Weghorst en Haar op AZ Voetbalschool Seminar

19 januari 2017 14:17
Weghorst en Haar op AZ Voetbalschool Seminar

ALKMAAR — Het AZ Voetbalschool Seminar op donderdag 9 februari staat in het teken van motorisch leren. Tijdens het jaarlijkse symposium zal Prof. Dr. Peter Beek daar uitgebreid over vertellen. Ook is er een panel met Wout Weghorst, Dennis Haar en Beek.

Tijdens het AZ Voetbalschool Seminar worden ruim 400 trainers, coaches, leiders, coördinatoren en bestuursleden van Noord-Hollandse voetbalverenigingen verwacht. Zij gaan eerst luisteren naar Prof. Dr. Peter Beek, hoogleraar Coördinatiedynamica van de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij promoveerde op motorisch leren en zal nieuwe, praktische en relevante inzichten in techniektraining delen.

Panel
Later op de avond schuift Beek ook aan bij een panel onder leiding van Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. Vragen als ‘kunnen alle jeugdspelers topsporter worden?’ en ‘welke training hebben zij nodig om beter te worden?’ staan hierbij centraal.

Weghorst
Wout Weghorst is de profvoetballer onder de panelleden. De 24-jarige spits maakte afgelopen zomer de overstap van Heracles Almelo naar AZ en liet zich tijdens zijn eerste maanden in Alkmaarse dienst direct gelden. Weghorst is dit seizoen clubtopscorer.

Haar
Met Dennis Haar neemt ook een ander (staf)lid van de AZ-selectie plaats op het podium. Hij bekleedt al vijf jaar de rol van assistent-trainer van het eerste team, tegenwoordig als rechterhand van coach John van den Brom. Eerder was hij trainer in de AZ Jeugdopleiding, waar hij onder meer Jong AZ onder zijn hoede had.

AZ Voetbalschool
Het AZ Voetbalschool Seminar maakt onderdeel uit van de AZ Voetbalschool. Dat is de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen brengen de clubs gezamenlijk het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan.

Datum en locatie
Het Seminar vindt plaats op donderdag 9 februari 2017 in het AFAS Stadion. Vanaf 18:30 uur schuiven de bestuursleden, coördinatoren en trainers van de verschillende Noord-Hollandse clubs aan in de zaal. De avond wordt rond 21:30 uur afgesloten.

Inschrijven
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via AZ.nl/AZ-Seminar. Aanmelden is noodzakelijk, aangezien u alleen met het e-ticket dat u vervolgens per mail ontvangt naar binnen kunt. Heeft u vragen of heeft u behoefte aan meer informatie over het Seminar of de AZ Voetbalschool? Mail dan naar Voetbalschool@AZ.nl of bel 072-5478162.

Vorig jaar was Ron Vlaar een van de panelleden tijdens het AZ Voetbalschool Seminar.
Vorig jaar was Ron Vlaar een van de panelleden tijdens het AZ Voetbalschool Seminar.