Rodi Media

Rodi Media

Rodi Media is al vanaf het eerste uur als sponsor betrokken bij AZ. Het bedrijf uit Broek op Langedijk heeft voor het seizoen 2010-2011 een samenwerkingsverband gesloten. Deze samenwerking betekent voor AZ en Rodi Media een win-winsituatie, want er ontstaat nog meer contact met het bedrijfsleven en supporters in de provincie.

Rodi Media. De mediaspecialist uit Noord-Holland.

We doen exact waar we goed in zijn. We zijn een ambitieus bedrijf, dat haar pijlen richt op een multimediale toekomst met onze drie sterke takken van sport:
  • huis-aan-huis & online bereik
  • rotatiedrukwerk
  • drukwerkverspreiding

Huis-aan-huis & online bereik
Rodi Media, een florerend bedrijf met zo’n 250 werknemers, geeft wekelijks tientallen nieuws- en zondagskranten uit in Noord-Holland. Dit in een totale oplage van rond de 800.000 exemplaren. Met actueel regionaal nieuws, specials, sport, auto, vacatures, kunst en cultuur, gemeentenieuws en talloze andere items zijn de nieuws- en zondagkranten stuk voor stuk toonaangevend in hun regio. Aangevuld met de edities van samenwerkende uitgeverijen komt de oplage op ruim 1,1 miljoen kranten per week.

Met een team van twintig redacteuren, een internetredactie, professionele fotografen en correspondenten en freelancers die bovenop het nieuws zitten staan álle uitgaven, zowel in print als op het internet, garant voor wekelijks goede lokale artikelen. De eigen verhalen, gecombineerd met commerciële redactie en lokale advertenties kleuren de edities. Letterlijk en figuurlijk. Daarnaast heeft Rodi Media zo’n 45 media-adviseurs in huis, die - potentiële - relaties alles kunnen vertellen over de kranten waarin zij willen adverteren.

Rotatiedrukwerk
Mede dankzij de revolutionaire drukpers - de waterloze Cortina - heeft Rodi Media een enorme stap in de toekomst kunnen maken. De Cortina drukt naast de eigen nieuws- en zondagskranten ook veel kranten voor derden, voor zogenoemde externe partijen. Grote kracht is de ‘alles-onder-een-dak’-formule: inkt, papier, redacteuren, media adviseurs, prepressers en specialisten op het gebied van internet. Het vooruitstrevende drukproces zorgt ervoor, dat probleemloos van vier tot en met 96 pagina’s geheel full colour kunnen worden geproduceerd. En van een ongekende en haarscherpe drukkwaliteit. Met de waterloze drukpers kiest Rodi Media bewust voor het milieu en voor kwaliteit. Geen vervuild afvalwater meer en ook veel minder papierafval. Volledig full colour drukwerk is de specialiteit van de Cortina, die ontworpen en geproduceerd is door de gerenommeerde drukpersleverancier KBA uit Würzburg.”

Drukwerkverspreiding
Rodi Media beschikt ook over een eigen verspreidorganisatie, die de verspreiding verzorgt van de huis-aan-huiskranten. Het is mogelijk drukwerk te laten mee verspreiden met de kranten. De bezorging is van een niet te onderschatten waarde. De kranten worden goed gelezen en daardoor krijgen folders of kranten die worden meeverspreid een extra hoge attentiewaarde. Door de jarenlange ervaring staat Rodi Media garant voor een correcte bezorging met hoge betrouwbaarheid.
 
Rodi Media en AZ
In de praktijk betekent het, dat de redactie, fotografie en commercie van AZ en Rodi Media nauw gaan samenwerken om de supporters in het achterland nog meer te informeren over alle zaken rondom de club. Zo verschijnt dit seizoen tweewekelijks een AZ-bijlage in de zondagskranten van Rodi Media in de regio’s Alkmaar, Beverwijk/Kennemerland, Beemster/Schermer, Schagen, West-Friesland en Zaanstreek. Het AZ-nieuws belandt achttien keer per seizoen bij zo’n 400.000 huishoudens in de brievenbus.

Voor meer informatie over Rodi Media: www.rodimedia.nl

« Naar het overzicht