Terug naar overzicht

AZ tegen FC Santa Coloma in derde voorronde

Laatste Nieuws

03.08.2023

ALKMAAR- AZ kent zijn eerste tegenstander van het nieuwe UEFA Europa Conference League-seizoen. In de derde voorronde is FC Santa Coloma uit Andorra de tegenstander. AZ begint op donderdag 10 augustus met een uitwedstrijd. Op 17 augustus staat de returnwedstrijd in het AFAS Stadion op het programma.

FC Santa Coloma rekende in de eerste voorronde met Pen-y-Bont FC uit Wales af. In de tweede voorronde werd na een knappe comeback in de returnwedstrijd FK Sutjeska uit Montenegro uitgeschakeld. 

Andorra
Santa Coloma beëindigde het vorige seizoen als nummer drie in Andorra. De club is de meest succesvolle club uit Andorra ooit en heeft dertien landstitels achter zijn naam. Het speelde dan ook regelmatig Champions League- en Europa League-kwalificatie in de afgelopen jaren. De groepsfase van een Europees toernooi werd echter nog nooit gehaald. 

Wedstrijden
AZ speelt zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen dus in Andorra. Deze zal worden gespeeld op donderdag 10 augustus om 19:00 uur. Een week later wordt de returnwedstrijd in het AFAS Stadion om 20:45 uur afgetrapt. Meer informatie over opwaarderen en de kaartverkoop volgt vrijdag.