Terug naar overzicht

AZ - Bologna FC: Gratis entree, Fandag & oude bekenden

Laatste Nieuws

04.08.2023

ALKMAAR- In de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding neemt AZ het in eigen huis op tegen Bologna FC. De wedstrijd wordt gespeeld in het AFAS Stadion en de entree is gratis. Rondom de wedstrijd vindt tevens de AZ Fandag plaats.

AZ speelde tot dusverre zes oefenwedstrijden in de voorbereiding en is nog altijd ongeslagen. Vier keer werd er gewonnen en twee keer werd er gelijkgespeeld.

Laatste test
Voor zowel AZ als Bologna is het oefenduel de laatste serieuze test voordat de officiële wedstrijden beginnen. Bologna is voor een trainingskamp in Nederland en oefende afgelopen woensdag al tegen FC Utrecht. Die wedstrijd wonnen de Italianen met 1-2. Op 11 augustus speelt Bologna de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in het Italiaanse bekertoernooi. AZ speelt een dag eerder tegen FC Santa Coloma in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League. 

Opnieuw
Bologna is geen onbekende tegenstander voor AZ. Vorig jaar troffen beide teams elkaar ook al in een oefenwedstrijd. Ook toen werd de wedstrijd gespeeld in het AFAS Stadion. De Alkmaarders wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Zico Buurmeester. De wedstrijd zat toen tussen beide Conference League-wedstrijden tegen FK Tuzla City in. 

Nederlanders
Bologna beëindigde het vorige seizoen als nummer negen van Italië. Wat vooral opvalt, is het aantal Nederlanders bij de Italiaanse club. Eén daarvan kennen we zelfs nog zeer goed. Sam Beukema zal zaterdag terugkeren in het AFAS Stadion. De verdediger kwam tot 81 wedstrijden bij AZ en maakte deze zomer de overstap naar Italië. Behalve Beukema staan ook de Nederlanders Jerdy Schouten, Joshua Zirkzee, Sydney van Hooijdonk en Oussama El Azzouzi onder contract bij de rood-blauwen. Voor Denso Kasius is het eveneens een bijzonder duel. De rechtsback kwam deze zomer over van Bologna. 

Gratis entree en AZ Fandag
In verband met de slechte weersvoorspelling heeft AZ het programma van de AZ Fandag moeten aanpassen. Vanaf 15:00 uur zijn enkele activiteiten in het Sportcafé te vinden, waaronder F1-simulatoren, mini-games, de Youth League-beker en het Hotel in Egmond- en Vomar-prijzenrad. Om 17:00 uur wordt er afgetrapt voor AZ - Bologna FC. In de rust toont wereldkampioen freestyle Hugo Vliese zijn trucjes en na de wedstrijd worden de AZ Vrouwen gepresenteerd en scoor jij de handtekening van jouw favoriete speler(s)! Het belooft een mooie dag te worden, dus kom vooral langs in het AFAS Stadion!