Gatorade

Gatorade

Gatorade is wetenschappelijk samengesteld om sporters voor, tijdens en na de training of wedstrijd een optimale optie te bieden om hun vochtverlies aan te vullen. De speciale samenstelling die sinds 1965 herhaaldelijk in diverse laboratoriumopstellingen is getest, bevat vier belangrijke ingrediŽnten die vochtverlies effectief aanpakken.

In de extreme hitte van Florida -in een landschap van moerassen- kwamen de spelers van Floridaís universiteits football team ĎThe Florida Gatorsí elke wedstrijd uitgeput van het veld. Na een aantal tests door doctoren van dezelfde universiteit bleek dat een groot aantal spelers last had van uitdroging, een van de meest verwoestende tegenstanders op het veld. Onder leiding van Dr. Robert Cade werd de eerste sportdrank ontwikkeld op basis van koolhydraten en elektrolyten die zorgen voor een goede hydratatie. Het Gators football team ging beter spelen en overklaste tegenstanders vooral laat in de wedstrijd, wanneer de hitte zijn tol eiste. In 1967 wonnen de Gators de universiteitsfinale, de Orange Bowl. Concurrenten vroegen daarna ook naar Gatorade.

Het succes van Gatorade verspreidde zich sinds het ontstaan over de hele wereld. Ook een groot aantal professionele sporters en Nederlandse topvoetbalclubs gebruiken Gatorade. De categorie sportdranken groeit nog steeds. Binnen deze categorie is Gatorade de best verkochte sportdrank ter wereld. De verschillende smaken maken Gatorade tot de nummer 1 sportdrank voor recreatieve sporters en professionals.

Gatorade maakt onderdeel uit van het assoritment van Vrumona. Vrumona is in Nederland ťťn van de grootste producenten van frisse dranken, waters en sappen. We hebben een breed portfolio aan A-merken bestaande uit eigen merken als Royal Club, Crystal Clear, SiSi en Sourcy en licentiemerken als Pepsi, 7UP en Rivella.

Voor meer informatie over Gatorade: www.gatorade.nl
Voor meer informatie over Vrumona: www.vrumona.nl/outofhome

« Naar het overzicht