Terug naar overzicht

Jayden
Addai

Aanvaller

rugnummer: 17

Introductie Jayden Addai

Jayden Addai kwam in 2016 over van VPV Purmersteijn en sloot aan bij AZ Onder 12. In december 2020 tekende hij al zijn eerste contract, waarna zijn tweede in juni 2022 volgde. Kort daarvoor won Addai met AZ Onder 18 zowel de KNVB Beker als het algeheel kampioenschap. Een seizoen later zou hij met hetzelfde team opnieuw de beker winnen. 

De jeugdexponent was tevens twee seizoenen een blikvanger in de UEFA Youth League.Zo behoorde hij tot de selectie die het toernooi won en daarin speelde hij een belangrijke rol. Zo was hij trefzeker tegen Shamrock Rovers FC, Rode Ster Belgrado en Eintracht Frankfurt. In de Final Four schoot hij tegen Sporting CP de beslissende strafschop erin, waarna hij in de finale - opnieuw van elf meter - de score opende tegen Hajduk Split. 

Debuut AZ 1
In de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 draaide Addai, samen met Jong AZ'ers Kees Smit en Dave Kwakman, mee bij AZ 1. In het oefenduel met Shakhtar Donetsk maakte hij tevens zijn officieuze debuut in de hoofdmacht. Het officiĆ«le debuut volgde op 26 november 2023 toen hij in het thuisduel met FC Volendam zijn entree maakte.