Terug naar overzicht

AZ Jeugd: Onder 17 verliest in Amsterdam

Laatste Nieuws

13.04.2024

ZATERDAG- De AZ Jeugdopleiding boekte zaterdag wisselende resultaten. AZ Onder 13 boekte een knappe overwinning op PSV, terwijl andere teams FC Utrecht en NAC Breda versloegen. Tegelijk werd ook verloren van Go Ahead Eagles en verspeelden twee teams punten met remises. Ook doordeweeks werd gevoetbald.

DINSDAG:
Ajax - AZ Onder 17 6-2 (4-0)

AZ Onder 17 ging dinsdag onderuit tegen Ajax. De ploeg van trainer Tim Roest kwam op De Toekomst in de eerste helft al op een ruime achterstand en wist die schade niet meer te repareren: 6-2.

Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd om aansluiting met koploper Feyenoord te houden. De Amsterdammers vertaalden die intentie ook naar het veld door AZ binnen een kwartier al op een 3-0 achterstand te zetten. De Alkmaarders kregen hierna iets meer grip op de wedstrijd en schoten bij een grote kans nog tegen de paal. In de 35e minuut maakte Ajax vervolgens de vierde goal.

Kort na de pauze kwam AZ met een benutte strafschop van Kiani Inge iets dichterbij, maar daarna waren de hoofdstedelingen weer tweemaal trefzeker. In blessuretijd maakte Rayan Zekri nog de 6-2, maar spannend werd het niet.

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge, Iain de Jongh (46. Sieb Jongens), Finn Larooi (14. Mees Adrichem), Saviola Saffoe; Julian van Rijsdam (46. Rayan Zekri), Melle Roede (46. Thom Steenbergen), Tómas Johannessen (46. Adam Ouaziz); Kenzo Riedewald (62. Jaden Walden), Hessel de Wit, Tycho de Wit (75. Finn Larooi).

Scoreverloop: 2. Ajax 1-0, 6. Ajax 2-0, 14. Ajax 3-0, 35. Ajax 4-0, 47. Inge 4-1 (pen.), 65. Ajax 5-1, 76. Ajax 6-1, 90+1. Zekri 6-2.

ZATERDAG:
Willem II - AZ Onder 18 | 0-0 (0-0)

Het AZ Onder 18 van trainer Michael van Zijtveld kwam zaterdag niet tot scoren tegen Willem II. Op Sportpark Prinsenhoeve bleef het 0-0. Klik hier voor het volledige verslag.

AZ Onder 17 - ADO Den Haag | 2-2 (0-2)
AZ Onder 17 hield een punt over aan de ontmoeting met ADO Den Haag. In eigen huis kwam de ploeg van Tim Roest op een 0-2 achterstand, maar wist het in de tweede helft weer langszij te komen: 2-2.

In de openingsfase waren de beste kansen voor AZ, maar uithalen van Melle Roede en Hessel de Wit leverden nog geen goal op. In de 33e minuut was het voor ADO wel raak toen zij buitenspel omzeilden en de trekker overhaalden. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2. AZ leed balverlies en daarvan kon ADO profiteren.

Na rust ging AZ op jacht naar doelpunten, maar duurde het lang voordat de ploeg echt gevaarlijk werd. Dat lukte pas in het laatste kwartier. Eerst was er een enorme mogelijkheid voor Thom Steenbergen. Roede kwam op de zijlijn een aantal tegenstanders voorbij en had een goede voorzet in huis. Steenbergen dacht te scoren, maar de Haagse keeper had een geweldige save in huis. Kort daarna kwam Steenbergen tot een kopkans die naast ging.

In de tachtigste minuut maakte AZ de aansluitingstreffer. Na een slippertje van de ADO-goalie kon Steenbergen simpel afdrukken: 1-2. Een enigszins positief resultaat lag weer binnen de mogelijkheden en AZ maakte hier ook aanspraak op. Zo was Roede in de laatste minuut nog gevaarlijk met een vrije schietkans die over ging. In blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog. Een indraaiende voorzet van Jaden Walden viel over de doelman heen, waardoor AZ de opgelopen schade had hersteld: 2-2. Hierna waren de Alkmaarders nog een paar keer gevaarlijk met dieptepasses, maar kwamen zij niet meer tot nieuwe kansen.

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge, Iain de Jongh, Finn Larooi, Saviola Saffoe (46. Mees Adrichem); Elias Hazir (60. Jesse Larooi), Melle Roede, Julian van Rijsdam (46. Thom Steenbergen); Kenzo Riedewald (46. Jaden Walden), Hessel de Wit, Tycho de Wit.

Scoreverloop: 33. ADO Den Haag 0-1, 45. ADO Den Haag 0-2, 80. Steenbergen 1-2, 90. Walden 2-2.

Go Ahead Eagles - AZ Onder 16 | 4-1 (2-0)
AZ Onder 16 ging onderuit tegen Go Ahead Eagles. Op Sportpark Thurlede kwam de ploeg van trainer Nick van der Velden voor rust op een 2-0 achterstand. Na de pauze werd het door de aansluitingstreffer weer spannend, maar trok The Eagles aan het langste eind: 4-1.

De thuisploeg brak in de negende minuut de ban toen Preston Okoro de trekker overhaalde. Ruim twintig minuten later moest AZ twee flinke tegenvallers verwerken. In de 31e minuut kreeg verdediger Latrell Aken een rode kaart, waarna even later de 2-0 viel.

AZ deed tien minuten na rust wat terug met de 2-1 van Rayan Zekri, maar kort daarna nam Go Ahead weer afstand. In de 58e minuut maakte Jankie de 3-1, waarna hij in de slotfase ook de 4-1 tegen de touwen schoot. De Alkmaarders eindigden de wedstrijd met negen man. In de 72e minuut kreeg Calvin Carrilho namelijk nog zijn tweede gele kaart.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Eliav Adjedj (41. Jayden Hart Perez); Onne de Flart, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde (65. Timme Elffers); Derryl Hupsel (58. Fadil Alimi), Chavarello Hellings, Rayan Zekri (65. Donny van der Lijcke).

Scoreverloop: 9. Okoro 1-0, 33. Jankie 2-0, 50. Zekri 2-1, 58. Jankie 3-1, 70. Jankie 4-1.

Rode kaarten: 31. Aken, 72. Carrilho (2x geel).

AZ Onder 14 - NAC Breda | 5-2 (2-1)
AZ Onder 14 boekte 's ochtends een ruime overwinning op NAC Breda. De ploeg van trainer Juryan Zandvliet had de hele wedstrijd het initiatief, maar het duurde even voordat de beslissing viel. In het laatste kwartier sloeg de thuisploeg dan eindelijk een gat en daarmee werd het verzet gebroken: 5-2.

Na ruim tien minuten viel de openingstreffer toen Abutalib Hamid Mohamamd op aangeven van Mawulom Gota-Toudji scoorde. AZ kende daarmee een prima start, maar zag NAC een paar minuten later al langszij komen. Vlak voor de pauze namen de Alkmaarders weer de leiding. Na voorbereidend werk van Senna van Elst was Charly van Oosterhout trefzeker: 2-1.

Na de onderbreking liep AZ verder uit door een tweede goal van Van Oosterhout, maar liet het antwoord van NAC opnieuw niet lang op zich wachten. Een minuut later viel namelijk al de 3-2. In de 47e minuut werd het gat weer twee doelpunten toen Van Oosterhout zijn hattrick voltooide. Het slotakkoord was vlak voor tijd van Jessey Jay van der Mije, die met de 5-2 het duel in het slot gooide.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Jeremiah Oladoyinbo Ojomo (54. Jeano Vos), Henk Schuit, Giel Kappelhof, Nick Perez Mutsaers (33. Jesse van Ruler); Joey Plat (44. Jessey Jay van der Mije), Merijn van Dijk (59. Bliss Peters), Senna van Elst; Abutalib Hamid Mohammad (64. Ty Tosch), Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji (59. Jim Jansen).

Scoreverloop: 11. Hamid Mohammad 1-0, 14. NAC Breda 1-1, 30. Van Oosterhout 2-1, 45. Van Oosterhout 3-1, 46. NAC Breda 3-2, 57. Van Oosterhout 4-2, 68. Van der Mije 5-2.

PSV - AZ Onder 13 | 1-6 (1-3)
AZ Onder 13 was met ruime cijfers te sterk voor de leeftijdsgenoten van PSV. De formatie van Dico Blei moest al snel een rode kaart en een tegengoal slikken, maar toonde veerkracht en won alsnog knap met 1-6.

Op De Herdgang kreeg doelman Jason Has al snel een rode kaart, waarna de Eindhovenaren kort daarna zelfs op voorsprong kwamen. In het restant van het eerste bedrijf stelde AZ orde op zaken. Door Dinar Ait Errami werd het in de vijftiende minuut 1-1, waarna Musie Mesfun kort voor rust tweemaal toesloeg en er 1-3 van maakte.

In de tweede helft liep AZ verder uit. Musabe Iliyas Abdusalam kwam in de 48e minuut tot scoren en was daarmee goed voor de 1-4. In de laatste tien minuten maakte Ait Errami nog zijn tweede, waarna Mesfun in blessuretijd de 1-6 op het scorebord zette.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 10. PSV 1-0, 15. Ait Errami 1-1, 33. Mesfun 1-2, 35+5. Mesfun 1-3, 48. Iliyas Abdusalam 1-4, 59. Ait Errami 1-5, 70+2. Mesfun 1-6.

Rode kaart: 3. Has (AZ).

FC Utrecht - AZ Onder 12 | 8-16 (Twin Games)
Het AZ Onder 12 van trainers Ivar de Boer en Tim Appel was zaterdag in een Twin Games-duel te sterk voor FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch werden de Domstedelingen met 8-16 verslagen.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.