G-voetballers in duel voor de Bijzondere Eredivisie

04.12.2023

ALKMAAR- Het G-voetbalteam heeft zijn tweede wedstrijddag van het Bijzondere Eredivisie-seizoen er op zitten. Zondag speelde het team twee wedstrijden in het stadion van FC Emmen. Het was een schitterende dag voor de voetballers, waarbij het spelplezier centraal stond.

Sinds oktober heeft AZ een eigen G-voetbalteam, dat uitkomt in de Bijzondere Eredivisie. Dit is een competitie voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap.

Overwinning
De eerste tegenstander die op het programma stond was SC Cambuur. Al snel ontvingen de AZ’ers twee tegen doelpunten. Maar even later maakte Pim Meinsma het eerste doelpunt voor de Alkmaarders met een keihard schot in de kruising. Ook Jochem Horsting maakte een prachtig doelpunt, waardoor de teams met een gelijke stand de rust in gingen. Dankzij een goede peptalk in de rust, startten de AZ’ers vol enthousiasme aan de tweede helft. Dit zag je terug op het veld. Doelman Jack Oudejans wist elk schot van Cambuur tegen te houden. Vervolgens wisten Baris Bedir en Jochem Horsting te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning.

Tactiek
Na de wedstrijd tegen Cambuur mochten de AZ’ers het meteen opnemen tegen NEC. Je merkte dat NEC al langere tijd met elkaar samen spelelt, want het team uit Nijmegen stond met de rust  al ruim op voorsprong. Ondanks de aanmoedigingen van de meegereisde AZ-supporters. Zelfs assistent-trainer Daan van Putten speelde de laatste vijf minuten mee, maar ook dat leverde geen doelpunt op. Het goede verdedigingswerk van Martijn Buisman, Bao Wijte, Karol Koot, Vasco Tielemans en de reddingen van de keeper zorgde dat het bij 0-4 bleef. Ondanks de nederlaag was het een plezierige middag, waar veel van geleerd werd.

Thuis wedstrijd
De Bijzondere Eredivisie gaat nu de winterstop in. De volgende wedstrijd wordt  thuis gespeeld op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer op 18 februari.