de zomerstop.

Duin
Voor rechtervleugelverdediger Kevin Duin is de wedstrijd een weerzien met zijn oude club. De back verkaste deze zomer naar de Haarlemse formatie. De 19-jarige Duin speelde dertien wedstrijden voor AZ Onder 19. Hij speelt vanaf komend seizoen weer bij de club die hem tot zijn zestiende opleidde.

Live
Volg de highlights van dit oefenduel live via Twitter: @AZJeugd.

Jong AZ herpakt zich en wint in Haarlem

HAARLEM — Jong AZ heeft dinsdagavond de derde overwinning van de voorbereiding geboekt. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk won in Haarlem met 1-3 van Tweede Divisie-club Koninklijke HFC.

Jong AZ herpakt zich en wint in Haarlem

De beloftenploeg kwam soepel uit de startblokken en legde beslag op een vroege voorsprong. Nadat een vrije trap van Vince Gino Dekker over de lat was getikt en ook Ben Rienstra dichtbij was, wist Dabney Dos Santos het net in de zevende minuut te vinden. Hij schoof binnen na breed leggen van de vanaf de linkerflank door Dekker bediende Jelle Duin.

Gelijkmaker
Duin verdubbelde enkele minuten later bijna de voorsprong (een uittrap van de HFC-keeper kwam via de spits op de paal), maar na een prima beginfase kelderde het niveau van de Alkmaarders. Dat hielp de Haarlemmers in de wedstrijd, die in de eerste helft twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker kregen. De 1-1 viel tien minuten na rust. Khalid Tadmine werd diep gestuurd en liet Koen Bucker kansloos met een schot in de kruising.

Herstel
Na enkele wissels kwam Jong AZ weer wat beter in de wedstrijd. Het herstel werd een kwartier voor tijd bekroond met een nieuwe voorsprong. Rienstra schonk Kai Koreniuk met een fraaie stift een grote kans, de aanvaller rondde koelbloedig af. Rienstra maakte er zelf nog 1-3 van, na goed voorbereidend werk van Mohamed Taabouni.

Vonk: ‘Betrouwbaarheid tonen’
“We zijn enkele weken op weg en de afspraken met betrekking tot onze spelintenties moeten nu steeds beter worden nagekomen”, zei Vonk. “Als een paar spelers in de uitvoering hun taken onvoldoende uitvoeren, dan zie je direct dat de organisatie uiteen valt. Vandaag was dat na een kwartier spelen het geval en na rust werd dat nog erger. Na enkele wissels kwamen we terug in ons spel en brachten we het tot een goed einde, maar we hebben genoeg verbeterpunten gezien. Belangrijk is dat de spelers zich betrouwbaar tonen in het blijven uitvoeren van hun taak. Dat vraagt bereidheid, intensiteit en spelbegrip in het systeem dat we bij AZ spelen.”

BODY_hfcjaz

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Koninklijke HFC - Jong AZ 1-3 (0-1)

Oefenwedstrijd

Opstelling Jong AZ: Koen Bucker; Levi Opdam (46. Joeri Church), Rens van Eijden, Joris Kramer, Mauro Savastano (56. Justin Bakker); Peer Koopmeiners (56. Ogulcan Sadiroglu), Ben Rienstra, Dabney Dos Santos; Mees Kaandorp (62. Kenzo Goudmijn), Jelle Duin (46. Kai Koreniuk), Vince Gino Dekker (56. Mohamed Taabouni).

Scoreverloop: 7. Dos Santos 0-1, 55. Tadmine 1-1, 76. Koreniuk 1-2, 83. Rienstra 1-3.

« Terug