Terug naar overzicht

AZ in La Bombonera tegen Boca Juniors

Laatste Nieuws

11.08.2023

ZAANSTAD- AZ neemt het op 9 september in het legendarische La Bombonera op tegen Boca Juniors voor de Intercontinental Cup Onder 20. De datum en het stadion zijn nu officieel bevestigd.

De Finalissima tussen de winnaars van de Youth League en U20 Copa Libertadores wordt sinds vorig seizoen door de UEFA en CONMEBOL georganiseerd. De eerste editie werd gewonnen door SL Benfica, dat in Montevideo met 1-0 won van het Uruguayaanse CA Peñarol.

Intercontinental Cup
Boca Juniors won dit jaar de jeugdvariant van de Copa Libertadores. In de halve finale schakelden de Argentijnen de winnaar van het jaar daarvoor, CA Peñarol, uit (0-1). In de finale werd Independiente del Valle uit Uruguay geëlimineerd (2-0). AZ won het Onder 19-equivalent van de Champions League. In de finale werd het Kroatische Hajduk Split met 5-0 aan de kant gezet. Eerder was AZ ook te sterk voor grootmachten als FC Barcelona (0-3), Real Madrid (4-0) en Sporting CP (2-2, winst na strafschoppen). 

La Bombonera
De wedstrijd zal worden gespeeld op 9 september in La Bombonera. Dit stadion heeft een capaciteit van 54.000 toeschouwers en staat bekend als voetbaltempel. Boca Juniors werkt hier haar wedstrijden af en nu zal ook de wedstrijd voor de wereldbeker hier gespeeld worden. De aftrap is om 21:00 uur Nederlandse tijd.