Martens verlengt als hoofdtrainer

AZ 119.05.2024

ALKMAAR- Maarten Martens staat ook de komende jaren aan het roer bij AZ. De Belgische hoofdtrainer gaat een vernieuwd tweejarig contract tekenen, zo werd vlak na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht bekendgemaakt. Het officiële tekenmoment volgt spoedig.

AZ speelt gelijk en eindigt op plek vier

ALKMAAR- AZ sloot zondagmiddag het seizoen af met een gelijkspel tegen FC Utrecht. In het AFAS Stadion gingen de Alkmaarders met een 3-0 voorsprong de rust in. Aan het begin van de tweede helft werd Dani de Wit bestraft met een directe rode kaart. De bezoekers kwamen vervolgens terug in de wedstrijd waardoor het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel. Mees de Wit, Ruben van Bommel en Vangelis Pavlidis waren trefzeker namens AZ. Met zijn 29ste doelpunt van het seizoen legde de Griek daarmee beslag op de topscorerstitel van de Eredivisie. De Alkmaarders eindigen het seizoen op de vierde plaats, die na de zomer recht geeft op een plek in de Europa League.