Terug naar overzicht

Norwich City volgende oefenopponent

Laatste Nieuws

18.07.2023

ALKMAAR- Met drie oefenwedstrijden in de benen wacht woensdagavond de volgende test voor AZ. Dan is op het complex van VV Dirkshorn Norwich City FC de tegenstander. Voor dit duel zijn nog kaarten beschikbaar. Die bestel je online of scoor je aan de poort in Dirkshorn. De aftrap is om 18:30 uur.

Norwich komt momenteel uit in het Championship. Daar eindigden The Cannaries het afgelopen seizoen op een dertiende plaats. Door die eindklassering is de ploeg ook komend seizoen actief op het tweede Engelse niveau. 

Clubtopscorer
De Amerikaan Joshua Sargent werd het afgelopen seizoen clubtopscorer van de ploeg uit Norfolk in het Championship. Hij was goed voor dertien treffers in 41 wedstrijden. De nummer twee in dat klassement was Teemu Pukki. De ervaren Fin produceerde tien goals en leverde ook nog eens acht assists. Hij is onlangs vertrokken naar Minnesota United in de Major League Soccer. 

Wagner
Sinds januari 2023 is de Duitser David Wagner de hoofdtrainer van Norwich. In de 21 wedstrijden die hij tot dusver coachte, behaalden de Engelsen zeven overwinningen en speelde het vijfmaal gelijk. In het verleden zwaaide Wagner onder meer de scepter bij onder andere Huddersfield Town, Schalke 04 en BSC Young Boys.

Krul
De bekendste naam in de Norwich-selectie is natuurlijk Tim Krul. De doelman speelde in het seizoen 2016-2017 een halfjaar op huurbasis voor AZ. Zijn meest memorabele moment in Alkmaar is ongetwijfeld de halve finale-wedstrijd in de KNVB Beker tegen SC Cambuur. In die wedstrijd deed de doelman zijn reputatie als penaltykiller eer aan door bij te dragen aan drie gemiste strafschoppen van de Friezen.

Weghorst en Krul vieren het behalen van de bekerfinale in 2017 / Foto: Ed van de Pol

Grieks international 
Bij Norwich staat ook de Grieks international Christos Tzolis onder contract. De linksbuiten speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Twente, waar hij tot vijftien officiële wedstrijden (3 goals) kwam. Eén van die wedstrijden was in het AFAS Stadion op 11 september (1-1). Een andere oude Eredivisie-bekende is Milot Rashica. De voormalige Vitessenaar is na een uitleenbeurt aan het Turkse Galatasaray terug in Engeland.

Hatzidiakos zit landgenoot Tzolis op de hielen / Foto: Ed van de Pol

Live
AZ - Norwich City begint woensdagavond om 18:30 uur en er zijn nog kaarten te koop voor het duel op het complex van VV Dirkshorn. Tickets kosten € 5 (kinderen t/m 12 jaar) of € 10 (13 jaar en ouder). Klik hier om direct te bestellen. Niet in de mogelijkheid om naar Dirkshorn te komen. De wedstrijd is ook live te zien op AZ.nl (uitgezonderd vanuit het Verenigd Koninkrijk).